Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Abortusz kérdés fórum

Abortusz kérdés (beszélgetős fórum)


1 2 3
19. asztanaviszta (válaszként erre: 17. - Hattori)
máj. 25. 17:23

Nem ez volt a kérdés.

Talán azért, mert ebben a korban előbb-utóbb már befigyel a klimax.

18. Lady Lavender (válaszként erre: 17. - Hattori)
máj. 25. 17:17
Egyetértek.
17. Hattori (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 25. 17:13
Miért nem köttetted el magad 45 felett már sima ügy.
16. asztanaviszta (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 25. 14:40

Mivel már szültél- és a korod miatt is - nem kell előzetes tágítás.

Az abortuszt altatásban csinálják. Reggel bemész, délután, este már mehetsz is haza.

Utána lehet kisebb-nagyobb vérzés. A nehéz fizikai munkától és a szextől egy ideig tartózkodnod kell, de ezen kívül minden megy a maga útján.

A nyaralást nem tudom mikorra tervezitek, de 3-4 hétig, vagy ameddig az orvos tanácsolja a fürdés és az uszoda nem ajánlott.

15. Lady Lavender (válaszként erre: 13. - Levarosbukta)
máj. 25. 12:41
Lehet, hogy változott a protokoll, kb. 15 éve tényként közölték, hogy altatnak, és így is tettek. Reggel befeküdtem, este saját felelősségre hazamentem.
14. levarosbukta (válaszként erre: 6. - Simple)
máj. 25. 12:24
Aki aznap hazamegy annak bóditásban csinálják. Az nem szült nőknél kíméletesebb eljárással és altatásban.
13. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Lady Lavender)
máj. 25. 12:23
Bódítás! Nem ugyanaz.
máj. 25. 11:28
Minek agyalsz ilyeneken, ha azt sem tudod terhes vagy-e?
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Channa*)
máj. 25. 11:14
Nekem nem volt tágulás. Mind a két gyereknél programozott császár volt. magától nem indult be semmi.
10. Channa* (válaszként erre: 8. - Simple)
máj. 25. 09:42
Biztos, hogy a császárosnak is kell? Náluk is van tágulás, amikor beindul a szülés, azaz szerintem náluk nem biztos, hogy kell, bár egy kicsit sem értek a témához...
9. Channa* (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 25. 09:41

Eddig nem volt abortuszom, a korom miatt viszont már az is csodaszámba menne, ha teherbe esnék;)

Tehát, simán kijelenthetem, hogy nem volt és nem lesz.;)


Kímélet: azt gondolom, hogy ez is egy műtét. A műtétek után kell kímélni magunkat, mert a sebnek gyógyulnia kell.

Simple írta a fürdést és a szexet, de szerintem azért emelgetésnél és hajolgatásnál is oda kell figyelni.


Szerintem, ha azt gondolod, hogy terhes vagy, akkor el kell menni orvoshoz és ott kérni az abortuszt. Nem kell külön fejvesztve orvost keresgélni, mindenhol van körzeti nőgyógyász.

8. simple (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 25. 09:15
Ha császárral szültél akkor kelleni fog a tágítás igen. Ezt érzéstelenítés nélkül csinálják, és nem kellemes. Olyan mint amikor erős menstruációs görcseid vannak. De ki lehet bírni. A méhszájadba teszik fel, úgy hívják, hogy laminária, egy ilyen kis vékony valami, ami elkezd tágulni, így tágítja a méhszájadat. De ezt az orvos jobban el tudja magyarázni. Nyaralni mehetsz minden gond nélkül. Annyi, hogyha vizes strandos helyre mentek, nem mehetsz be a vízbe.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Simple)
máj. 25. 09:08
Köszönöm. Ez így sok hasznos információ. gyanítom nekem kellene a tágítás, mivel császárral szültem. Ezt mindenképpen fájdalmasan csinálják, érzéstelenítés nélkül? Illetve a mászkálás azért kérdés, mert a gyerekeimnek megígértem egy normális nyaralást idén (húsz éve nem voltunk sehol).
6. simple (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 25. 08:37
Én elmentem nőgyógyászhoz, és mondtam szeretnék abortuszt. Megvizsgált, aztán beküldött a kórházba. Ott kaptam időpontot. Előtte el kellett mennem egy tanácsadóval beszélgetni, ez kötelező. Bementem a kapott időpontomra a kórházba, mivel nem szültem, feltettek egy tágítót ami egy napig volt fent, másnap reggel volt a műtét. Már szült nőknek nem kell, tehát ők aznap átesnek rajta amikor bemennek. Altatásban végezték a műtétet természetesen. Mivel nem volt komplikációm, másnap reggel mehettem haza. De volt olyan mellettem, aki bejött reggel, megcsinálták neki és délután saját felelősségére elment haza. Vérezni fogsz utána, de semmiféle kímélésre nincs szükség, olyan értelemben amire te gondolsz, normális életet lehet élni. 6 hétig nem lehet szexuális életet élni, illetve kádban fürdeni, ez az ami fontos. De lehet mászkálni, meg autóba ülni stb.
máj. 25. 08:09
Magyarországon. olvastam a papírmunka, tanácsadás részt. Azt értem. Az altatás, érzéstelenítés elmulasztását nem. Illetve ami utána jön, az is csak ködösen van leírva. pillanatnyilag nincs nőgyógyászom, mert aki volt, már elment egy magánklinikára. Jó lenne egy empatikus, normális orvost is találni a jövőre.
máj. 25. 08:07
Igen, köszönöm. Arra számítottam, hogy esetleg aki átesett rajta, elmondja a valós tapasztalatait. Nagyon rosszakat olvasok az interneten és nem akkor akarok elkezdeni fejvesztve keresgélni, ha már ott a baj. Pl. Mit jelent a "kímélni"? Három napig pihenés, vagy hat hétig nem lehet autóba sem ülni? El nem tudom képzelni. És igen, nyilván és is azt mondtam sokáig, hogy nekem ilyen nem lesz soha, de azért előfordulhat olyan helyzet, hogy bizony felmerül a kérdés.
máj. 25. 08:00

Hol van az az itthon? M.o.-on némi papírmunka, és minden esetben altatásban történik.

Mindent elmond az orvos pontosan. Ha valami nem világos, ràkerdezhetsz nála.

Lehet, lehet, lehet.

2. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 25. 07:58

Nem volt sosem abortuszom és nem is lesz.


Orvos majd minden elmond, amit tudnod kell, ha valóban szükséges.

Egyébként, tuti, hogy kórházban végzik el, ha nem is teljes altatásban, de el leszel kábítva, és valamennyire kell kímélni magad utána, de ezt is elmondják majd.

máj. 25. 07:21
Még nem volt ilyesmiben részem, remélem nem is lesz, de azért most kicsit aggódom és kérdések merültek fel bennem. Tudom, hogy itthon nehezen kivitelezhető. Mégis, ha szükséges, hol végzik el teljes altatásban, érzéstelenítéssel? (Nem gond, ha magánklinika esetleg- persze nem mindegy mennyiért). Mivel jár ez ma pontosan? Gondolok itt arra, hogy szabad-e utána bármit csinálni? Emelni, utazni, dolgozni stb. (Mielőtt valaki megkövezne- bár azt is elbírom: 45 éves múltam. Vannak gyerekeim. Nagyon friss kapcsolatban vagyok. Neki is vannak gyerekei. Nem szeretnénk gyereket. Mindig figyeltem a védekezésre, de itt most lehet, hogy hiba csúszott a dologba és aggódom kicsit. Igyekszem előre tájékozódni. Köszönöm.)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook