Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Adósság öröklése fórum

Adósság öröklése (beszélgetős fórum)

1 2 3
61. zsloti
2015. aug. 28. 22:58

Üdv

Bár már régen halott a topik de hátha...

Adott egy faramuci helyzet

Édesapámék 30 éve elváltak és egy másik nővel élt azóta is de nem házasodtak meg,nem született közös gyerekük de a hölgynek van régebbről 2 lánya

A közösen összehozott vagyon egy vidéki családi ház ami a kettőjük nevén van ,értéke kb 5-6M és 2M személyi hitel ami a fater nevén

A hölgy sajnos meghalt

A lányok követelik az örökségüket ami ugye a ház fele de mi van a hitellel??

Ne adja isten de Apummal(ő se fiatal már és a történtek is megviselték) is történne valami akkor mi csak a hitelt örökölnénk az öcsémmel?


Van erre valami megoldás hogy ne így legyen?

Köszi

zs

60. Fiby (válaszként erre: 59. - Narcisz82)
2015. febr. 8. 15:54
Nagyon szépen köszönöm a választ!
59. Narcisz82 (válaszként erre: 58. - Fiby)
2015. febr. 8. 00:24

Le kell mondani az örökségről, és akkor a tartozásokért sem felelsz. Ha esetleg van gyermeked, figyelj arra, hogy ő is mondjon le, mert ha nem, akkor örökölheti a tartozást. Csatolok egy linket, itt jól össze van foglalva a lényeg. Érdemes kérni (de lehet, hogy automatikusan adnak) erről egy igazolást a közjegyzőtől, hogy be tudd mutatni, ha tőled kívánják behajtani a tartozásokat. Elhalálozást követően tudod visszautasítani az örökséget.

[link]

58. Fiby
2015. febr. 7. 21:58

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy èdesanyámnak, vagyona nincs, adóssága van, ha valami történik vele, az adósság,fiakènt engem terhel, vagy van valami papîr formátum, amely teljes mértékben, ha akár vagyonról is lenne szó, semmilyen formában nem tartanèk igényt egyikre sem? Ezt elhalálozàs esetèn elôtte vagy utána is megtehetem?

57. Katarinaaa (válaszként erre: 56. - 7e137d638c)
2014. máj. 1. 17:13

Köszönöm a választ!

A párom se nem beteg, se nem idős, csupán érdekel...

56. 7e137d638c (válaszként erre: 55. - Katarinaaa)
2014. máj. 1. 16:45

Aki a lakást.

A vagyon és a tartozások öröklési rendjében nincs különbség! Egyébként kíváncsi lennék, honnét jött elő ez a kérdés, talán beteg-idős a társad, akinek a háza + hitele van?

Persze, ha a hitelt te nem tudnád fizetni, és a bank a kezestől kezdené el behajtani, akkor számíthatsz rá, hogy polgári peres eljárás keretében behajtják rajtad!

2014. máj. 1. 16:26

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a párommal összeházasodunk, akinek van egy lakáshitele, az édesapja a kezes, és hogyha történne valami a párommal, akkor ki örökölné a lakáshitelt?

54. fr.andi (válaszként erre: 53. - Anikó8383)
2014. márc. 1. 09:41
Szia! A hitel biztosítása lehet, hogy nem szólt halál esetére, csak pl. betegségre, munkahely elvesztésére. A hagyatékot vissza tudod utasítani, de sajnos nem lehet "szelektálni", hogy a hitelt nem kérem, a többi hagyatékot pedig kérem. Vagy elfogadod az egészet( nem írod, hogy rendelkezett-e mással is pl: ingatlan, autó) vagy visszautasítod a pozitív hagyatékot is. Sajnos ez így van. Sok erőt Neked!
2014. febr. 28. 04:13
Segítséget szeretnèk kèrni! Édesanyam november végén 55 évesen meghalt (nem volt beteg),augusztusban vett fel személyi kölcsönt 525 ezret.Volt a hitelhez biztosítás is.Márciusban lesz a hagyatéki tárgyalás,ahol a bank igényt tart a felvett összegre....Ilyenkor mi a teendom.? Minek volt akkor a biztosítás??? Sajnos egyedül neveltem ikerfiaimat ès nem tudom előteremteni ezt a pènzt...Ha valaki tud segítsen,legyen szíves!
52. fr.andi (válaszként erre: 51. - 5ae1eb4d5b)
2013. ápr. 30. 11:54

Én úgy gondolom (és tudom), hogy a hagyatéki tárgyalást megelőzi egy hagyatéki leltár felvétel. Az ott feltüntetett ingó és ingatlan képezi a hagyatékot. Ott kell nyilatkozni a legközelebbi hozzátartozókról is. ez az információ kerül a közjegyzőhöz. A hagyatékból nem lehet szemezgetni, hogy ezt kérem, ezt meg nem kérem. Ha a hagyaték um. minuszos, lehetőség van a visszautasítására. Ha pozitív a hagyaték, akkor nyilván a pozitívumból kell kiegyenlíteni a minuszt. Ha egyszer a hagyaték elfogadásra kerül, azt már nem lehet visszaadni.

Azt nem tudom, hogy az élettársi viszony mit jelent adott esetben. A bankszámlán szereplő összeg az örökösöké, amennyiben egy néven volt. Ha két néven volt, akkor a halál napján fennáló egyenleg fele zárolásra kerül, és csak a hagyatéki végzés bemutatásával kerül feloldozásra.

A másik felét a másik tulajdonos használhatja.

Hogy lett az élettársé a pénz??? Bizonyára úgy, hogy nem lett hagyatékként feltüntetve...


Ha a kocsi nincs fizetve, a bank nagyon hamar jelentkezik ám, persze ez magyar viszonylatban van így, más országot nem tudok. A kocsi hitele majd azé lesz, aki az örökös lesz és akkor visszamenőleg kell befizetni az elmaradt összeget.

Mi is ezzel küzdünk hónapok óta Szeretnénk visszautasítani, de nálunk kiskorú is van és ez bonyolítja a helyzetet.


Remélem, tudtam infoval szolgálni...

2013. ápr. 30. 08:43

Testvérem hirtelen végrendelet nélkül halt meg. Egyedüli örökös Édesanyám. Külföldön élt,élettársával kb.5 évig. Halálát az újsából kellett megtudnunk. Az élettársa önfejűen hazahozatta cuccait oda ahol ő lakik és raktárt bérelt nekik. Most velünk akarja megfizettetni az összes költséget,pedig az élettárs holmijai is hazaszállításra kerültek. A testvérem utolsó telefonszámláját is rajtunk követeli. A magyar bankszámlán lévő pénz teljes egészében az élettársé lett. Van egy francia bankszámla és egy franciországi lízingelt autó,ami január óta nem volt fizetve és az örökös számára ismeretlen helyen szintén egy bérelt garázsban van. Továbbá van egy svájci bankszámla amire az élettárs igényt tart. Az élettárs azt állítja hogy a testvérem kért pénzt az ő anyjától,amit most rajtunk követel. Papírt nem írtak róla. Ha élettársak voltak közösen költötték el nem? Tehát a költségeket nyelje le az örökös,a bankszámlán lévő pénz pedig az élettársé?

Hogy is van ez?

50. fabo
2013. ápr. 19. 20:05

Kedves Fórumtársak!


Szeretném segítségetek kérni, nagyon kétségbe vagyunk esve családommal.


A rövid történet: Örököltem apukám balesetből származó halála után egy családi ház 1/2 részét. Természetesen anyukámé lett a másik 1/2 rész és a haszonélvezetet is fenntartotta. Jelzálogkölcsön is volt a házon melynek jelenkori összege 16.900 EURO.

Idöközben nagyon megromlott anyukámmal a viszonyom. A férjemmel és 2 gyeremkemmel építettünk egy közös családi házat (erre is kellett felvennünk jelzálogkölcsönt).

Most apukám családi házának hitelét felmondta a bank. Anyukám azt mondta, hogy ő nem fizeti tovább (lenne rá lehetősége, a jó nyugdíjjából), azt akarja, hogy az én családom fizesse ki az egészet - sajnos így elmérgesedett a viszony az unokái sem érdeklik, nem látta már öket régóta.:(

A kérdésem az lenne, hogy engem csak a 16.900 Euro felének megfizetésére kötelezhetnek-e? Rárakhatja-e a végrehajtó az új férjemmel közös családi házunkra a kezét?

Köszönöm szépen előre is válaszotok!

Ja, és ha valaki ismer dunántúlon egy a témához értő jó ügyvédet, legyen szíves küldje el az elérhetőségeit.

Köszönöm még egyszer.

2013. márc. 10. 14:36

Már rég nem írt senki, de hátha benéztek...

Én egy olyan "rés"-ről szeretnék írni, amiről itt senki nem ír, pedig a gyakorlat sajnos ezt mutatja, és érthetetlen, miért nincs erre szabály...vagy van, csak mi nem tudunk róla?

Mi egy autóhitellel "szenvedünk". Adott ugye az elhunyt és az ő lízinges autója. Adott a bank, és adottak a magyarországi ügyintézés viszonyai, a hagyatéki eljárás időpontjára gondolok, ami hónapokkal a haláleset után történik. És addig ki fizeti a révészt??? A bank a vélhető örökössel levelez, akinek még a nevét sem tudja, csak kéri, hogy sziveskedjen fizetni. A vélhető örökös kiskorú, nem tud fizetni... és előreláthatólag lemondanánk a fantasztikus kondíciókkal rendelkező autóról...akkor meg minek fizessünk...és minek alapján fizessünk, ha még nem volt hagyatéki tárgyalás...

48. 0888a0c192 (válaszként erre: 43. - Honeywald)
2013. jan. 15. 17:28

Kedves Honeywald!


Küldtem neked privát levelet, de hátha előbb látod itt:)


"ha 300ezer ft alatt van, akkor FELTÉTLENÜL kérvényezd az adósság eltörlését, Ha az adósság öröklésé 300.000ft alatt van, akkor kérheted annak eltörlését."


Ez hol szerepel jogszabályban, nem tudod véletlenül mire kell hivatkozni? Illetve ez önkormányzati adósságra (építményadóra) is vonatkozik szerinted?


köszönö szépen a választ, nagyon fontos lenne, mert jan 29-én lesz anyósom hagyatékija, és szertnék tisztán látni, mire számíthatunk... Mit tanácsolsz?

2012. okt. 22. 09:15
Nincs végrendelet. Még csak beszélünk róla szüleimmel:) mert ők is megszeretnének kimélni az adósság öröklésétől. Akkor ezekszerint nem fogom örökölni az adósságukat, ha nem leszek örökös ugye?
46. e28c748947 (válaszként erre: 45. - D7fea935ef)
2012. okt. 22. 08:52
Van végrendelet? Kötelező rész akkor is van sajna.Vissza kell utasítani az örökséget, ha úgy érzed....
2012. okt. 22. 08:46
Nekem olyan kérdésem van, hogy ha a szülők kitagadnak az öröklésből, akkor az adósság sem öröklődik ugye?
2012. okt. 19. 02:49

Érdekes dolgokat olvasok itt vissza...én teljesen máshogy tapasztalom a jelenben a dolgokat.


Pl: 1. egyenes ági leszármazott, azaz gyerek örököl, ill házastárs. ha egyik sincs, akkor az államé minden örökség, és ugy tudom, hogy az adósság is. Én is örököltem egy szép kis summát adósságban mikor édesapám elhunyt, de a szülei semmit.


2. Kedves szülők! Ha apuka elvált sok-sok éve és még gyerektartást SEM volt hajlandó fizetni, és apuka elhunyt, akkor is igen, a gyerek mindent örököl. ha csak adósságot, akkor csak azt. mint én

Ezesetben viszont évekre visszamenőleg kérhetnéd a gyerektartást (megteheted) és a kijönne egy busás összeg az apa terhére, így a gyerekre menne rá az is!

Válásnál megint más, mert nálunk pl apám elment, kérte a ház felének az árát, igy lett anyám nevén a ház 100%-a. Megvettük apámtol a ház felét, de mindent levontunk belőle amit lehetett, pl anyám előre az érettségiig levonta a gyerektartást apámtól, a neki adott pénzből stb.......

szóval a két dolog nem hasonlítható össze, mert itt az exférjnek lett fizetve, de elhalálozáskor az államnak, adóhivatalnak.....nem mindegy.

FONTOS: 300.000 (háromszázezer) forintnyi adósság alatt az örökös kérheti az öröklött adósság befizetésének az eltörlését. E felett az adóhivatal is szemet huny. nálam ez történt én 247ezer ft-os adósságot örököltem.


3. MamiLollonál olvasva kérdem én: az exférj nevén nem volt semmi, amiből sikeresen adósságot csinált? mert akkor nem csoda h tőle vonják le a dolgokat! Ha pedig igen, akkor mire vár? föld alól is elő kell keríteni az exférjet és viszamenőleg kifizettetni vele mindent. nincs kegyelem.


Élő példa: Egyik barátnőm szülei nagyon régen elváltak.

Apuka b*szott gyerektartást fizetni a két gyerekére akik között két év van, és igy a válásig visszamenőleg, azaz 10évre visszamenőleg anyuka beperelte apukát gyerektartás megfizetésére. ez nem ment, így börtönbe került. igen, van ilyen. csak hogy lássátok.

43. honeywald (válaszként erre: 39. - Erikanatasha)
2012. okt. 19. 02:25

Előszőr is: fogadd ősznte részvétemet!


Másodszor: mielőtt bármi is bátran kijelentünk, kérdem én: testvér van? apukád és édesanyád házasságban voltak, vagy elváltak, különéltek? Mert nem mindegy azért hány felé oszlik el az adósság ezesetben.

Ha szüleid együtt éltek, akkor, anyukádra jut a fele, és a másik fele pedig a testvéreken oszlik el. tehát ha pl egy testvéred van, akkor anuykádé 50%, testvéredé 25%, tied 25%. Azért, mert ezesetben az özvegy az elsődleges örökös.


Ha elváltak, akkor a válástól számított másfél évet kell nézni.

1.: válás időpontja

2.: halál időpontja


Ha a két dátum között nem telik el másfél év, akkot édesanyád kérvényezhet özvegyi nyugdij-félét...nem ez a neve, de már nem emlékszem.. DE ami nagyon lényeges, hogy hova volt bejelentve lakcim szerint az utolsó másfél évében.


Ha elváltak, és ezután édesapád egy másik nővel élt mondjuk együtt halála napjáig..és még az sem kell h házasok legyenek..elég ha élettársak voltak, akkor az a nő kérhet ilyen pénzt. DE itt is fontos, hogy a másfél évben benne legyen visszaszámolva az, h élettársként élt valakivel, bejelentett állandó lakcímmel hozzá.


De lényeg a lényeg: Igen, mindent örökölsz (illetve a fent leírtak alapján a családod - anyukád, testvérek) ami vagyonnak számit (ház auto motor adósság stb)


Elmondom a saját sztorim:

Édesapám halála után másfél évvel, pontosabban tegnap előtt érkezett egy levél az adóhivataltól, melyben kifejtették hova és mennyi adóssága van apámnak, ami halála napjáig nem lett kifizetve!

Na már most van egy szabály, mely szerint:

Ha az adósság öröklésé 300.000ft alatt van, akkor kérheted annak eltörlését.

Ha felette, akkor nem, de kérhetsz részletfizetési lehetőséget!

Ez csak az adósságra vonatkozik, a vagyontárgyak mint pl autó öröklésére ez nem vonatkozik, az teljesen más téma!

Menj el a bankba személyivel, én az anyakönyvi kivonatot is vinném hogy bizonyítsam ki az édesapám...és ott kérdezd meg hogy hol tart az adóssága, mennyit kell még visszafizetnie jelenleg...ha 300ezer ft alatt van, akkor FELTÉTLENÜL kérvényezd az adósság eltörlését!

Ha nem teszik, akkor mondj le az örökségedről!

Egy autó fenntartása is egy jókora vagyon, nem kell az most neked higyj nekem.

Ezesetben amit tehetnek az, hogy nem kell kifizetned ezt a pénzt, de az autót is elveszik.

Legjobb, ha te ajánlod fel, hogy odaadod az autót.


Azt viszont nem tudom, hogy mi van akkor, ha az auto értéke nem éri el az adósság összegét...merthogy nekünk ezt is bemérték, fognak küldeni erről levelet, h vagyonként van nyilvántartva az önkormnyzatnál egy XY tipusu személygépjármű, és minden örökösnek vissza kell küldenie a papirt, hogy mi van az autóval...


Ami még biztos: mivel van vagyon, így lesz hagyatéki tárgyalás, melyen az összes örökös részt vesz és megbeszélitek hogy hogy legyen a vagyon eloszlása, az adósság kifizetését ugye a fent leírtak alapján fogják értékelni.

Szerintem mondjatok le az autóról!


Ha a lakás amiben laksz te is az ő nevén is volt, akkor 50% édesanyádé és a maradék 50% arányosan oszlik el a testvérek között!


Kérdésem újra: testvér van? apukád és édesanyád házasságban voltak, vagy elváltak, különéltek? Volt ezesetben élettársa édesapádnak akinél az elmult másfél évben (is) lakott?

42. Stella1989 (válaszként erre: 39. - Erikanatasha)
2012. okt. 19. 00:25
én úgy tudom hogy le kell mondjál mindenről!arról is amit örökölnél!!!!!és akkor az adóságát sem öröklöd! én igy halottam....de megkell kérdezni egy ügyvédet is szerintem.
41. Stella1989 (válaszként erre: 3. - 6c78107ff2)
2012. okt. 19. 00:24
én is így tudom..
40. sour (válaszként erre: 22. - Ludmila)
2012. aug. 22. 09:37
Úristen! basszus, ezt nem hiszem el! Magyarország egy szemét törvényű ország!! Sajnálom, h így jártál.. :(
2012. aug. 22. 08:10
sziasztok.Nekem most 3án hunyt el édesapám és volt egy személyihitele OTPpnél b hitel biztositása is van.rendesen fizette kérdés hogy ezt rajtam akarják behajtani??van egy régiautoja ha arrol lemondok akkor az adóságtol megszabadulok?????????
2012. jún. 22. 21:17

Kedves Nagyika!

A helyes válasz az lenne, hogy forduljon ügyvédhez, mert az a biztos. De mivel leírta, hogy nyugdíjjas, ezért ha megengedi javaslok egy fórumot, ahol készséggel segítenek megfelelő szakemberek.


Ez a jogiforum.hu oldal (regisztrálni itt is kell), de bemásolom a linket is.


[link]


Ha ezt a lentebbi linket bemásolja a böngészőbe, már az adott témában indított fórumra jut, vagyis az adóság öröklése a téma. Itt sokan érdeklődnek ebben a témában, illetve ügyvédek is válaszolnak a kérdésekre.


[link] 35/8577


Több témában is kértem már itt segítséget és mindig kaptam választ. Remélem tudtam segíteni és az is, hogy érdemben segítenek Önnek.

Üdvözlettel

2012. jún. 22. 21:01

Tisztelt látogatók

Testvérem 2010.novemberében hunyt el,megvolt az örökösödési tárgyalás,amin egy vidéki határban lévő földet örököltem,ami egy régóta pallagon lévő műveletlen területen van és szó sem volt tartozás örökléséről.Nincs gyereke és egyenesági rokona.

Hárman vagyunk testvérek a másik testvérem lemondott az örökségről.

Az elhunyt testvéremnek más vagyona egyáltalán nem volt,albérletben lakott.

A napokban kaptam egy banktól egy végrehajtói levelet,amiben az áll,hogy 2007-ben 140.000 ft kölcsönt vett fel.állítólag kezes nem volt ezért rajtam követelnek 340.000 ft-ot kamatostul.

Nem tudom testvérem fizetett-e valamennyit vissza vagy a nyugdíjából vontak-e.

Kérdésem az lenne,hogy kötelezhetnek-e fizetésre,miért a halála után másfél évvel keresnek meg,az örökölt vagyon az adóssághoz képest semmit sem ér.

A temetési költséget 200.000 ft-ot is teljes mértékben én fizettem.

Az utolsó két havi nyugdíját is a főbérlője vette föl,mert neki volt meghatalmazása.

A nyugdíjam havi 42.000 ft ,ebből még megélni is nehéz.

Előre is köszönöm a válaszukat

Tisztelettel

2011. dec. 30. 13:48

Kivancsi lennek a velemenyetekre, hatha van szakertö ebben a temaban.....

Tömören: A volt ferjem többszörösen is becsödölt vallalkozasainak köszönhetöen mindenemet elvesztettem. Nemcsak a hazat arvereztek el, hanem meg a kezeseket is elövettek, mert erteken alul kelt el a haz. Mivel a volt ferj lepattant, hatrahagyva nekem gyereket, gondot, adossagot, ezert csak tölem tudta a vegrehajto levonni a tartozasokat. Hogy hogy nem, ebbe nekem beleszolasom nem volt, elöször a kezeseknek fizettem vissza több mint 15 ev alatt a fizum 50%-aval a penzt. Most ott tartok, hogy van meg egy-par aktiv, munkaban eltölthetö evem, es nyakamon meg az egesz OTP adossag. Ezt, biztos nem fogom tudni idöben rendezni. A kerdesem a következö lenne: terhelhetik tovabb az adossagot a nyugdijamra?? Most sem egyszerü 90 ezer netto feleröl lemondani, de mi lesz majd az alig valamicske nyugdijammal... Ha azt elfelezik, akkor nekem vegleg befellegzett.. A masik kerdesem, mi van ha meghalok, mert nem a legjobb egeszsegi allapotnak örvendek, es nincs penzem orvoshoz menni, gyogyszerre költeni... a gyerekeimet nem fogja erinteni ez az adossagtema??Itt mar több helyen olvastam, hogy ha lemondanak, akkor nem terhelhetök meg a szülök altal hatrahagyott adossaggal.. különben is, utanam nem fognak semmit örökölni keserü tapasztalaton kivül..De ami nyugtalanit, hogy nemregiben olyan nyilatkozatot hallottam, hogy igenis a gyermek köteles lesz fizetni a szülök hibajabol felhalmozott adossagot.. lehet hogy felrehallottam, d ez idegesit kicsit!! Szoval, tudnatok valszt adni?? Terhelhetik a nyugdijamat tovabbra is?? Esetleg ha a volt ferj is nyugdijaskoru lesz, es fel akarja venni a nyugdijat, akkor talan az öveböl is vonhatnak?? Mert mostanaig olyan jol eltünt, hogy töle nem tudnak semmit behajtani.. Köszi a valaszokat, MamiLollo

35. mikusk
2011. jún. 4. 12:44

Kedves kerdesemvan!

Szüleid halála után a közjegyzőnél lehetőséged van az örökségről lemondani bárki javára, de így nemcsak a tartozásról mondasz le, hanem az egyéb vagyonról is. Vagy visszautasítod az örökséget. Ebben az esetben valószínűleg a testvéred örököl mindent, beleértve a tartozást is.

Ha pontosabbat szeretnél tudni szerintem kérdezz meg egy közjegyzőt.

Üdv. Kati

2011. jún. 1. 20:03

Üdvözlet,

Nagyon fontos tudnom a választ pár öröklődéssel kapcsolatos kérdésre. Én 26 éves vagyok, szüleim 62 és 61 évesek. Van egy öcsém, aki 25 éves, de mentálisan beteg. Világ életemben becsületes voltam, dolgoztam, hogy legyen valamim, sajnos a családom nem így járt el.

A lakásunknál el vannak maradva az összes csekkel, az apehnak több millióval tartoznak, anyukámnak van egy kftje, ahol szintén vannak elmaradások és az élet egyéb területein is. A lakás édesapám nevén van, ahol nem vagyunk meghatározva haszonélvezőként és el is váltak papíron anyukámmal.

Kérdésem, szüleim halála után öröklök-e bármilyen adósságot is, ha igen, hogyan tudnám megelőzni ezt, mit tehetek, hisz ezek nem az én adósságaim, én még gyerek voltam, mikor ezeket felhalmozták. Az öcsém úgy hülye,ahogy van. Egész nap csak eszik,iszik,számítógépezik,8 általánosa van, életében nem dolgozott még 1 percet sem. Ha a szüleim meghalnak, kire marad a lakás? És hogyan torpedózhatnám meg a testvérem,hogy ő ne legyen örökös, ugyanis ő mindenben csak hátráltatna, nem fizet semmit,én meg nem tudom eltartani őt, van neki saját nyugdíja. Mit tehetnék, milyen lehetőségeim vannak? Köszönöm segítségüket!!!!

33. mikusk
2011. márc. 17. 19:00

Kedves Papi!

Csak azt lehet ilyenkor tenni, hogy lemondasz az örökségről vagy visszautasítod. Egy közjegyzőt vagy ügyvédet kellene megkérdezni. A szülők másik gyermeke csak akkor részesedik az adósságból, ha a szülők is meghalnak és még van tartozás. Addig a szülők viselik a terheket (ha nem utasították vissza az örökséget).

2011. márc. 9. 12:14

Üdvözlet mindenkinek.

Adósság öröklés témában szeretnék kérdezni.

Milyen mértékben örökli vissza a szülő az elhunyt gyereke adósságát? Mértéke: közel 60 milliós, a szülők nyugdíjasok, a gyerek nevén semmilyen ingatlan, vagy más vagyontárgy nincs, nőtlen és gyermektelenként halt meg. A szülőknek van egy lakótelepi lakása, aminek a felét logikailag a gyerek örökölte volna. A szülőknek két gyereke született.A másik gyerek részesedik-e az adósság teherből?

Üdv, Papi

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook