Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Áfonyás csokoládépuding. recept

Áfonyás csokoládépuding. recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 887 kcal

Az Áfonyás csokoládépuding. hozzávalói:
15 dkg puha vaj + a formázáshoz
15 dkg barna cukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg csokoládé
10 dkg feketeáfonya + a díszítéshez
Az öntethez:
10 dkg csokoládé
2 evőkanál méz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál rum


Az Áfonyás csokoládépuding. elkészítési módja:
1. A vajat, a cukrot, a tojásokat, a lisztet és a sütőport alaposan keverje össze, majd adja hozzá a felolvasztott csokoládét meg az áfonyát. A tésztát kanalazza kivajazott pudindformába, két réteg sütőpapírral szorosan fedje le. A formát állítsa forrásban lévő vizet tartalmazó edényre úgy, hogy a pereme ne merüljön a víz alá. A pudingot gőzölje át 1 órán át, szükség esetén pótolja az elpárolgott vizet. 2. Gyenge tűzön folyamatosan kevergetve olvassza meg az öntet hozzávalóit, keverje el a rummal. Az elkészült pudingot vegye le a tűzről, távolítsa el a sütőpapírt, a szélét körben késsel lazítsa fel, borítsa tálra. Locsolja meg a rumos öntettel, díszítse áfonyaszemekkel, és azonnal tálalja.

Mutatós, egészséges, finom. Diétásoknak nem való...hízásra alkalmas.

Jó étvágyat hozzá!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Áfonyás csokoládépuding. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook