Afta kezelés kisgyereknél (beszélgetés)
Nem tudom, szerintem igen vagy keresni kell magánt.
Esetleg iskolafogászat?
Háziorvos tud adni beutalót elvileg.
Nekem gyerekkorom óta szoktak aftáim lenni, fogalmam sincs, mi okozza, de az orvostudomány sem tudja pontosan. Stressz, bizonyos ételek, allergia, kb. bármi lehet. Hogyha elharapom belül a számat, akkor biztosan afta lesz belőle.
Az a tapasztalatom, hogy ha azonnal lefertőtlenítem Curasepttel, akkor van rá kb. 10% esély, hogy nem lesz belőle afta. Ha lesz, akkor viszont semmi nem mulasztja el gyorsabban, kb. 2 hét mérettől függően, amire kifut. Néha újból elharapom ugyanott, az megdobja pár nappal. Egy rakás dolgot próbáltam rá az évek alatt, és semmi nem használt igazán, csak az idő.
Anaftin nálunk se hatott, csak a gengigel.
Vidd el fogorvoshoz/szájsebészhez.
B komplex + cink szedése esetleg.
Ha az Anaftin jó lett volna akkor kellet volna érezni a hatását pár nap után szerintem de semmi nem volt.
A Phlogosaltól valami elmúlt de a nyelve továbbra is fáj. Gyógyszertáros azt mondta az orvosnak kell felírnia egy öblögetőt ha nem segít a Phlogosol. Orvos szerint magától elmúlik 1-2 hét alatt. (Ez már a 3ik hét).
Nekünk az anaftin nem vált be. Nem mstanában volt, de úgy emlékszem, hogy 1-2 hét alatt rendbejött.
A herpesz vírusos eredetű és szájon, orron jelenik meg kívülről, viszket és ég.
Afta vitaminhiány, stressz vagy immungyengeség, sérülés miatt alakul ki a nyálkahártyán, szájüregben.
Aftát egy jó gyerekorvos is felismer vagy fogorvos/szájsebész.
vitaminhianya,stressz is okozhatja.ezen kivul kerulni kell bizonyos eteleket,mert ezek is okozhatjak-paradicsom,citrusfelek,eper evese,
cink,b12,folsav es vas hianya okozza.
Lánykámnak volt aftája a szájpadlásán, nagyon fájdalmas.
Gengigél segít és valami szájfertőtlenítő spray, pl. Septolet extra. Jobbulást és azért a gyerekorvos is lássa.
Ne egyen csipős vagy savanyú ételeket.
Mielőbbi jobbulást!
További ajánlott fórumok:
- A lányom szája aftás. Normális dolog, hogy be van gyulladva a fogínye és néha még vérzik is?
- Tele van a szám aftával, mi okozhatja?
- Melyik a leghatékonyabb módszer, gyógyszer, gél a visszatérő afta kezelesére?
- 2 éves fiam szájában afták vannak, kinek van jó tippje, amivel hamarabb túl leszünk rajta?
- Mivel lehet hatekonyan kezelni a kisgyerekeknel a torokban megjeleno aftat?
- Miért jön mindig vissza az aftám?Voltam orvosnál, azt mondta nem szájprobléma de nem tudja mi, lehet ezer oka!