Adnál olyan nevet a gyerekednek, ami neked nem tetszik? (tudásbázis)
Ha nem tetszi nem adnám!
Nálunk a fiamat úgy hívják mit a férjemet és nem a név miatt és a családi hagyomány miatt.
Én akartam így mert mindenképpen R betűs nevekben gondolkoztam :D és szerintem a Róbert jó választás volt :)
Nekem a volt osztalytarsam Karoly Karoly,ugyanugy,mint az apja es a nagyapja.
Fantazia sehol. Minden tanar ezzel bosszantotta.
És akkor ez? Természetesen más névvel.
1. öreg Józsi bácsi
2. Józsi bácsi ( a fia az öregnek)
3. Józsi ( unokája az öregnek)
4. kis Józsi ( dédunokája az öregnek)
Jaj én is Sándor lettem volna a tradíció miatt. Lehet emiatt lettem inkább lány?;)
Nekem az nem tetszik ebben, hogy jön pl.: a kis Laci az öreg Laci a Lacika meg ilyenek.
Egyébként pszichológiailag sem tesz jót a gyereknek! Ezt nem én találtam ki.
én nem adnék olyan nevet ami nem tetszik,sőt elgondolkodnék rajt hogy olat válasszak ami miatt nem fogják cikizni. Igaz a gyerekek minden nevet tudnak "becézni", de vannak azért elég gázos nevek.
A férjeddel pedig köss kompromisszumot, adjatok két nevet a picinek, és esetleg tegyétek másodiknak a Károlyt.
Na még a György tetszik neki ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Igen, én is ettől a Karcsikázástól félek. Tudjátok a mamák milyenek.
Megértelek.
A párom György, apja is az, de szerencsére nálunk fel sem vetődött a névöröklés. Én sem lettem X Györgyné, abból elég egy is. Sőt...
Soha :S
És ha második névként kapná? Nálunk is második névként kapta a férjem nevét, így hallgat a család :P
Nálunk is ez volt a szitu, de csak második névként mentem volna bele.
Szerencsére két lányunk lett:)
További ajánlott fórumok:
- Te milyen nevet adnál...
- Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek?
- Te milyen keresztnevet adnál a Tiba névhez?
- Ha most várnál kisbabát, milyen lány- és fiúnevet adnál a kicsinek?
- Lánynevek Zakota vezetéknév mellé?Tetszik az Izabella, Dorka, Júlia, Enikő, Aida, Csenge, Anna, Sára....2 nevet szeretnénk.
- Mennyi idős korától adnál a gyerekednek ollót a kezébe? Persze csak felügyelettel, pl. karácsonyi dísz készítéshez.