Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Igen?? Nem tudtam, hogy ő még aktív, azt hittem ő már csak a "betegfelvételes".
Kicsit félek, hogy a nem túl szimpi, idős betegfelvételes doki bácsi.
Ma reggel meghallottam, amikor a nővér mondta neki, hogy lesz ma 2 leszívása, meg egy beültetése. Mit ne mondjak, nem volt a bácsi túl feldobott tőle.
Ráaadásul altatás nélkül csinálják:(
Most olvastam el még egyszer, szerintem igen! :-)
De szerinem ne izgulj, ő is nagyon jó!
Lombikozom és pénteken lesz a leszívás. Tőlem a recepción megkérdezték ma reggel, hogy jó lesz-e ha a Zeke doktor csinálj az uh, mert nincs a Szűcs doki. Akkor most ő csinálja majd a leszívást is?
Szerintem tudnak máshoz is adni időpontot (még választhatsz is kihez), nekem is kerestek volna mást, csak nem találtunk jó időpontot a férjem munkabeosztása miatt. Végülis kaptam Szűcs dokihoz a két szabija közötti időszakban, azaz egy hónap múlva megyünk. Csak konzultáció lesz, hogy hogyan tovább. Megvan minden eredményünk, amit kértek.
És ilyenkor ketten viszik tovább az összes beteget? És én mondom meg hogy kit szeretnék helyette vagy beraknak oda ahol kevesebben vannak?
Én ma hívtam őket és azt mondták, hogy Szűcs doktor, most június utolsó két hetében és július 23-tól, augusztus 5-ig lesz szabin.
Így van pontosan. Vagy kérheted még a visszautalást mondjuk önkéntes nyugdíjra, ha van esetleg olyanod.
köszönöm a szívélyes fogadtatást :D.
nekem ma telefonon azt mondták a BMC-ben, ha legközelebb megyünk, kérjünk papírt. tehát elvileg adnak!
hát, ne taglaljuk! amúgy meg panaszkodnak, hogy fogy a nemzet...
de kár, hogy nincs egészségpénztári kártyánk, ahogy így írjátok, hasznos lehet!
És ezt az éves SZJA bevallásodban tudod feltüntetni és az NAV fogja a EP kártyádra visszautalni a pénzt.
Fizethet a munkáltató és Te is a kártyára, de csak a Te általad befizetett összeg után kapod vissza a 20%-ot! És azt is a egészségkártyádra utalják vissza, nem a bankkártyádra.
Most hogy van ez a visszaigénylés? Ird meg légyszi! Köszi
Szia
Ha én is és a munkáltató is fizet be rá,akkor kapok vissza belőle adóvissza térítésnél?
Szia
Nem pecsételnek be, ma voltam fenn és visszamenőleg nem adnak pecsétet...,pedig március óta de jó is lett volna. Nem tudom miért nem tájékoztatják a beteget,hogy milyen lehetőségek vannak. A háziorvos és a nőgyógyász sem adott ilyen utalványt. Akkor kitől kérjek kérdezem én, talán a Decatlonba ott biztos adnak. Nevetséges ez az egész.
Véletlenül tudod mikortól meddig van Szűcs dr szabin?Esetleg valaki más tudja?Jövőhéten mennék konzira Zekéhez.Biztos sokat kell várni majd!
A Déli pályaudvari gyógyszertárban lehet EP kártyával fizetni. Én is ott vettem majdnem mindent a kártya miatt.
Sziasztok,
ha nincs Szűcs doki bácsi, mit ajánlottok kihez menjek inkább a másik kettő közül, hol végez hamarabb az ember? Vagy ilyenkor mindegy mert mindenhol szörnyű sor van?
Ezt értem, csak arra írtam, hogy azután nem jár majd adókedvezmény. Csak ha egyénileg fizet be az ember. Én pl. két éve megforgattam mindkét lombik árát az EP-ben és abban az évben még 30% volt a visszaigényelhető összeg, így visszakaptam az adóbevalláskor 100 ezret.
Nálunk a férjemnek van ilyen kártyája és a munkáltatója utal minden hónapban egy bizonyos összeget rá, mi nem fizetünk rá semmit és ebből a keretböl fizettük,fizetjük a gyógyszereket amíg tart a keret
Ja igen, és az idén 20% a visszaigényelhető összeg az egészségpénztári egyéni befizetések után.
Az is baj, persze, most különösen figyelj oda a diétára! Valóban rontják a stimus gyógyszerek az inzulint, én a másodikat már baromi rosszul viseltem, gyakran voltam szarul, de akkor még nem tudtam, hogy IR-es vagyok és emiatt.
Icu, a hosszú protokolnál így van, nekem is így volt. Az előző ciklusban kell elkezdeni a 21. naptól a gonapeptylt és végig, a leszívásig szúrni kell.
Csincsi, ha nincs kártyatermináljuk, akkor kérj áfás számlát nevedre, címedre, tagkódodra és azt küldd be a pénztárnak.
Bogi, egészségpénztári kártyára gondolsz? Mert ott csak akkor kapsz vissza adótérítést, hogyha egyénileg fizetsz be rá. Cafetériára/munkltatói befizetésre nem vonatkozik.
Utiköltséges papírhoz: szóval biztos a BMC-ben is adnak a recepción? És visszamenőleg vajon bepecsételnék nekünk az első konzultációs napot?
Szomorú ez az orvosi hozzáállás. Én ilyet az elmúlt 8 év alatt nem tapasztaltam:).Kíváncsi lennék arra, hogy ha az Ő közeli hozzátartozójáról,ismerőséről lenne szó,akkor is ennyire "készséges" lenne. Ennyit az emberségről.
Nekem még a Forgács Intézetbe is adott utiköltséges papírt, pedig az magán intézmény, igaz szerződésben áll az OEP-pel, és az OEP is zokszó nélkül kifizette valamennyit.
Az egészségpénztári kártyáról csak annyit, hogy a BMC-s gyógyszertárban számlát adtak,de csak abban az esetben,ha szerződésben álltak az adott egészségpénztárral.De én minimum 2 éve voltam ott utóljára. Azóta változhatott a helyzet.
További ajánlott fórumok: