Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Áfonyás zableves recept

Áfonyás zableves recept

Az Áfonyás zableves hozzávalói:
6 személyre

» 750 g friss fekete áfonya
» 6 dl víz
» 150 g méz
» 3 ek. zabpehely
» 300 g natúr joghurt
» csipetnyi só
» A díszítéshez:
» mentalevél


Az Áfonyás zableves elkészítési módja:
Az áfonyákat megmossuk, pár szemet pedig elteszünk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a mézet és 10 percig takarékon pároljuk. A zabpelyhet megturmixoljuk és beledolgozzuk a joghurtot, sóval ízesítjük, majd hozzákeverünk egy kis áfonyalevet. A keveréket hozzáadjuk a leveshez és 10 perc alatt készre főzzük.

Tálaláskor mentalevelet és áfonyadarabokat szórunk a tetejére.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Áfonyás zableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook