Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A Xanax vagy a Frontin a jobb/erősebb nyugtató? Tapasztalatok? fórum

A Xanax vagy a Frontin a jobb/erősebb nyugtató? Tapasztalatok? (beszélgetés)

1 2
szept. 2. 17:42
39. alinka01 (válaszként erre: 29. - Csontsovány)
szept. 2. 16:04

A Rivotril még erősebb gyógyszer, mint azok, amelyekről itt szó van. Nem véletlenül minden gyógyszertárban ki van külön plakátolva, hogy csak személyire adják ki, nem elég a recept.

Lásd: [link]

38. alinka01 (válaszként erre: 37. - Hekate)
szept. 2. 15:58
Így van! A Nervenpflege tabletta például nagyon jó, csak gyógynövények vannak benne (pl. macskagyökér is).
37. Hekate
szept. 2. 11:51
Egyik sem jó. Semmit nem old meg.. függőséget okoz és nagyon komolyan hülyít (60%al növeli a demencia kockázatát!), ha tartósan szedi az ember. Magyarán, aki szereti magát..be nem szedi. Helyette macskagyökér.. gyógynövényes nyugtató. Az is hatásos, de nem lesz tőle semmi baja az embernek.
szept. 1. 21:35
Hát azért stressz által okozott komolyabb betegségre kell szedni valamilyen nyugtatót, persze ott van mellette a stresszoldás is, szinte mindegyik orvos ezt mondja.
35. Regin_a (válaszként erre: 29. - Csontsovány)
szept. 1. 21:35
Rivotril egy ártalmatlan pirula :)
34. Regin_a (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 1. 21:34

sőt ha a szív- és érrenszeri komolyabb betegek szedik, az meghpsszabbítja az életüket, ezt igazolják a tudományos kutatások."

Hol olvasható az a kutatás? Mindamellett hülyeség

szept. 1. 21:26

Azt mondta a pszichiáter, hogy mind a kettő ugyanaz a hatóanyag, és akár életünk végéig is szedhetjük, sőt ha a szív- és érrenszeri komolyabb betegek szedik, az meghpsszabbítja az életüket, ezt igazolják a tudományos kutatások.

Azt is mondta, hogy a 0,25-ös Xanax (kicsi, fehér, ovális, felezhető) az "Baba adag", tehát akár naponta reggel-délben-este is szedhető, és 4 órás a hatóanyag.

Én Xanaxot választottam.

Nem vagyok függő, sőt...

Eddig jó.

32. Kis Gizus (válaszként erre: 26. - Tien)
aug. 21. 09:12
Én nem szedek semmilyen nyugtatót, válásom frontint írtak fel, de semmit nem ért. Már régóta minden este lefekvés előtt 1 órával 2 dl kamilla teát iszok. Nem filtereset... nekem ez használ, általában egyszer ébredek éjjel.
31. globus (válaszként erre: 21. - Komor)
aug. 14. 07:17

Ez is fura, kire hogyan hat. Akinek használ, boldogan szedi, sőt egyre többet. Eleinte 0.25-ös felét, pár hónap múlva az 1 mg-ost kettesével. Fel sem tűnik neki, hogy többszörös :) Nekem egyszer volt itthon, lejárt a szavatossága. Egyszerűen nem éreztem semmit, mintha egy szem pattogatott kukorica lett volna. Kidobtam.

Ami viszont jó volt, de csak eleinre, a melatonin. Később az is hatását vesztette. Vagy emelni kellett volna...

30. jooeva (válaszként erre: 27. - Sirga)
aug. 14. 06:35

Anyu 10 éve szedi ezeket a borzalmakat és hat rá az öregedés is, de ez a komoly személyiségváltozás nem attól van. Pontosan emlékszik mindenre.

Egyszer 2 hétig kórházban volt, leállították ezeket a szereket és olyan elvonási tünetei voltak, hogy ihaj! Szó szerint tombolt, már attól tartottam, hogy átviszik az idegosztályra. Nagyon emberséges dokija volt, ő mondta, hogy megvonásos tünetek ezek. Vissza is kapta és lenyugodott.

De nagyon megváltozott és csak ritkán jön vissza az eredeti énje😐

aug. 13. 19:50
Patkányméreg kind a kettő...nem is szedtem soha ..( rivotrilt szedtem :-) )
28. Regin_a (válaszként erre: 27. - Sirga)
aug. 13. 19:43

De ez a személyiségváltozás, és, hogy "nem tudom, hogy ki ez a gonosz néni Anyukám testében" ... Uramisten! Lehet, hogy az én anyukámra is ez volt hatással"

Ennek semmi köze a fél Frontin/Xanaxhoz. Lehet, anyukád öregszik Azheimer, vagy más agyi folyamatok és mérges lesz rád

Anyám, amikor látogatóban voltam a kórházban, szememre vetette hogy be akart menni a lakásba és egy nő nem engedte, mert eladtam a lakást

Szegény anyám, hogy jöhettek ilyen gondolatai!

27. Sirga (válaszként erre: 25. - Jooeva)
aug. 12. 13:09

Anyukám olyankor vesz be egy fél Frontint, ha nem tud aludni. (Fogalmam sincs, milyen gyakorisággal.) De ez a személyiségváltozás, és, hogy "nem tudom, hogy ki ez a gonosz néni Anyukám testében" ... Uramisten! Lehet, hogy az én anyukámra is ez volt hatással? Kemény, érzéketlen, időnként goromba.

Félek, sosem fogom visszakapni a szerető anyukámat. :(

26. Tien (válaszként erre: 25. - Jooeva)
aug. 12. 07:32

Pont így .

Mikor a pajzsmirigy műtétem után és a thyroxin terápia ,magas pulzusra a főorvos felírta a Frontint ,olyan voltam mint aki nem ezen a földön van.

Teljesen megváltozott a személyiségem.

Nem voltak érzéseim .

Se jók ,se rosszak.

Az öcsém arra is felhívta a figyelmemet,hogy olyan az arcom és a mozdulataim ,mintha állandóan be lennék állva.

Nem sz@roztam ,egyik napról a másikra nem szedtem.

Tudtam,hogy ez nem fog simán menni , ezért közben a Peritollal altattam és "kezeltem" magam.

Így sikerült leszoknom két év után.

Soha többé!

25. jooeva
aug. 12. 06:52

Anyu anno frontinnal és altatóval kezdte, utóbbit elhagyta, elöbbit xanaxra cserélte a doki.

Szerintem függő és olyan személyiségváltozáson ment át, hogy jaj...lehet, hogy a kor és egyebek is hozzájárultak, de nem tudom, hogy ki ez a gonosz néni Anyukám testében😏

aug. 11. 23:03

Meg kell tanulni a lexarom tablettát használni. Ennél az sem baj, ha függővé tesz, mert az is az érdekedben történik.

Sosem nyúltam ezekhez a gyógyszerekhez.

Volt egy idő, mikor Scippa-t szedtem a szorongásos probémámra, de mielőtt rászokhattam volna letettem.

Azt gondolom, hogyha megtanuljuk kezelni a helyzeteket, akkor nem kell a gyógyszerekkel mérgezni magunkat.

Relaxáció, meditáció, mozgás, "odafigyelő" torna. Mindez megnyugtató környezetben. Ezt az időt valóban magunkra fordítsuk és éljük is meg!

23. Csitt (válaszként erre: 21. - Komor)
aug. 11. 22:00
Ő a CBD olajra gondolt.
22. Csitt (válaszként erre: 15. - Kedvesenfanyar)
aug. 11. 21:59
Minimum három hétig kell szedni, hogy hasson. Az én inszomniámat ez tette helyre.
21. komor (válaszként erre: 19. - Regin_a)
aug. 11. 21:09

Hát ez tényleg disznóság, rászoktatni a beteget a xanax-ra anélkül, hogy az tudna róla!

Az orvosom mindig ajánlgatta a xanaxot/frontint, hogy az csak egy egyszerű kis hangulatjavító gyógyszer, olyan mintha meginnánk egy pohár borocskát. Szemmel láthatóan csalódott volt, amikor nem kértem belőle...:)

20. Regin_a (válaszként erre: 16. - Globus)
aug. 11. 18:22

Alvásra nem jó"

Alvásra is jó, mennyiség és hozzászokás kérdése

19. Regin_a (válaszként erre: 18. - Komor)
aug. 11. 18:18

Tudtad hogy kórházban este körbejár a nővér és "kik kér altatót" kérdezi

Mondtam a szomszédnak hogy milyen színű és alakú altatót fog kapni

Nyertem, 0.25 Frontin/xanax. Mi történik azzal aki pl. 2 hetet kénytelen kórházban törteni, rászokik?

Én nem kértem van sajátom :)

18. komor (válaszként erre: 16. - Globus)
aug. 11. 13:50

Az alváshoz van amikor nem elég az altató, de van amikor nem is kell hozzá semmiféle altató. Ha az ember ki tudja alakítani azokat a szokásokat, amelyekkel el lehet aludni, akkor nem kell altató. Szépen nyugalmasan ki tudja pihenni magát az ember.

A xanax, frontin csak 3-4 óra alvásra elegendő gyógyszer, csak eddig hat. Ezért alváshoz a xanax R (retard) tablettát kell használni, amely 12 órán keresztül hat, így elegendő egy hosszabb alváshoz. Mindenesetre én nem tanácsolom a xanax, frontin szedését hosszabb távon, érdemes a használatát ritkítani, majd megszüntetni.

Az alváshoz érdemes kialakítani szokásokat, amelyek segítenek. Ilyen például a lefekvés előtt megivott mézes, langyos tej, amely nekem például segített. Ha valaki tejre érzékeny, érdemes lehet kipróbálni a joghurtokat. Ha nem ízlik a natur, ami a legjobb, ott vannak a finomra ízesített gyümölcsjoghurtok. Próbálni kell például a banánt, de van amikor a senki által sem ajánlott pörkölt is segít. Magyarul a teli has. Ezek nagyon egyéntől függő dolgok.

Nincs annál rosszabb, ha az ember csak forgolódik és nem tud aludni, ilyenkor mindent bevet egy jó alvásért...

17. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 16. - Globus)
aug. 11. 13:47

Valami hasonló lehet, mint a C vitamin, ha úgy érzik hat.

Bár mindannyian mások vagyunk, hathat valakire pozitívan is akár, de még nem hallottam volna, hogy jobb alvást hozott a szedése.

16. globus (válaszként erre: 15. - Kedvesenfanyar)
aug. 11. 13:24
Alvásra nem jó. Vagy hosszabb szedéssel, passz. Itt is vannak többen, akik próbálták egyszer, aztán többet nem vettek.
15. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 14. - Csitt)
aug. 11. 12:58
Szerintem a CBD olaj túl van misztikifálva, még a jó minőségű sem használt alvásban azoknak, akikről én tudok. Rákos rokonomnak viszont javított az állapotán, amíg szedte.
14. Csitt
aug. 11. 11:38
Amúgy inkább cbd olaj
aug. 10. 20:59
Egyszer kaptam azt hiszem Xanaxot szájsebészeti műtét előtt. Még idegesebb lettem tőle. Aztán mértek egy 220/110-es vérnyomást és inkább hazaküldtek 😄
aug. 10. 20:52

nincs tapasztalatom.

én még soha nem szedtem semmilyen nyugtatót sem.

11. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 7. - Globus)
aug. 10. 19:56

A férjemnek anno a C-vitamin "valamiért" nagyon jót tett, olyan jókat aludt tőle. Talán egy-két évig adtam neki. 😄

Aztán egyszer valamin összekaptunk, és mérgemben a fejéhez vágtam:

"Annyira hülye vagy, hogy még azt sem veszed észre, hogy a C-vitamintól alszol ilyen jól!"

Erre teljesen komolyan azt mondta, hogy én meg akartam mérgezni. 😂

Azóta is mosolygok rajta, mert számomra ez tökéletes példája annak, hogy mire képes a psziché. Ugyanaz a tabletta, amit addig jó szívvel vett be, és amiről azt gondolta, hogy segít neki aludni, egyetlen mondattól sosem hatott többé.

Meg esik ez sokaknál, a megszokottban hisznek, ha viszont hisznek, az fél siker.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook