Adóvisszatérítés 2023 (beszélgetés)
Szia. Nekem március 9-én erkeztetek arra számoltam a nagy pénteket. Szerintem neked szombatra esik.
Szio...Tegnap Navot felhívtam és megkérdeztem,nem kell bejegyzett élettársi papír,sem közös bejelentett lakcím,ugyanúgy bevallaskor kerheti a nem közös gyerekek után is az adokedvezmenyt..
De ha ügyfél kapun adja be neki a könyvelő ott nem kell lakcim úgy tudom
Senki nem kapja meg 30napnál elöbb.
Mi a kérdés?
Apa nem veheti igénybe ha nincsenek egy lakcímen
Sziasztok egy kérdésem lenne , az élettarsamnak van egy beteg kislánya, mivel ö így nem tud dolgozni . Olyan kérdésem lenne , az APEH ad ki infót neki , mert úgy sejtjük, hogy a kislány apja sunyiba igénybe veszi a gyerekre járó adó kedvezményt
Van olyan aki 30 napnál előbb meg kapta az adó visszatérítést ?
Miért kell 30 nap, ha el van fogadva és fel is lett dolgoza ?
Ha fizetni kell, sok estebe 8 nap a határidö
Az én véleményem szerint nem jár, mert nem ugyanaz a bejelentett lakcímetek és nem vagytok házasok se.
A bejegyzett élettársi kapcsolat azt nem tudom, hogy itt jó-e, de legyen ugyanaz a bejelentett lakcímetek és kérdezz meg egy könyvelőt, hogy mindenképpen össze kell-e házasodni vagy "csak" a bejegyzett élettársi kapcsolat kell-e
Ja más a bejelentett lakcím. Akkor úgy nem jár.egy lakcímen kell lenni mindenképpen
Szia közösek a gyerek? Mert úgy rémlik hogy ha közös a gyerek akkor elég ha egy lakcímen vagytok. De ha nem közös akkor elvileg csak ha összeházasodtok akkor tudja a párod is igénybe venni
Írni se tudok..szóval nyilatkozzak..
Segítsetek már légyszi..Akik együtt élnek ,nem házasok ,és a bejelentett lakcím más ugyan,de közös háztartásban neveljük a gyerekeket ,annak is jár evelejen a családi adókedvezmény?Ugye jogkovetesi ellenőrzést kaptunk,és most küldtek nekem levelet ,hogy nyilatkoztak házasok vagyunk e..
Majd akkor kedden mert az a kövi munkanap
Sziasztok ha nekem Marcius 10diken hitelesitetek. De 30 nap nagy pentekre esik akkor mikor utalhatnak.
Mindkét esetben van postai átfutási idő, így legkorábban szerintem csütörtök vagy az ünnep utáni kedd.
Adtam már én fel ajánlott küldeményt elsőbbségivel ami 3 nap ért oda.
Sziasztok! Febr.27-èn adtam fel Postán ajálva az adó bevallást!
Szerintetek a héten megkapom? Postára kèrtem!
Köszönöm.
Sziasztok!vki tudna nekem segíteni,páromnak nem voltak még a papírjai ,hogy hol dolgozott személyesen kértem ki a navtol! Körülbelül mennyi idő mire kipostazak?
Na ez is példa az átfutási időre.
Szerintem nem rózsaszin utalvány, fehér banki utalvány. De régen láttam ilyet. Nem tudom elmondami mit értek átfutási időn. De van. Szűk egy hét.
Ha hétfőn sem akkor menj be mert ott valami van sajnos.
Sziasztok! Március 14.-én készítettem egy bevallást 20.-án módosítottam es beadtam de azóta is csak azt írjá az ugyfelkapu, hogy beadott. Kaptam a tárhelyre egy levelet hogy lefognak belole 63 ezret bizonyos tartozás miatt. Nincs még elfogadva es azóta se kaptam semmit. Ilyenkor mit lehet tenni?
Szia igen sajnos újra idul a 30 nap
Sziasztok Március 27 kellet volna hogy megkapjam az adót de közben volt hiány pótlás amit március 17 adtam fel azt szeretném kérdezni hogy akor plusz 30naopot kell várni? mert hiány pótlás volt
Március 1 ügyfélkapun, aznap még is jött az elfogadó nyuta. Számlára kértem.
Biztos hogy ma járt le? Mert itt aki várja és nem jön meg ott szinte biztos hogy elszámolt valamit vagy csak ő gondolja úgy hogy ma van a 30. Nap . Mikor érkeztettêk az tudod?
Idén először adtam be módosítást betegség miatt, de valaki tudja, hogy mit jelent az, hogy az utolsó könyvelés dátuma március 25?
Sziasztok! Nekünk ma járt le a 30 nap, de nem kaptunk semmit. Más is járt így?
Sziasztok én 17én módosítottam az adóbevallásomat online papíron nem ügyfélkapun küldtek emailt hogy beérkezett fel is tüntették a felületen de nem tudom hol látom hogy elfogadott e hogy hiba lenne nem küldtek róla semmit
Sziasztok! A férjemmel március 20.án személyesen modositottuk az adóbevallást mivel jár vissza adókedvezmény.
Az ügyfelkapun mutatja hogy elfogadott.
Azt szeretném kérdezni hogy mindenképpen meg várják a 30 napos utalást??
Bankszámlára kértük.
Szabolcs megye.
Én megnéztem ügyfélkapun, nekem azt írták. Lejár márc. 31én.🤷♀️
Szóval hétfőn kapom meg, max mégsem 1én érkeztették, 28án adtuk postára.
További ajánlott fórumok: