Agykontroll: valóban működik! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Agykontroll: valóban működik!
Lehet, hogy megfúrták... :( Alapítványi iskolának indult (volna?)
Eddig úgy tudtam, már 2010 óta működik...
Tervezik a Kristálymag Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény felállítását. Hol tart jelenleg ez a folyamat?
Szeptembertől elindul, egyenlőre egy osztállyal Csillebércen, a szabadidőközpont területén a Kristálymag Általános Iskola. Ez egy alapítványi iskola lesz, ahol az agykontrollt beépítjük a tanításba az erőszakmentes kommunikációval együtt. Az erőszakmentes kommunikáció egy egyszerű módja annak, hogyan beszéljünk emberséges módon a másikkal, akár feszültebb helyzetben is, anélkül, hogy ne sértsük meg, illetve segít kölcsönösen egyértelmű helyzetek létrehozásában, kialakításában. A módszert egy amerikai pszichológus, Dr. Marshall Rosenberg fejlesztette ki. Ezen kívül használni fogjuk az edukinezológia módszereit, melynek egyszerű mozgásformáival meglepően jó eredményeket lehet elérni, meglepően hatékony állapotba lehet hozni az agyat.
:))
Csá!
Csak nem késtél el!!! :) Remélhetőleg.
Mostanában cd-vel is gyakorlom, néha nagyon jó!
Régen voltam ak-s havi találkozón, pedig sokszor nagyon jó:((
:D Ja, de ez legyen az utsó!
A lustaság sajnos nálam is játszik!Az ak. pedig leginkább akkor működik ha használják.
Tényleg csá, mert elkések :)
:))
Nnnna akkor én most jól feltápláltam!
Igyekszem rendszeresen használni, de néha én is lusta kutya vagyok :(
Pedig nagyon jól működik. Mindig előkapom, mikor szükségét érzem...
Gyakorolni kell!
A könyvvel még 1990 körül találkoztam,-95-ben és 2006-ban végeztem tanfolyamot.Sokmindent használok, most sietnem kell dolgozni, de ha újra leszek írok majd bővebben.
Jó lenne ha itt tudnánk egymás céljaiért közösen programozni, megosztanánk siker történeteket.
Szép napot mindenkinek!
De tanítják. Sok helyen. Sok orvos, nővér, pedagógus és pap is megtanulta már :)Meg a jónép is szerencsére!(Mo-n már 1 általános iskolában oktatják)
[link] Itt az eredeti ak. könyv és még túl is áraztam,mert csak 1490 Ft. az ára :)Ez az a borsos ár szerinted?
Ha te nem tudsz valamiről, azért még előfordulhat, hogy létezik!
A könyvemet még a 90-es években vettem meg. Tanfolyamra pedig 2006-ban jártam.
Illegálisan tölthető le, de ezt így is írtam.
Az ak.egy jó üzlet, mi a bajod vele?
Megéri annak aki oktatja és annak is aki használja!
Lehet, hogy szabadgondolkodónak tartod magad, de szűkösek a látóköröd határai, ki kéne kukkantanod onnan, mert a világban nagyon sok jó dolog van még a szkeptikus gondolkodáson kívül. Pl. hogy mondhatsz véleményt, ha még kipróbálni sem vagy hajlandó valamit?
Az ak. nagyon jó dolog és aki e létező adottságunkat elfelejti használni - mert az oktatási rendszerünk kiöli- akkor újra megtanulhatjuk használni.
Egyetértek! Sokkal jobb lenne ha a pozitív tapasztalatotokat írnátok itt le Szabadgondolkodót meg levegőnek néznétek.Vitázni lehet, de ez nem az.Nem vívnék szellemi párbajt fegyvertelen emberrel.Nem tudom, hogy lehet valakinek véleménye valamiről, amit soha ki nem próbált viszont eldöntötte, h alapból elutasítja.
Másrészt,amit itt csinál én azt energiavámpírságnak hívom.Fontosnak érzi magát attól, h reagáltok rá, indulatot vált ki belőletek, időt, energiát szántok rá (tápláljátok)
Miért? Nem értem.
Vesehomok tünt el pár nap alatt egy osztálytársamnál.
Több eltünt tárgyat sikerült megtalálnom.
Fogyás.
Az iskolai eredményeimről már írtam.
Gyakorlás képpen én úgy is próbálkoztam, hogy a 3 újj technikával kértem egy nekem órán háttal ülő embert (természetesen gondolatban), hogy ha fogja a jelzéseimet forduljon meg és mosolyogjon rám. Így is történt. Utólag elmeséltem neki és kérdeztem tőle, hogy mit érzett. Mondta, hogy beurgrott neki egy gondolat, hogy forduljon meg és mosolyogjon rám. Gyakorlásnak nagyon jó volt.
miért reagáltok Szabadgondolkodóra, és a többi, titeket provokálóra? csak az időtöket fecsérlitek. olyannal kell beszélgetni erről (és másról is), aki véleményt szeretne cserélni, és nem csak okoskodni...
na nem akarok beleszólni, csak szerintem olyan felesleges az ilyen embert győzködni...aki ilyen önelégült, az nem is érti: létezhetnek dolgok az ő világán túl is, illetve lehet, hogy valamivel kapcsolatban nincs igaza. de legyen az az ő vesztesége.
Szép estét mindenkinek!
Van köztetek olyan, aki mostanában végezte a tanfit? Az igazolványának a sorszámára lennék kíváncsi, csak úgy megközelítőleg.
Szívesen és örömmel olvasnám a sikereiteket is, már ami publikus!
A vitának magam részéről nem látom további értelmét, mert vitázni csak nyitott és témával kapcsolatos ismeretekkel rendelkező felekkel lehet.Letagadott tényekkel, pontatlan, csúsztatott, esetleg kiragadott szavakkal szemben sem érvek, sem tapasztalatok nem elegendőek, főleg ha a másik fél ezt határozottan meg sem hallja. Ezért javaslom maradjuk a témánál, s aki esetleg ezzel nem ért egyet legfeljebb megkérdezi önmagától, hogy akkor mit is keres itt.
Legyetek egyre jobban és jobban!
Egyetértek, ez a hithez hasonló dolog.
Viszont sok áltudományos vonatkozása van.
Az agykontrollt nem tanítják iskolákban, a Harvardon meg pláne nem.
Az eredeti Agykontroll könyvet nem is találom a neten, valószínűleg csak a tanfolyamon vásárolható meg.
Lehet hogy ingyen letölthető valahonnan, de az illegális.
én nem a vallásos hívőségre gondoltam..
az egy más téma..az önmagunkba és a saját képességeinkbe való hitre gondoltam.
hinni,hogy amit csinálunk az jó..ráállítani az agyat,a gondolatainkat és működik..)
A Discovery Science-en már többször láttam egy műsort, ami fájdalomkutatással foglalkozik.
Az emberi agyat rá tudták venni, hogy koncentrációval a virtuális (monitoron ellenőrzött tüzet)-fájdalmat - a páciens kioltsa.
Az agy sok mindenre képes, de még sok a feltáratlan terület.
Az agykontroll ateistáknál épp olyan jól működik, mint a hívőknél. Én már csak tudom, hiszen nem vagyok hívő...
A hit ahhoz kell, hogy képes vagyok valamit megtenni, elérni. Képes vagyok! :)
A borsos könyv ára kereken 1950 Ft.
A netről letölthető, még akkor is, ha illegális...
Tanítják több egyetemen is, sőt sok iskolában a tanárok "csak úgy" már sok éve.
Az agykontroll az orvostudományon belül alakuló új ágazat, a pszicho-neuroimmunológia alkalmazási módja.
A Harvard Egyetemen már két éve működik komplementer medicina kurzus, ott már tanítják a relaxáción alapuló imaginációt, azt, ami az agykontroll lényege: hogyan tudunk ellazult állapotban az elménkkel célzottan hatni a testünkre, hogyan befolyásolhatja a szervezet működését a gondolat. Magyarországon is egyre elfogadottabb ez a módszer: orvosok, pedagógusok, egészségügyi szakdolgozók akkreditált tanfolyamként vehetik igénybe, amivel a kötelező továbbképzésekhez pontot szerezhetnek. Eddig másfélezer orvos végezte el, ők nemcsak a saját szervezetük karbantartására használják, hanem a betegeiknek is ajánlják. Mindenképpen a munkájukat segíti az agykontroll, hiszen könnyebb olyan beteget meggyógyítani, aki maga is aktívan részt vesz ebben. Több orvos elmondta azt is, hogy a tanfolyam elvégzése óta a fogékonyabb intuíció által empatikusabban is tud a pácienseivel foglalkozni.