Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Áfonyás őzmedalionok recept

Áfonyás őzmedalionok recept

Az Áfonyás őzmedalionok hozzávalói:
80 dkg őzgerinc filé(1-1,5cm vastag szeletekre vágva)
2 dl tejszín
10 dkg áfonyadzsem
4 fürt ribizli
4 szelet kenyér
fél dl portói bor
4 dkg vaj
4 szem borókabogyó
őrölt bors



Az Áfonyás őzmedalionok elkészítési módja:
Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk és öntsük rá a bort, majd fedjük le. Amikor a bor elpárolgott, és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és főzzük sűrűre. Tálaláskor tegyünk a megpirított kenyérszeletekre 2-2 szelet húst, öntsük rá a szószt, és tegyünk mellé ribizlit. Jól passzol hozzá a Szamorodni, vagy a Badacsonyi muskotály. Jó étvágyat! (fakanal.hu nyomán)


Kategória: Vadételek receptjei


Az Áfonyás őzmedalionok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook