Aki nem akar gyereket ide!!! (beszélgetés)
Nekem van a családomban olyan házaspár akiknek nem lett gyerekük,és most 60 körüliek.Nem látom őket boldogtalanabbaknak,mint olyan párokat ahol van gyerek.
Az más kérdés,hogy biztos nem tudtam volna elképzelni gyermek nélkül az életem...pont ezért tudom elfogadni azt aki pedig gyerekkel nem tudja elképzelni.
Viszont az idegeskedő,frusztrált gyerekellenes nőknek/hangsúlyozom,hogy aki valóban ezt képviseli) javasolnék egy mélylélektani önismeretet,és ezt abszolút jóindulatból mondom,sok mindenen átsegítheti az embert.
"Itt nem magánügy, mert valaki felrakta ide a hoxára, aztán páran ráugrottak, és nagy pofával védik az igazukat.
Már régebben írtam, hogy én is nagyon nem akartam 15 éve, de nem kiabáltam tele vele a világot, hanem megtartottam magamnak, mert az én magánügyem volt. Ha valaki rákérdezett, akkor kitérő válaszokat gyártottam."
Én is kitérő válaszokat szoktam adni, és most nem mosnám ide ezt az anonim fórumot.
Magánügy, meg magánügy között nyilván van eltérés, mert pl magánügy ha rózsaszín tehénkés gyapjú bugyogót hordok, csak erre senki nem kérdezhet rá. Meg magánügy, hogy férjezett vagyok-e, de bárki rákérdézhet, és őszintén válaszolhatok is. Magánügy az is, ha most úgy gondolom, hogy nem akarok gyereket, csak erre nem válaszolhatok őszintén, csak akkor ha van idegzetem meghallgatni, hogy milyen hülyeségeket beszélek.
És ez a nagy átlag, ami szerintem helytelen. Nem telekürtülni akarom olyankor a világot, ha valaki kérdez,nekem meg válaszolnom kell.
És az sem érdekelne, ha 10 év múlva valaki felemlegetné, hogy jajj de ellene voltam, és mégis. Csak nem akarom végighallgatni mindenkinek a szófosását, arról hogy milyen fals elképzelésem van.
Itt nem magánügy, mert valaki felrakta ide a hoxára, aztán páran ráugrottak, és nagy pofával védik az igazukat.
Már régebben írtam, hogy én is nagyon nem akartam 15 éve, de nem kiabáltam tele vele a világot, hanem megtartottam magamnak, mert az én magánügyem volt. Ha valaki rákérdezett, akkor kitérő válaszokat gyártottam.
Erős példával próbáltam szemléltetni, hogy miért támadjuk azt, aki nem akar utódot????
Ha valaki ezen megsértődik, sajnálom, mert senkit nem akartam megbántani, egy példa volt. Azért nem mást hoztam, mert legtöbb homoszexuálisnak lehetne gyereke, ha nem a sjaát neméhez vonzódna. Ez nem elítélendő (az orientáció) mert magánügy. Akkor az utód nem akarás miért nem magánügy?
nem értettem félre, pont az általad is említett tiszteletet hiányolom ezekből a beszélgetésekből, sokszor nemcsak az egyik oldalon, de ezt már kifejtettem.
Pártoskodhatsz a saját elveid szerint a meg nem értés és a tisztelet hiánya az anyukás oldalon fajsúlyosabb, számoljon el mindenki a saját lelkiismeretével.
Mar tobbszor leirtam, hogy nincs gyerekem, mindenki tudja, aki olvas.
A bajt, meg te keresed magadnak. Most ezért a buzi agyonverésért szerintem nagyon csunyat fogsz kapni. A szexualis vonzodas mindenkinek a maganugye, van olyan is, aki beteg. A betegeket, meg utoljara Hitler akarta kiirtani.
Nem 2 szoba 3 gyerek 4 kerék?
Vagy 2 gyerek 3 szoba 4 kerék...? :D Nem emlékszem már....
Ez egy kicsit isteni megfogalmazás, nem? Hogy teremtők vagyunk...!
AZért nme letél legenetikaiselejtezve, mert csak most vallottad be, hoyg nem fglalkozol a gyerek gondolatával. em zárkózol el, de nem is izgat a téma, majdnemhogy közömbös.
Én nem akarok. Ezért itt kis híján megköveztek. A buzikat miért nem verjük agyon? Hisz úgysem szaporodnak...és gyerek nélkül nem megy előre a világ...
Megsúgom, dehogynem. Gyerek nélkül is továbbmegy. Az idő csak megy, és nem köszön.
Szerintem te félreérted ezeket az anyukakat. Nekem sincs gyerekem, nem is vagyom ra per pillanat, van egy fantasztikus életem, egy fantasztikus munkam, de nem zarom ki a gondolatot az életembol. Engem senki nem genetikai hulladékozott le.
Lehet, nem anyukanak lenni, tiszteletben tartva az anyukakat. Nélkuluk nem megy elore a vilag. A mi dontésunk, a mi életunk, ha karriert, vagy utazast, szabadsagot, vagy barmi mast valasztunk a szulés helyett, de egy percig sem szabad azt hinnunk, hogy ez a természet rendje. A természet rendje az, hogy valakit hagyunk magunk utan a foldon, ami nélkulunk nem létezhetne. Mert teremtok vagyunk. Mert mi vagyunk a teremtok.
"Nem hiszem, hogy a gyerekesek szó szerint gondolták így. Szerintem a gyereket nem akarók fordították ki a szavakat."
Tényleg olvass vissza! Nem hinni, itt olvasni kell.
Hát ez kezd egyre érdekesebb lenni!
Üsd vágd! Nem apád nem anyád...
nem az elnevezés a lényeg, hanem a gondolat, szerintem.
de végigolvasva sok mindent nem kellett rajta variálni.
Az értő olvasással még mindig nem barátkoztál közelebbről össze....
Olvass vissza...
egyébként elismerésem azoknak az anyukáknak akik nem normálisnak genetikai hulladéknak bélyegzik a gyermekre nem vágyókat, gondolom a saját gyerekiknek csupa szépet jót, empátiát, a másik véleményének elfogadást, megérteni akarását tanítják.
boldog az ország, ahol ennyi remek anyuka ennyi remek hozzáállást tanít a saját kölykének.
veregessétek meg a vállatokat jól.
Az ember megkapta ajádékba a szabad akaratot....tehát: mindenki maga döntheti el, mit is akar. Gyereket? Autót? Nagy házat medencével?
Diorella, lövésed nincs a genetikáról, maradj inkább csöndben.
Nem tudom, ez csak egy gondolat a témáról. Azért használtam némi feltételes módot.
Illetve látom a környezetemben, hogy nem tud teljes életet élni idősen.
Persze nem kötelező, hogy így legyen mindenkinél, mert ha szerencsések, és férj, feleség szép hosszú kort érnek meg mindketten, akár egymásban is értelmet találhatnak akár hetven évesen is.