Aki nem akar gyereket ide!!! (beszélgetés)
Az a gond, hogy ez a fórum már nem arról szól amiről kéne, nekem senki ne próbáljon bűntudatott ébreszteni , hogy milyen szar lesz nekem öreg koromban stb,gyerek nélkül
Miért jópofiznak a gyerekesek ebben a fórumban, mikor itt azoknak kellene itt megnyilatkozzni
"Aki nem akar gyereket ide"
No itt a probléma
A buta, tiszteletlen, neveletlen gyermek a szülő kicsinyített mása, nem ő a hibás, hanem a szülő, a környezet, sajnos egyre több van belőlük.
Nekem is van diplomám, mikor megszereztem, nekem sem kellett gyerek, jó állást szereztem, tekertem 1000-el, karriert építgettem, meg akartam váltani a világot (majdnem sikerült is :-)), én is azt mondtam (de csak magamban, nem kiabáltam tele a világot), hogy a gyerek minden jónak az elrontója, a haladás kerékkötője, qrva jól kerestem, férjhez mentem, dőlt a lé, szabad élet, fantabulihaverok stb... aztán hopp, terhes lettem. Megszületett az 1., és azt mondtam, hogy diploma??? le van szarva, karrier??? kit érdekel, ez az, amiért érdemes élni, és egyből megértettem az ANYÁKAT, hogy mit tudnak abban a "butus, büdös, nyálas, zajos" kis csomagban gyönyörködni fél napokat. Megváltozott az élethez való hozzáállásom.
A diploma meg ott porosodott a szekrényben pár évig (nem a szaros pelenkák alatt, mert azt kidobtam, ahogy termelődött), aztán elővettem, leporoltam, és jó, hogy van, mert lehet tovább dolgozni, még kb. 30 évet a nyugdíjig, ami nem kis idő. Nem vagyok többször otthon, mint a független kollégáim, a munkát megbízhatóan elvégzem, és a munkaidő vége, az a munkaidő vége, gyerekesnek, gyerektelennek egyaránt. 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. :-)
Aki meg lógós, az lógós gyerekkel, anélkül, mindegy. Aki munkabíró, az meg dolgozik becsülettel gyerekkel, anélkül egyformán.
Gyereket csak fiatalon lehet vállalni.
Aki elvesztegeti ezt a lehetőséget később megbánja. Idős korában magányos, megkeseredett emberré válik, aki egyre jobban utálja a gyerekzsivajt.
A többieknek vidám öregkora lesz, az unokák dédunokák hada köszönti fel nyolcvanadik születésnapján.
pontosan ezt gondolom én is.
Nekem még nincs gyermekem pár éven belül szeretnék, de nem ezt képzelem el életem csúcsának, illetve egyetlen és kizárólagos értelmének.
Ezt a gondolatot több alkalommal kifejtetettem itt a hoxán, többnyire agresszív támadásokat kaptam érte, pontosan ezért felvetődött a kérdés, vajon akik az életük értelmének a gyeremkvállalást tekintik (ami szívük joga) valóban elégedettek-e, ennyire nagy ellenállást többnyire azok a dolgok váltanak ki emberekből, akik végletesen kompenzálnak.
Ennek a fordítottja természetesen igaz, azokra is, akik elszántan és ugyanilyen agresszíven védik azt az elképzelést, hogy soha nem akarnak gyermeket.
Vajon tényleg biztosak benne, hogy jól döntenek?
Nem kell:))
Nem bízol önmagadban ,ezért próbálod észérvekkel ellenezni az anyaságot.
Az első részt a hsz-ek alapján vontam le tanulságképp,nem az én véleményem ,hanem az öntudatos anyukáké,amely szerintem eléggé ellentmondásos,ezért írtam a kontrát:))
A többi részt nem értem??:))
Igen ,enni ,inni ,gyereket szülni kell,mert ez az élet rendje ....ÉÉÉÉÉÉÉS?:)
Számodra ez az értelme is az életnek,az evés ,a létfentarás,meg a szaporodás?:))
....amúgy szegről végről igazad van,ennél több okot én sem tudok felhozni:)))
Na végre! Már bocsi.
Olyanokkal szerettünk volna beszélgetni, akik szintén nem akarnak gyereket, és nem azt akartuk, hogy valaki győzködjön minket, hogy pedig ez milyen jó. És miután mi még mindig azt merjük gondolni, hogy ez nem jó, te megsértődsz és elmész.
Felesleges harcot vívtál már a kezdetek óta.
További jó babázást!
Inkább ne sorold.. :S
Rajta, akkor riadjatok... én feladtam.. :)
Nem kívánom nektek, hogy egyszer arra keljetek fel, hogy már késő, és hiányzik valaki az életetekből!
És nem kérek már erre választ, mert soha nem foglak titeket megérteni, de nem is akarlak.
Én továbbélvezem az életemet, Szerelmemmel, és Kisfiammal, és tervezzük a kistestvért, és vannak céljaink, és ennyi, nem érdekel, Ti mit csináltok!
Hali!
Hogy miért....
Nem egzisztenciális, vagy párkapcsolati okai vannak.Ezek mind renben vannak, a férjem lenne a tökéletes apa, de Én nem biztos , hogy tökéletes anya lennék, bár akik ismernek azt mondják, hogy gondoskodó anyatípus vagyok....
Megriadok azon emberektől akik gyereket nevelnek!? mindennemű tudatosság és értékrend nélkül majd lesz valahogy életfelfogással, akik az mondják, hogy SZÜLŐK, pedig nem , hogy a gyerekkel de még saját maguk sem tudnak viselkedni-ez kiderül az írásokból, hogy a gyerek nyílvános helyen nem tud viselkedni stb.- no Én ilyen közegbe nem szeretnék gyereket szülni, de ha a 30-40 évvek ezelőtt járnánk akkor pesze nem ez lenne a véleményem, Ma az embereknek nincs értékrendje. Soroljam a példákat?
"Sok gyerek csakis gazdasági kizsákmányolás céljából csináltatik és felelőtlenség!"
- sok gyermek meg nem azért.
"Hogy utána hogyan alakul az élete,az a jövő titka."
- így is fel lehet fogni, de ennyi erővel minek eszünk, ha úgyis... :)
ÁMEN! :)
MIért lepnek meg?:))
Tök érdekes kép alakult ki bennem a gyerek vállalással kapcsolatban.
A gyerek az élet értelme!
kontra:
Sok gyerek csakis gazdasági kizsákmányolás céljából csináltatik és felelőtlenség!
Szerintem a gyerek vállalás egy tök természetes része a nő életének,aminek előzménye egy olyan pasas ,akit megszeretett.Hogy utána hogyan alakul az élete,az a jövő titka.
A gyerek szülés ,nevelés csupán az életünk része,de nem az értelme.
Sziasztok!
Nem győztem visszaolvasni:)
A wellness szállodákkal egyetértek, bár én azokat nem szeretem, de ha mégis elmennék egy ilyen helyre, akkor én sem szeretném, ha gyerekek lennének körülöttem. Egy csomó szálloda pont úgy hirdeti magát, hogy baba barát szálloda. Menjenek oda a családosok, szerintem az ilyenekből is vannak wellness szállodák. De jó lenne, legalább 1-2 hely, ahova (általában sok pénzért) el lehetne menni és biztosan pihenni tudsz.
Zizillel is egyetértek. Én is azért tanulok és dolgozom, hogy jó körülmények között éljek.
Ha jól fizető állást akarsz, akkor a legtöbb esetben ezért sokat kell dolgozni. Tudom, hogy megint jönnek majd az anyukák, hogy de ők is jó körülmények között élnek, meg stb.
De amikor a munkahelyen dolgozni kell, akkor az anyukák mennek haza 4-kor,mert a gyerekért kell menni, állandóan tp-en vannak a gyerek miatt és másoknak kell megcsinálni a munkájukat. Sajnálom, de ezt így látom.
A másik pedig, és lehet hogy megint engem fognak az anyukák letámadni, hogy egoista vagyok, de én nem tudnám elviselni, hogy 2-3éven át a párom tartson el, amíg otthon vagyok egy gyerekkel.
És miért nem lehet elfogadni, ha nem is megérteni, hogy van akinek az anyaság életcélnak lapos?
Az anyaság életcélnak lapos???
Meg megbuggyansz??
- hát mindig meglepnek ezek a beírások... :S
És?:)))
Abban is van tapasztalatom,egyetértek!:)
Nem tudom:)
De nem is érdekel,amíg nem kerülök szembe ilyen problémával:))