Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Adventvárás naptárral! cikk

Adventvárás naptárral!


Hamarosan elkezdődik a karácsonyi készülődés és ezzel együtt a lakás díszítése. A gyerekeket ebből mind csak a karácsonyvárás érdekli.

Az adventi naptár egy különleges kalendárium, amely segíti a karácsonyi várakozást és ráhangol az ünnepre. Nem mellékesen érzékelhetővé teszi a „Mennyit kell még aludni?” kérdésre a választ. A kalendárium ablakai 1-24-ig van számozva. Minden nap egy ablakot lehet kinyitni, így számolni a hátralévő időt.

Adventvárás naptárral!

Az üzletekben kapható színes kartonpapír mögé bújtatott olcsó csokoládé ennek a megcsúfolása. Szerintem mindenkibe szorult ennél több kreativitás, hogy díszesebb és szebb naptárt készítsen gyermekeinek.

A teljesség igénye nélkül próbálok felsorolni pár ötletet.


Nem gondolok semmi extrára. Csomagolópapírból ragasztott kis zacskókat könnyen meg lehet tölteni pár aprósággal és szinte semmibe sem kerül. Ennek a hátterét még lehet variálni. A számozott zacskókat egy parafatáblára is lehet rögzíteni, amit tetszés szerint díszíthetünk képekkel, képeslapokkal, vagy karácsonyfadíszekkel. Kevés fenyőgirland fokozhatja a hatást és még pár fújás műhó és kész a remekmű.


Az egyszerűbb ötletek közé tartozik az üdítős dobozok, vagy gyufás dobozok papírral való bevonása. A dobozok elrendezésének formája is változatos lehet fenyőfa, házikó, vagy akár egy utcakép kialakítása. A kreatívabb gyerekeket is be lehet vonni. Én jobban szeretem az üdítős dobozokat, mert két gyermek (de főleg több) esetén belefér a megfelelő mennyiségű cukor, csoki, vagy bármi más.


Szintén egy jó ötletnek tartom a nagyobb, ügyesebb gyerekeknek, hogy anyukával együtt dolgozhassanak az üvegmatrica festékkel készített naptáron. Egy fenyőfa alapon kihagyva a karácsonyi motívumok helyét. Ezek lennének a napokat számoló ablakok.


Aki gyakorlott, az előveheti a rongyos zsákját és varrhat egy szép foltvarrásos technikával készült falidíszt, ami akár szállhat anyáról lányára. A neten is sok ötlet van és a kézműves újságokban is ennek kidolgozására. Ezt az ötletet lehet fokozni foszforeszkálós festékkel.


Szintén nagyobb előkészületet igényel a mézeskalács naptár, amelynek alapja egy fenyőfa vagy házikó alakú nagyobb mézeskalács lehet. Erre lehet felfűzni szép szalaggal a kisebb számozott lapokat.


És utoljára hagytam azt a lehetőséget, amit én választottam a szeretteim számára. Több hobbi boltban is lehet fa adventi naptárt venni, amit tetszés szerint lehet díszíteni.

Én egy házikó alakút választottam. Az ablakok mögött nem feltétlen fontos édességet elrejteni. Lehet aszalt gyümölcs, mogyoró, dió vagy ha nem ehető dologra gondolunk, akkor pár kedves idézet, karácsonyi életképek vagy más kedves dolgok.


Jó alkotást kívánok mindenkinek!
Írta: 5e76004fb5, 2009. november 26. 16:03
Fórumozz a témáról: Adventvárás naptárral! fórum (eddig 14 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook