Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ajándék elkuncsorgása utolsó pillanatban fórum

Ajándék elkuncsorgása utolsó pillanatban (beszélgetés)

30. Érdekes73 (válaszként erre: 29. - LBO)
jan. 18. 10:30
Sajnos :(
29. LBO (válaszként erre: 28. - Érdekes73)
jan. 17. 09:22
Igen. De már sajnos csak a temetőbe tudunk menni hozzájuk. 😭🖤
28. Érdekes73 (válaszként erre: 27. - LBO)
jan. 16. 21:54
Szerintem jó rendszer.
27. LBO
jan. 16. 18:23

Hárman vagyunk tesók. Mindig együtt vettük az ajándékot anyának is, apának is, de a nagyszülőknek is. Egyforma összeggel szálltunk be, és így mindig valami nagyobb ajándékot kaptak.

Nekem inkább az a fura, ha mindenki külön ad valamit. Anyagiakban sem mindegy, mert ha összedobjuk a pénzt, nagyobb ajándékot tudunk venni. Ha úgy tetszik, drágábbat. Nincsenek anyagi problémáink, egyikünknek sem, de azért nem mindegy hogy 150 ezer forint/fő, vagy "csak" 50 ezer. Akár egy wellness hétvége vagy egy pár napos kirándulás, vagy akár egy színházbérlet. De ha csak simán vacsorázni vittük őket, akkor is háromfelé dobtuk a végösszeget.

26. Karmol (válaszként erre: 1. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 18:05

Persze.

Én évekig vettem az ajándékot, és fel sem ajánlották hogy beszallnak.

25. timycat (válaszként erre: 1. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 17:54
Húgom dettó, a lóvét bevasalom tőle és kész.
24. Channa* (válaszként erre: 17. - Cukiboszi)
jan. 16. 17:23

Gondolod?

Az első 22 évembe belehaltál volna a csodás életembe, a következő 6 évet, csak úgy mellékesen mondanám, hogy próbáld ki.

De lényegtelen.

Már miért ne segítenék?

Az egyik nagynénémnek kutyát vettünk közösen.

Volt amelyiknek laptopot, volt amelyik kávéfőzőgépet kapott, stb. És ugye ezek nem olcsó termékek, így amikor ketten, hárman adjuk, akkor olcsóbb.

Ja, hogy érezd a csodás életemet: nem azért vásároltunk nénikéknek, mert szuper csodás az életünk, hanem azért, mert 28 éves koromra teljesen árva voltam már.

Ja, a temetéseket is közösen szoktuk fizetni.

Cukiboszi!?

Te egy gonosz és rosszindulatú nő vagy.

23. fincsi5 (válaszként erre: 17. - Cukiboszi)
jan. 16. 15:35
Irigyled, ugye? Ők igy szokták, kész. Nem mindenki stresszel egy szülinapon. Sem. Még valami problémád van vele?
22. semleges (válaszként erre: 19. - Kacsahercegno)
jan. 16. 12:26
Nagyon jó ötlet. Ha fele, akkor fele.
jan. 16. 12:25
A családi béke miatt lehet, hogy rábólintanék. De biztos azt mondanám, hogy akkor süsse meg vagy vegye meg ő a tortát és egy üveg pezsgőt a koccintáshoz.
20. Sirga (válaszként erre: 8. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 11:58

Ebben én már a választ sejtem.

Nálunk anyám próbálta így megkönnyíteni a saját dolgát: amit a gyerekeimnek vettem, arra nagy örömmel rávágta, hogy jó, akkor azokat tőle kapják. Sokáig képtelen voltam nemet mondani, de aztán erőt vettem magamon és megtettem. Azóta nem veszi ennyire magától értetődőnek. ;) Neked is valami hasonlót javasolnék. Ha több idő lenne, csináltatnék fotókönyvet, de még mindig vehet pl. ajándékkosarat, vagy bármit, aminek anyukátok örül.

19. Kacsahercegno (válaszként erre: 12. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 11:53
Szálljon be az ételek felébe is, ha közös, akkor legyen közös. Legalábbis én biztos mondanám, hogy akkor az ékszer fele ennyi, a kajáé meg ennyi. Ha már kitaláltad, megvetted, megrendelted, foglalkoztál vele, akkor azt a 4 másodpercet ő is rászánhatja, hogy odaadja vagy átutalja a pénzt rá.
18. Cukiboszi (válaszként erre: 8. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 11:43

Ha anyukád lelki nyugalma fontosabb, mint a tesód, akkor most vállald be. Jövőre meg figyelmeztesd a tesódat időben, hogy foglalkozzon a témával és nem fogod kihúzni a kakiból. Az ajándék értékének a felét meg kérném tőle, mindenképpen.

Ha nem, akkor mondj nemet, mert egyszer meg kell tanulnia a tesódnak is felnőttként felelősséget vállalnia.

17. Cukiboszi (válaszként erre: 9. - Channa*)
jan. 16. 11:40
Channa csodálatos élete, újabb fejezet. Köszönjük, hogy megtudhattuk, csak ezzel most semmit sem segítesz.
16. Channa* (válaszként erre: 11. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 11:39

Szerintem válasz!

Tehát, engem nem zavarna, szálljon be.

15. K-né Zsóka (válaszként erre: 8. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 11:37
A tesódat anyukád nevelte, nem takargathatod a mulasztásait, hibáit előtte. Nem benned fog csalódni és kész. Mindig nem lehetsz te a pajzs.
14. globus (válaszként erre: 7. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 11:23
Tudod, hogy mindig így van, legközelebb eleve közösen szervezzétek. Nem tanultál tavalyiból, ej-ej.
13. globus (válaszként erre: 3. - 55Judit)
jan. 16. 11:21
Én is így gondolom. Feltéve ha jó viszonyban vagyok tesómmal. Mivel ismerem, neki elnézném. Ha tudnám róla, hogy lusta sóher, nem engedném meg.
12. LakatosLimoncsello (válaszként erre: 10. - Kacsahercegno)
jan. 16. 11:18

Rendeltem tortát és több személyes tálat.

Jó ötlet, szerintem megmondom neki, hogy vegyen egy csokor virágot meg ha akar egy vázát és jó napot. Nem az én gondom.

11. LakatosLimoncsello (válaszként erre: 9. - Channa*)
jan. 16. 11:17
Jó, de nem ez a kérdés most.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 11:06
Miért nem visz egy virágcsokrot, vagy tortát, vagy valamit? Vagy vigyétek el anyukátokat étterembe, vagy nem tudom mit szoktatok ilyenkor, rendeljetek ételt, azt intézze a testvéred. Ha mindig ilyen, akkor érthető, hogy nem örülsz neki. Plusz szerintem nem a te felelősséged, hogy anyád ne csalódjon a testvéredben. Felnőtt ember ő is gondolom.
jan. 16. 11:03

Mi szoktunk közös ajándékot venni.

Nálunk ez nem probléma. Nem mindig beszéljük meg előre, van olyan is, hogy hirtelen örletből csak beszállunk az ajándékba.

jan. 16. 11:00

A legjobb lenne, ha ő is tenne erőfeszítéseket!!! Mert felháboít, hogy ennyit nem volt képes.

Csak nem akarom, hogy anyánk csalódjon.

jan. 16. 10:59

Van pénze, csak lusta volt bármit is kitalálni.

És persze, ha első eset lenne... de mindig ez van. Én teszem az erőfeszítéseket, ő meg csak "becsatlakozik" és learatja a közös babérokat.

Legszívesebben elküldtem volna a fenébe. Reggel azt mondtam neki, hogy majd napközben ráírok messengeren. Még nem írtam. Azért dilemmázom, mert ha nemet mondok, valami hülyeséggel vagy üres kézzel jön, az anyánk szempontjából nézve nem jó, nem akarom, hogy csalódjon.

6. komor (válaszként erre: 1. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 10:42
Lehet, hogy a testvérednek nincs annyi pénze, hogy egy nyakláncnyi értékű ajándékot vegyen, így féláron próbálja megúszni az ajándékozást. Esetleg kérdezz rá erre.
5. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 10:35

Szia!

Attól függ, milyen a viszonyom a testvéremmel. Ha jó, és ez egyszeri eset, akkor talán belemennék.

4. 55Judit (válaszként erre: 2. - Papája)
jan. 16. 10:32
Lehet hogy ez a család inkább összetart mint széthúz. Nem tudhatjuk.
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 10:29

Neked is volt erről véleményed már reggel, biztos meg is beszéltétek.

Én - mint a családtól idegen azt mondanám, rendben van. De ennél jobban számít, anyukád mit szólna hozzá. Én örülnék az ajándéknak ha közösen adnák lányaim akkor is, de a te anyukádat nem ismerem.

Viszont nagy érték lehet a lánc medállal, ha nem szoktatok minden évben ekkora értéket adni, még természetesnek is veheti anyukád hogy ezt most kettőtöktől kapja.

2. papája (válaszként erre: 1. - LakatosLimoncsello)
jan. 16. 10:24
Azt, hogy az előző születésnapja óta volt 1 éve gondolkodni. Most van 1 napja úgyhogy épp elég arra, hogy megvalósítsa.
jan. 16. 10:03

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, mit tennétek az alábbi helyzetben. Holnap lesz anyánk születésnapja, amire én már rég készülök, vettem egy szép nyakláncot és medált neki, nagyon szépen becsomagoltam.

Erre ma reggel a tesóm benyögi, hogy neki nincs semmilyen ajándék ötlete, hadd szálljon be az én ajándékomba és adjuk együtt.

Erre ti mit mondanátok?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook