Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK szülészete fórum

ÁEK szülészete (beszélgetés)

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
447. Chloee (válaszként erre: 445. - 3fcc53e39c)
2011. febr. 9. 17:11
Legalább egy pozitívum már van :)
446. Chloee (válaszként erre: 444. - Ella89)
2011. febr. 9. 17:10
Hát igen. Erre nem szólhat az ember semmit, mert akkor diszkrimináció. Az unokahúgom 5 éve született az I. számú szülészeti klinikán, és amikor bementünk hozzá meglátogatni, akkor a csecsemős nővér fogta a kezében,hozzá sem érhettünk, csak nézhettük, és 5 perc után vissza is vitte őt. Aztán bejött a szobába egy "20" tagú család, hogy megnézzék az Ő babájukat, ott meg a csecsemős nővér simán otthagyta nekik a babát, nem szólt egy szót sem, és vagy negyed óráig vissza sem jött érte. Akkor ez vajon minek mondható, ha nem diszkriminációnak? Ilyen szempontból tényleg nem jobb egyik kórház sem a másiktól.
2011. febr. 9. 17:01

Sziasztok!

Én novemberben szültem az Áek-ban, és velünk is előfordult, hogy más pelenkát kapott a fiam, mint amit adtam. Igaz csak egyszer, szerintem véletlen összekeverték. Olyan viszont nem volt, hogy elvitték kérdés nélkül. Nekem nem nyúlt senki a cuccaimhoz. Az igaz, hogy a csecsemősök bunkók, de nem biztos,hogy ők lopnak.

444. Ella89 (válaszként erre: 443. - Chloee)
2011. febr. 9. 16:59

Nem akarok senkit megsérteni, de nem hiszem, hogy a "hátsó" szobákban lakú hölgyemények és a kínai, magyarul semmit sem beszélő nők olyan sok pelenkát vittek volna be magukkal.

A János kórház koraszülött osztályán meg egy vietnámi ikerpár is volt, az anyjuk nem beszélt magyarul, a bátyjuk próbált meg kommunikálni a csecsemőssel és fél füllel hallottam, hogy még semmit sem vittek be, se pelust, se törlőt és anyatejet sem.

Szóval magyarul se tudnak és nem is érdeklődnek utána, mit kéne vinni vagy csinálni, a csecsemősök meg tehetetlenek, mint amikor a 10 tagú "kis" család bemegy az anyukához és inkább hagyják, mintsem balhé törjön ki. Bezzeg ha a gyerekük nem kapna tiszta pelenkát... Vagy talán eleve ugyanabban bűzölög egész nap és a nővérek sajnálják meg és vesznek neki (másoktól) újat. Én legalábbis erre tudok gondolni...

Na, megyek, mert a pici már nagyon éhes. :)

443. Chloee (válaszként erre: 438. - Ella89)
2011. febr. 9. 16:14
Persze, a gagyibbat adják a babára. Vajon a jó minőségűt mire használják? Bár az is lehet, hogy a Bella pelenkát meg egy előző kismamától nyúlták le, csak még nem fogyott el. Azért durva, hogy így próbálnak készletezni, nem? :D
442. lina816 (válaszként erre: 430. - KINGABRINGA)
2011. febr. 9. 14:46
Én nem adtam senkinek se pénzt. Nem mondom, hogy hű de nagyon kedvesek voltak, de megmutattak mindent amit kértem, bár tény, hogy magától egyik sem jött oda. A szoptatással kapcsolatban is kértem segítséget, egy kicsit várni kellett, de jött a nővér (mondjuk inkább ne jött volna, olyan büdös volt, hogy majdnem lehánytam.) megnézte, hogy csinálom és segített benne. és még hányás nélkül is kibírtam...
441. lina816 (válaszként erre: 424. - KINGABRINGA)
2011. febr. 9. 14:41
már nem kell a közjegyzői papír sem, január 1-től eltörölték. Nekem az anyakönyvi hivatalban (én mentem el érte, 3 perc volt az egész)csak a személyigazolványt és a lakcímkártyám kérték, 3 aláírás és mindent odaadtak.
440. lina816 (válaszként erre: 420. - KINGABRINGA)
2011. febr. 9. 14:37

Szia!

A kórházi védőnő intézi, neked az apasági nyilatkozatot már a kórházba vinni kell és ők továbbítják az anyakönyvi hivatal felé. 10 nap múlva kell menni érte az eötvös u-ba. Akkor adják oda a lakcímkártyát is.

439. lina816 (válaszként erre: 416. - Yanett86)
2011. febr. 9. 14:35

Gratulálok! Jó egészséget és sok tejcsit nektek!

Amikor én voltam bent akkor a páromat is kizavarták, ha észrevették, hogy a szobában van.

438. Ella89 (válaszként erre: 437. - Chloee)
2011. febr. 9. 13:07
Igen, a szobatársam utolsó nap vette észre, addig azt hitte, a szekrényben van vagy hogy otthon felejtette, de a férje mondta, hogy bevitték még szülésnél. Akkor jutott eszébe, hogy a kocsi aljába tette, jól látható helyre. Pont az ajtónál volt az ágya, így amikor a csecsemősök bejöttek, rögtön ki is vihették. Gondolom ők voltak, mert semmi más nem hiányzott sem tőle, sem tőlünk, viszont a mi pelenkáink is nagyon gyorsan fogytak! Meg nagyon érdekes volt, hogy mindhármunk gyerekét ugyanolyan fajta pelusba csomagolták, de egyikünk sem olyan márkájút vitt be (Huggiest, Liberot és Pamperst hoztunk és mindhárom lányon Bella Háppy volt).
437. Chloee (válaszként erre: 432. - Ella89)
2011. febr. 9. 12:46
Na ez sem rossz. Csak úgy szó nélkül lenyúlják? Azért a pelus sem két fillér. Mondjuk mit csodálkozik az ember, amikor terheléses vércukorvizsgálaton voltam, akkor is kifizetették velem azt a 75gr glükózt. Nem mintha sajnáltam volna azt a 200Ft-ot, de régen ilyen nem volt. Hihetetlen a mai egészségügy.
436. Chloee (válaszként erre: 430. - KINGABRINGA)
2011. febr. 9. 12:43
Ezzel teljesen egyetértek. Én is ugyan olvasok róla, meg anyósomat faggatom, de biztosan más lesz, ha odajut az ember, hogy szopiztatni kell a babát. Én is csak abban reménykedem, hogy Janka majd megoldja, legalábbis vezérlik majd az ösztönei, ha ne adj Isten nem lenne ott egy normális nővér se, aki megmutathatná hogyan is kell.
435. KINGABRINGA (válaszként erre: 434. - Vvicus)
2011. febr. 8. 14:07
na igen sajna a kórházakban elég gyakoriak a lopások-én nagyon félek tőle, mert pl otthon már nem egyszer raboltak ki minket éjszaka és hát utána az iratok beszerzése volt a legszörnyűbb. minden esetre akkor óvatosnak kell lenni.
434. vvicus (válaszként erre: 431. - KINGABRINGA)
2011. febr. 8. 13:46

Ahogy Ella is írja, van széf, csak sok széfet elfelejtenek kinyitni a távozók, ilyenkor a nővéreket kell kérni, hogy kérjenek valahonnan oldó-kódot, vagy mifenét, bár legtöbbször néztek hülyén, ha valaki ilyet kért.

Én, amíg bent feküdtem, tanúja voltam egy tolvaj-pár akciójának. Bejöttek, mint látogatók, mentek végig osztályról osztályra és ahonnan lehetett, loptak. Mobilt, pénzt, laptopot. Szerencsére elkapták őket a biztonságiak, mert az egyik lány a terhespathológián szólt, hogy gyanúsak. Úgyhogy ajtót akkor is be kell zárni, ha csak pisilni megy ki valaki!!!!

433. KINGABRINGA (válaszként erre: 432. - Ella89)
2011. febr. 8. 13:02
Na ez jó hír- csak nem akartam úgy járni, hogy beviszek pár ezer ft-ot aztán se híre se hamva...Ráadásul a dokinak szánt pénzt sem szeretném elveszíteni:))) szép is lenne. A pelus "lopásra" nem is gondoltam volna- de majd odafigyelek köszönöm!!!
432. Ella89 (válaszként erre: 431. - KINGABRINGA)
2011. febr. 8. 11:31

Igen, van benne széf, de nálunk senki sem használta. Még káromkodtam is egyszer, mert az ágyam mellett volt a falra rögzítve és Gyöngyöst mindig nekitoltam.

A pénzt a táskámban tartottam a szekrényben (nem zárható), de a lányok figyeltek rá. Amikor üres volt a szoba, bezártuk az ajtót, hogy ne jöjjön be senki a folyosóról.

A pelenkát viszont ne tartsd elöl, mert a csecsemősök előszeretettel visznek el belőle, akár egy egész csomagot is, vissza bezzeg nem hozzák (egyik szobatársam bontatlan csomag pelenkáját vitték el). A peluson kívül semmi se tűnt el.

2011. febr. 8. 09:52
jó reggelt mindenkinek! Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a szobákban van valami zárható szekrény? jó lenne tudni, hogy vihetek -e magammal pénzt vagy abszolut ne is gondoljak rá.
430. KINGABRINGA (válaszként erre: 429. - Ella89)
2011. febr. 7. 18:37
Sok ismerősömtől hallottam, hogy alig várták, hogy végre otthon legyenek- mert elég szörnyű volt a csecsemő részleg. engem valószínűleg baromira bántana ha így állnának hozzám mivel első babámat várom és bizony gőzöm sincs semmiről. jó vannak ösztönök stb- de azért nem hiszem, el hogy nem lehet valakire 10 percet szánni -pláne ha kérdése van- vagy tanácstalan. ennek hiányát nem lehet azzal magyarázni, hogy kevés a fizetésük -vagy kevesen vannak. én fizetek érte ha kell- csak mondja azt valaki, hogy figyelj- szánok rád fél órát- ennyibe kerülök...De sztem mindenki úgy van vele, hogy minél előbb otthon szeretne lenni és hamar elfelejti ha bunkók vagy türelmetlenek vele..
429. Ella89 (válaszként erre: 428. - Yanett86)
2011. febr. 7. 17:50

Hát igen, első babával nehéz. Nekem nem volt ilyen jellegű problémám, viszont a köldökcsonkhoz nem mertem hozzányúlni. Anno Leának akkor esett le, amikor a koraszülött osztályon először átpelenkáztam, de Gyöngyös 2 hetes volt, mire végre lepottyant (addigra már a karácsonyon is túlestünk). 3X is megmutatták a csonk felemelését, nagyon türelmesek voltak.

Viszont tény, hogy sokan rohannak, utolsó nap ki akartam szúratni a fülcimpáját, de kb. fél órát vártam, mire jött valaki, akinél megtudtam, hogy már nincs ott az az orvos, aki pár éve még csinálta. Több alkalommal pedig csak a neonatológus volt a nővérszobában és épp "friss" babákat vizsgált, nem ért rá. Szóval néha elég nehéz volt csecsemős nővért keríteni.

Még a szülőszobán mondta az egyikük, hogy mindenben számíthatok rá (nem fogadtam meg, ennek ellenére rendes volt), de csak utolsó, 4. nap jött megint ügyeletbe. Meg szülés utáni napon volt egy csecsemős, aki megengedte, hogy bejöjjenek a rokonok és ő segített szoptatni, bár nem igazán kellett segítség, Gyöngyös ügyesen megtalálta a cicit.

Amúgy máshol se jobb a helyzet: nekem ugye nem volt ott a babám, de a Szent Imrében a szobatársam egész nap sírt, mert senki se foglalkozott vele. Utolsó éjszaka ment oda hozzá egy nővér, aki szoptatási tanácsadó is. Addig le se... Szinte mindenhol így van sajnos. A János kórház PIC-es nővéreire meg jelzőket sem tudok mondani, minősíthetetlenek! A koraszülöttesek voltak a legnormálisabbak, bár némelyikük elég bunkón viselkedett.

Ennyi "pofázás" után a lényeget úgy fogalmaznám meg, hogy ha csak a csecsemős nővérek és a gyermekágyas részleg alapján lehetne egy szülészetet értékelni, minden kórház megbukna és a nők otthon szülnének. De nem csak ez a mérce alapja.

Azért örülök, hogy minden rendben és összességében jól alakultak a dolgok! :)

2011. febr. 7. 17:02
Összességében sajnos gyermekágyas részre soha nem mennék vissza vagyis most már tudom, hogyan viselkednék! Tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek sok a dolga, nem hiszem hogy mindezt meg kellene spékelni egy adag b......gal! Persze mondjuk a többség normális csak épp rohan! Így nem érsz velük semmit! Nekem sikerült lefizetnem egy csecsemős...ő tanított meg szoptatni! :-)
427. yanett86 (válaszként erre: 423. - Chloee)
2011. febr. 7. 16:58
nem baj ha a kórházban nincs meg elég ha magatokkal viszitek amikor az anyakönyvi kivonatért mennek!
426. KINGABRINGA (válaszként erre: 425. - Ella89)
2011. febr. 7. 13:00
Ne sajnáld:DDDD- nem te tehetsz róla- hanem ez a katasztrófális rendszer ami nálunk van. mindegy ha úgy van ahogy nekem mondták- tul.képpen egyszerűbb lenne- de félek, hogy majd ez sem lesz zökkenőmente. mindegy most a szülés miatt izgulok inkább- ezt majd a végére hagyom:DDDDD
425. Ella89 (válaszként erre: 424. - KINGABRINGA)
2011. febr. 7. 12:45

Jézusom, ez ennyire bonyolult??? :S

Nem tudom, mi változott azóta, de az tény, hogy a nagy kapkodásban otthon felejtettük a frissített házasságit, de a kórházban nem kérték. Na mindegy. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. :(

424. KINGABRINGA (válaszként erre: 422. - Ella89)
2011. febr. 7. 12:20
én a 19.kerületben lévő anyakönyvi hivatalban intéztem az apaságit. ott megmondták, hogy a szülés után az apukának el kell mennie egy meghatalmazással a kerületi közjegyzőhöz- hogy én nem élek igazoltan élettársi kapcsolatban mással!!! majd ezután ahol szültem ( VI,) szintén meghatalmazással el kell mennie az ottani anyakönyvi hivatalba intézni a születésit. Na ebből az lett, hogy mindkét helyen lekiabáltak, hogy ezekre már külön nincs szükség mindent a kh intéz. én csak ezért lettem volna kíváncsi , hogy most mi van... Az apaságit mindenképpen vinni kell- mert a gyerek neve miatt fontos.. aztán majd ott max rákérdezünk , hogy most akkor hogy is van .. kész téboly egyébként, hogy januárban voltam intézni az apaságit- és tul.képpen már december végén más volt a törvény. na mindegy köszi a segítséget..
423. Chloee (válaszként erre: 420. - KINGABRINGA)
2011. febr. 7. 11:53

Én is úgy olvastam valahol, hogy ha házas vagy akkor 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kérnek, ha pedig nem, akkor apaságit, mindezt még a kórházban. Gondolom azért, hogy milyen névre írják a gyereket. Bár lehet, hogy azóta változott, még nem néztem utána, hisz csak most múlt el a január.

Amúgy az a vicces, hogy tavaly a sógornőm amikor szült, vitték az apaságit, mert ugye kellett, azon rajta voltak az apa adatai, plusz megmondták ők is, hogy mi lesz a gyerek neve, és így is elírták. Jánoska Bence József helyett, úgy írták ki, hogy Bencze József, jó mi? :D

422. Ella89 (válaszként erre: 420. - KINGABRINGA)
2011. febr. 7. 11:08

Decemberben szültem, de szerintem ez nem változott.

Bár házasságban élünk, nálunk úgy volt, hogy a szülés utáni nap jött a kórházi védőnő, felvette az adatokat, lejelentette az önkormányzatnak és 10 nap múlva a férjem mehetett a születési anyakönyvi kivonatért és a lakcímkártyáért. A frissített házassági anyakönyvi kivonatot meg ott helyben kellett bemutatnia, a kórház nem kérte. Mellesleg elvileg nem is kéne frissített anyakönyvi kivonat, mert a rendszerben meg tudnák nézni az önkormányzatnál, hogy él-e még a házasság, csak ez nekik plusz fáradság lenne és jobban megéri, ha a leendő szülőket ugráltatják, minthogy ők kettőt kattintsanak az egérrel és megnézzék. Na mindegy.

Szerintem a biztonság kedvéért vidd be magaddal az apaságit és ha mentek a pici papírjaiért az önkormányzathoz, vigyétek magatokkal oda is. De ha pontosat akarsz, hívd fel a kórházat.

421. Ella89 (válaszként erre: 416. - Yanett86)
2011. febr. 7. 11:02

Szívből gratulálok!

Hát igen, néha nagy a fejetlenség, amikor én voltam bent, mindig máskor vitték el őket a délelőtti vizsgálatokra, csúszott minden, néha ebéd után sem mertem szoptatni, nehogy akkor gyűjtsék be őket.

A kórházi szopit eleve nem lehet beállítani. Gyöngyöst még most is lehetetlen felébreszteni, ha egyszer elalszik. Egy újszülött babát meg lehetetlen 3 óránkénti szopira beállítani (kivéve ha nem vagy csecsemős nővér).

A nagyobbat is csak azért tudtam itthon pontosan etetni, mert koraszülött volt és sokáig nem is engedték, hogy vele legyek, a János kórházban a nővérek etették pont 3 óránként, hiába volt éhes előbb vagy nem akart pont akkor enni.

Amúgy még örülhetsz, hogy a férjed bent lehetett, amikor én szültem, a 4 napból csak az egyiken volt olyan csecsemős, aki "nem nézett oda", ha jöttek látogatók. A többiek mind leszidtak minket. Bezzeg volt 2 kínai faszi, akik össze-vissza mindenkihez bejárkáltak, mintha átjáróház lett volna, nem gyermekágyas részleg. Meg nagyon sok roma volt bent, rájuk se szóltak, csak ránk. Hajnalban (!!!) meg bejött egy részeg férfi (hogy engedték be?!) és üvöltözött a csecsemős nővérekkel, hogy hozzák ki neki az ikreit megmutatni (odaadták őket neki, nem volt kisebbségi). Ezután már rájöttem, nem kellett volna csodálkoznom, amikor szülni mentünk éjszaka 11-kor, hogy a portás a kapuban azt kérdezte, látogatni megyünk-e a szülészetre vagy szülni, mert ha előbbi, akkor nem engedhet be. Majdnem elküldtem a fenébe, csak nagyon siettünk.

Amúgy ettől függetlenül még mindig az egyik legjobb kórházban tartom a Honvéd-ÁEK-et. Legalábbis jobb, mint a Szent Imre meg a János kh. (személyes tapasztalataim alapján).

2011. febr. 7. 09:47
Lányok! egy kérdés azokhoz akik nem házasként szűltek, hanem apasági nyilatkozattal.. A kórház intézi a születési anyakönyvit? mert nekem a VI. kerületi anyakönyvinél lekiabálták a fejemet amikor érdeklődtem,mert szerintük a kh intézi már január óta. tehát nem az apának kell a szülés után intézni.. köszi előre is!!
419. KINGABRINGA (válaszként erre: 416. - Yanett86)
2011. febr. 7. 09:44
Gratulálok, nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok nektek:DDDDDD De többségében akkor pozitív a véleményed a kórházról ugye???
418. Chloee (válaszként erre: 416. - Yanett86)
2011. febr. 7. 08:30

Gratulálok! Jó egészséget nektek!

Az tényleg jó, hogy nem mehet be senki a szobába, viszont tavaly szegény sógornőm emiatt nem tudott szoptatni. Első gyerek lévén, szegény még nem értett hozzá, de egyik csecsemős sem volt hajlandó neki elmagyarázni, mi hogyan is kéne. Erre anyósom megelégelte, és besurrant, hogy segítsen neki. Úgy látszik akkor ő épp egy normális csecsemőst sem fogott ki.

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook