Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » ADHD fórum

ADHD (beszélgetős fórum)

6. hte23 (válaszként erre: 5. - Totyka)
2010. aug. 5. 21:43
Az én fiam kevert. A legutolsó szakvélemény alapján.
2010. aug. 5. 21:23

A kórkép diagnosztizálása nem mindig könnyű, mivel számos tünet előfordul. Az esetek többségében van egy kiugró tünet. Attól függően, hogy melyek a legfeltűnőbb tünetek, az ADHD három altípusának valamelyikét határozzák meg mint diagnózist:


* túlnyomóan hiperaktív-impulzív

* túlnyomóan figyelemhiányos

* kevert ADHD


Az ADHD következményei a gyerekekre, családjukra és a társadalomra nézve igen súlyosak lehetnek. A gyerekeknél alacsony önértékeléshez, érzelmi és szociális problémákhoz vezethet, iskolai előmenetelüket gyakran komolyan hátráltatja, és a családokra nehezedő nyomás esetenként igen szélsőséges lehet.

2010. aug. 5. 21:22
Az ADHD-t többnyire az általános iskolás évek alatt diagnosztizálják. Az ADHD tünetei Hét éves kor előtt jelentkeznek, de megmaradhatnak serdülő- és felnőttkorban is. Habár a tünetek általában csökkennek a serdülőkor vége és a felnőttkor eleje felé, az emberek nem növik ki az ADHD-t, csupan különböző stratégiák használatát tanulják meg, amelyekkel ellensúlyozni tudják a tüneteket.
2010. aug. 5. 21:22
Megfelelő kezelés híján az ADHD negatívan befolyásolhatja az érintett gyerek és családja jóllétét. Az az ADHD-s gyerek, akinél nem diagnosztizálják és kezelik megfelelően az ADHD-t, nagy valószínűséggel fog tanulási és érzelmi problémákkal küszködni, illetve felnőttkori magatartási kórtüneteket mutatni.
2010. aug. 5. 21:21
figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar (ADHD) egy alábecsült mentális állapot. Gyakran „megbélyegzi” és alulértékeli a gyermekeket és a tinédzsereket. Annak ellenére, hogy ez az állapot főleg fiúkat érint, lányoknál is előfordulhat. A szülőket gyakran hagyják magukra a problémával folytatott harcban, miközben gyermekük küzd a betegséggel, tüneteit pedig sokszor félreértik.
2010. aug. 5. 21:18
kérdés mi is ez valójában ? honnan ismerhető fel ?

Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook