Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Áfonyás gombócok recept

Áfonyás gombócok recept

Az Áfonyás gombócok hozzávalói:
4 zsemle
» 5 dkg vaj
2 tojás,
10 dkg liszt,
20 dkg áfonya,
1 dl vörösbor,
10 dkg porcukor,
1/2 citrom,
só.


Az Áfonyás gombócok elkészítési módja:
A megtisztított áfonyát leöntjük a borral, a citrom levével és egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a porcukrot. A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Utána összegyúrjuk a tojással, vajjal, kevés sóval és annyi liszttel, hogy keményebb masszát kapjunk. Gombócokat készítünk belőle, majd megfőzzük őket. Utána leszűrjük, majd leöntjük az áfonyával, megporcukrozzuk, és citromkarikával tálaljuk. Tea mellé adhatjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az Áfonyás gombócok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook