A Xanax vagy a Frontin a jobb/erősebb nyugtató? Tapasztalatok? (beszélgetés)
A Rivotril még erősebb gyógyszer, mint azok, amelyekről itt szó van. Nem véletlenül minden gyógyszertárban ki van külön plakátolva, hogy csak személyire adják ki, nem elég a recept.
Lásd: [link]
sőt ha a szív- és érrenszeri komolyabb betegek szedik, az meghpsszabbítja az életüket, ezt igazolják a tudományos kutatások."
Hol olvasható az a kutatás? Mindamellett hülyeség
Azt mondta a pszichiáter, hogy mind a kettő ugyanaz a hatóanyag, és akár életünk végéig is szedhetjük, sőt ha a szív- és érrenszeri komolyabb betegek szedik, az meghpsszabbítja az életüket, ezt igazolják a tudományos kutatások.
Azt is mondta, hogy a 0,25-ös Xanax (kicsi, fehér, ovális, felezhető) az "Baba adag", tehát akár naponta reggel-délben-este is szedhető, és 4 órás a hatóanyag.
Én Xanaxot választottam.
Nem vagyok függő, sőt...
Eddig jó.
Ez is fura, kire hogyan hat. Akinek használ, boldogan szedi, sőt egyre többet. Eleinte 0.25-ös felét, pár hónap múlva az 1 mg-ost kettesével. Fel sem tűnik neki, hogy többszörös :) Nekem egyszer volt itthon, lejárt a szavatossága. Egyszerűen nem éreztem semmit, mintha egy szem pattogatott kukorica lett volna. Kidobtam.
Ami viszont jó volt, de csak eleinre, a melatonin. Később az is hatását vesztette. Vagy emelni kellett volna...
Anyu 10 éve szedi ezeket a borzalmakat és hat rá az öregedés is, de ez a komoly személyiségváltozás nem attól van. Pontosan emlékszik mindenre.
Egyszer 2 hétig kórházban volt, leállították ezeket a szereket és olyan elvonási tünetei voltak, hogy ihaj! Szó szerint tombolt, már attól tartottam, hogy átviszik az idegosztályra. Nagyon emberséges dokija volt, ő mondta, hogy megvonásos tünetek ezek. Vissza is kapta és lenyugodott.
De nagyon megváltozott és csak ritkán jön vissza az eredeti énje😐
De ez a személyiségváltozás, és, hogy "nem tudom, hogy ki ez a gonosz néni Anyukám testében" ... Uramisten! Lehet, hogy az én anyukámra is ez volt hatással"
Ennek semmi köze a fél Frontin/Xanaxhoz. Lehet, anyukád öregszik Azheimer, vagy más agyi folyamatok és mérges lesz rád
Anyám, amikor látogatóban voltam a kórházban, szememre vetette hogy be akart menni a lakásba és egy nő nem engedte, mert eladtam a lakást
Szegény anyám, hogy jöhettek ilyen gondolatai!
Anyukám olyankor vesz be egy fél Frontint, ha nem tud aludni. (Fogalmam sincs, milyen gyakorisággal.) De ez a személyiségváltozás, és, hogy "nem tudom, hogy ki ez a gonosz néni Anyukám testében" ... Uramisten! Lehet, hogy az én anyukámra is ez volt hatással? Kemény, érzéketlen, időnként goromba.
Félek, sosem fogom visszakapni a szerető anyukámat. :(
Pont így .
Mikor a pajzsmirigy műtétem után és a thyroxin terápia ,magas pulzusra a főorvos felírta a Frontint ,olyan voltam mint aki nem ezen a földön van.
Teljesen megváltozott a személyiségem.
Nem voltak érzéseim .
Se jók ,se rosszak.
Az öcsém arra is felhívta a figyelmemet,hogy olyan az arcom és a mozdulataim ,mintha állandóan be lennék állva.
Nem sz@roztam ,egyik napról a másikra nem szedtem.
Tudtam,hogy ez nem fog simán menni , ezért közben a Peritollal altattam és "kezeltem" magam.
Így sikerült leszoknom két év után.
Soha többé!
Anyu anno frontinnal és altatóval kezdte, utóbbit elhagyta, elöbbit xanaxra cserélte a doki.
Szerintem függő és olyan személyiségváltozáson ment át, hogy jaj...lehet, hogy a kor és egyebek is hozzájárultak, de nem tudom, hogy ki ez a gonosz néni Anyukám testében😏
Meg kell tanulni a lexarom tablettát használni. Ennél az sem baj, ha függővé tesz, mert az is az érdekedben történik.
Sosem nyúltam ezekhez a gyógyszerekhez.
Volt egy idő, mikor Scippa-t szedtem a szorongásos probémámra, de mielőtt rászokhattam volna letettem.
Azt gondolom, hogyha megtanuljuk kezelni a helyzeteket, akkor nem kell a gyógyszerekkel mérgezni magunkat.
Relaxáció, meditáció, mozgás, "odafigyelő" torna. Mindez megnyugtató környezetben. Ezt az időt valóban magunkra fordítsuk és éljük is meg!
Hát ez tényleg disznóság, rászoktatni a beteget a xanax-ra anélkül, hogy az tudna róla!
Az orvosom mindig ajánlgatta a xanaxot/frontint, hogy az csak egy egyszerű kis hangulatjavító gyógyszer, olyan mintha meginnánk egy pohár borocskát. Szemmel láthatóan csalódott volt, amikor nem kértem belőle...:)
Alvásra nem jó"
Alvásra is jó, mennyiség és hozzászokás kérdése
Tudtad hogy kórházban este körbejár a nővér és "kik kér altatót" kérdezi
Mondtam a szomszédnak hogy milyen színű és alakú altatót fog kapni
Nyertem, 0.25 Frontin/xanax. Mi történik azzal aki pl. 2 hetet kénytelen kórházban törteni, rászokik?
Én nem kértem van sajátom :)
Az alváshoz van amikor nem elég az altató, de van amikor nem is kell hozzá semmiféle altató. Ha az ember ki tudja alakítani azokat a szokásokat, amelyekkel el lehet aludni, akkor nem kell altató. Szépen nyugalmasan ki tudja pihenni magát az ember.
A xanax, frontin csak 3-4 óra alvásra elegendő gyógyszer, csak eddig hat. Ezért alváshoz a xanax R (retard) tablettát kell használni, amely 12 órán keresztül hat, így elegendő egy hosszabb alváshoz. Mindenesetre én nem tanácsolom a xanax, frontin szedését hosszabb távon, érdemes a használatát ritkítani, majd megszüntetni.
Az alváshoz érdemes kialakítani szokásokat, amelyek segítenek. Ilyen például a lefekvés előtt megivott mézes, langyos tej, amely nekem például segített. Ha valaki tejre érzékeny, érdemes lehet kipróbálni a joghurtokat. Ha nem ízlik a natur, ami a legjobb, ott vannak a finomra ízesített gyümölcsjoghurtok. Próbálni kell például a banánt, de van amikor a senki által sem ajánlott pörkölt is segít. Magyarul a teli has. Ezek nagyon egyéntől függő dolgok.
Nincs annál rosszabb, ha az ember csak forgolódik és nem tud aludni, ilyenkor mindent bevet egy jó alvásért...
Valami hasonló lehet, mint a C vitamin, ha úgy érzik hat.
Bár mindannyian mások vagyunk, hathat valakire pozitívan is akár, de még nem hallottam volna, hogy jobb alvást hozott a szedése.
nincs tapasztalatom.
én még soha nem szedtem semmilyen nyugtatót sem.
A férjemnek anno a C-vitamin "valamiért" nagyon jót tett, olyan jókat aludt tőle. Talán egy-két évig adtam neki. 😄
Aztán egyszer valamin összekaptunk, és mérgemben a fejéhez vágtam:
"Annyira hülye vagy, hogy még azt sem veszed észre, hogy a C-vitamintól alszol ilyen jól!"
Erre teljesen komolyan azt mondta, hogy én meg akartam mérgezni. 😂
Azóta is mosolygok rajta, mert számomra ez tökéletes példája annak, hogy mire képes a psziché. Ugyanaz a tabletta, amit addig jó szívvel vett be, és amiről azt gondolta, hogy segít neki aludni, egyetlen mondattól sosem hatott többé.
Meg esik ez sokaknál, a megszokottban hisznek, ha viszont hisznek, az fél siker.