Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban recept

Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban recept

Az Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban hozzávalói:
1-2 harcsafilé
friss citrom leve

bors
kevés vaj


Az Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban elkészítési módja:
A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik. Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá. Ezt a vajmártást locsoljuk tálaláskor a halszeletekre. Köretnek párolt zöldséget vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá.


Kategória: Halas ételek receptjei


Az afrikai harcsafilé citromos vajmártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook