Aki nem akar gyereket ide!!! (beszélgetés)
Nem rég még az volt, hogy aki gyerek ellenes, azt a környezet adta eseményekre reagál. Benned ez nem igazán tiszta. Mert légből kapott.
Valamelyik ősnél ugyanez volt a helyzet.Valamelyik nem akart utódot de még is lett ettől független.De ezek a szálak előbb utóbb megszakadnak az idővel...Most nálad.
"Lehet hogy most durvát fogok mondani de valahol ez is a természetes szelekció része.A hibás gének nem öröklődnek tovább és ezzel megszakad az élhetetlen génállományú emberek szaporodása.
Ez kicsit nyers,de igaz."
Ezt mondd a meddő pároknak, mert itt lehet igazság benne esetleg. De nagyon csak esetleg. Mert sokmál, ha nem görcsöl már rajta, összejön.
Én sem vagyok orvos de mindig érdekelt a genetika is.
Igen.Szerintem létezik gyerekellenes gén.Mint ahogy rákra hajlamosító gén is létezik és a homoszexualitásra hajlamos gén is.A homoszexeknél ugyan ez a helyzet.Nincs utód mert hibás a gén.
A természet kijavítja a hibát.
És akkor én hogyan kaptam? Vagy mutáns vagyok?:):)
Nem vagyok orvos, de létezik szerinted gyerekellenes gén?
Az egy dolog.A gyerekellenes génjeidet viszont nem adod tovább.
Már bocs, de nem tartom magam "hibásnak".
Az a nő,akiben egyáltalán nincs meg az utód utáni vágy,valahol hibás de nagyon.
És mivel nem lesz utód,így ezt a hibát a természet már is javítja.
Ez a lényege.
A génállomány nem csak öröklődik, hanem véletlenszerűen mutálódik is. És a kedvező változatok terjednek tovább.
Ha van ilyen természetes szelekció, akkor miért születnek beteg babák?
És a természet sugallja nekem, hogy ne akarjak gyereket, mert rosszak a génjeim:)
Ezen csak nevetni lehet.
Ez az elmélet már csak azért is hibás, mert mindig is voltak és lesznek olyan emberek, akik valamilyen ok miatt nem fognak szülni. Vagyis az élhetetlen génállomány mégiscsak öröklődik valahogy. Ha minden ilyen hibás génállományú (szerinted) embernél megtörténik ez a szelekció, akkor ez azt jelentené, hogy egy idő múlva mindenkinek születne gyereke.
Ekkor baromságot régen olvastam.
Nem vettem magamra, mert tudom magamról, hogy nem vagyok élhetetlen :)))
Nem látok összefüggést: attól mert valaki azt mondja, hogy nem széép az élet, vagy mert nem vágyik gyerekre, az élhetetlen?
Akkor a következő hozzászólást ne vedd magadra.D
Oké.
Lehet hogy most durvát fogok mondani de valahol ez is a természetes szelekció része.A hibás gének nem öröklődnek tovább és ezzel megszakad az élhetetlen génállományú emberek szaporodása.
Ez kicsit nyers,de igaz.
Ez van.A természed dönt és nem mi emberek.Van aki akar utódot mert szépnek látja az életet és élhetőnek,és van aki meg nem akar utódot mert úgy érzi nem lehet élni ebben a világban és nincs semmi szép.
Diorella, én NEM írtam, hogy nem akarok gyereket. Én azt írtam, hogy majd évek múlva igen. Ne keverj össze mással:)
Még sem akarod megadni az esélyt a sajátodnak az életre.
És a másik kérdésedre a válasz: nem, nem jó dolog élni, de nem én kértem, hogy szülessek meg. Csak ha már így alakult, akkor megpróbálunk a körülményekhez képest megfelelően élni.
Hol írtam én, hogy hibának tartom, hogy élek?? És nem is írtam az anyagi helyzetükről egy szót sem, más gondok voltak.
Hibának tartod azt,hogy megtartottak,holott nem volt meg az anyagi fedezetük a gyerekvállaláshoz?
Jó dolog élni,nem?
Még ha nincs is meg mindenünk,akkor is jó élni.
Én azt szeretném,ha a gyerekem is így érezné majd mindig.Akár milyen nehéz is lesz neki az élet.Látni kell magad körül a szépet.Apró örömöket.A tavasz illatát a csodás természetet a strandot a nyarat a hófehér ropogós havat.
"Amíg nincs gyerek, nem tudhatjátok, milyen a FELTÉTEL NÉLKÜLI szeretet korlátlan mennyiségben."
Ilyet meg ne állíts úgy, hogy nincs egy 12 évvel fiatalabb húgod!
Akkor lennék boldog, ha lenne munkám. Nekem ennyi is elég lenne hozzá per pillanat.
Aztán miért? Én ezt nem vettem zokon. Egyrészt sosem éreztem, ugyanúgy szeretnek, mint a többi tesóimat, másrészt nagyon is megértem, mert amilyen sz*r helyzetben voltak, épp nem hiányzott egy gyerek.
Ha így is volt,hiba volt őszintén elmondani neked.
Nyilván mert te nem vártad meg az érzést, hogy vágyj rá. De az ember általában érzi ezt, mármint a vágyat a gyerekre. Pl. anyukám vágyott a nővéremre, aztán mégegyre, rám pedig már nem, de becsúsztam és mégis megtartott, holott megvolt már az abortuszos időpontja is.
Diorella, még nem olvastam végig minden bejegyzésed, de egy örökké elkényeztetett , sekélyes picsa lehetsz csak. Új rongyok, rázni a plázában???!! Eszedbe sem jutott, hogy valakinek más ötlete is lehet a pénz elköltésére?! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ha meg defekt van,akkor meg jobb is ha soha nem jön az a gyerek olyan helyre,ahol ennyire nem akarják.Csak szenvedne szegényke.Ezért nem szabad rábeszélni senkit ha nem akarja.Én sem rábeszélni akartam csak érdekelt volna hogy mi az oka...
Ezt nem értem, hogy mire írtad.
Egyszer mindekiből elő kell, hogy jöjjön, előbb vagy utóbb, főleg, ha "normális" családban nőtt fel, ha nem jön, ott valami defekt van.
További ajánlott fórumok: