Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Adventi kalács recept

Adventi kalács recept

Az Adventi kalács hozzávalói:
# 50 dkg liszt
# 5 dkg vaj
# 2,5 dl tej
# 5 dkg cukor
# 2,5 dkg élesztő
# 0,5 dkg só


Az Adventi kalács elkészítési módja:
Kovászt készítünk: Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával. Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az adventi kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook