A tökéletes piskóta? (beszélgetés)
Kölcsönadom a sütőmet, egyből megtudod.:-D
én is így csinálom és mindig tökéletes!!!
sosem értettem, hogyan nem lehet szép piskótát sütni
igazad van :) nincs is attól finomabb, mint amiket Ők sütöttek, én maradok ennél !
26 cm-es tortaformába: 8 tojás, 16 dkg porcukor, 20 dkg liszt. A liszt minősége a legfontosabb, most a Culinarisban kapható süti sütéshez való lisztet használom, azóta magas lesz és nem esik össze. Ebben már benne van a sütőpor is, teszek még bele egy gondolatnyi szódabikarbónát is.
Miért rossz bele a sütőpor?
Nagyon rossz a piskótába a sütőpor.Jajjj!!!Ez a kényelmes megoldás:DD
8 tojás, l6 dkg porcukor,16 dkg RÉTESliszt egy csipet sóval az én receptem, és 18o fokos légkeveréses előmelegített sütő. Kezdők kedvéért:Nagy legyen a tortaforma, és természetesen kivajazni /margarinozni/ és lisztezni. Kb.1/2 óra a sütés, nyitogatni nem szabad, mert összeesik. Egy csipet sütőpor is bele mehet. Puhább lesz.
Szia!
Köszönöm, ezt biztosan kipróbálom. =)
Nekem ez az egyszerű recept még mindig bevált eddig: 4 tojás fehérjét felverem, bele 4 evőkanál cukor, a 4 tojássárgája egyenként és 4 evőkanál liszt. (Ahány tojás, annyi evőkanál cukor és liszt kell) 160 fokon sütöm, és a sütőben szoktam hagyni kihűlni, igaz, előfordult már, hogy picit összeesett, de nem vészes.
szia
űlátom már kaptál sok ötletet, és egy régi családi recepttel tudok segíteni:
ahány tojás , annyi kanál liszt és cukor, valamint annyi késhegynyi sütőpor. A tojások fehérjét féig felverem, egyenként hozzáadom a sárgáját (közben folyamatosan verem a habot), majd kanalanként a cukrot. A liszttel kevert sütőport, szintén kanalanként óvatosan hozzákeverem. A sütőformának csak az alját (ha az oldalát is kened, púpos lesz a piskótád) vajazom, lisztezem, és közepes hőfokon megsütöm (nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, amikor érzed az illatát, akkor megnézheted). Nálunk ez vált be, már a dédim is így sütötte.
Sok sikert a sütidhez!
Régen nem voltak szuper tűzhelyek,mégis nagyon finom piskótát sütöttek nagyanyáink.
Hogy mitől "tökéletes"???
Gyakorlás,gyakorlás ,gyakorlás.
Sütőport nem teszünk a piskóta tésztájába!
ahány tojás(6 db)annyiszor 5dk liszt,és annyiszor 3dk kristálycukor,és annyiszor 2 evőkanál víz.Plusz egy csomag sütőpor.A tojás sárgákat a cukorral és 8kanál vizzel géppel felverni,a lisztbe keverd a sütőport és apránként keverd hozzá géppel a sárgájához.A fehérjét 4kanál vizzel kemény habbá verd géppel és fakanállal dolgozd bele az előzőbe.Sütőpapirral kibélelt tepsibe tedd(A tepsimérete:20x35)a sütőpapirt kicsit lisztezd be vékonyan.Habkanállal körben simitsd felfelé a masszát fel a tepsi széléig. csak langyos (gáz:2 fokozat)sütőben szabad betenni és 30 percig ne nyisd ki az ajtót,a sütés ideje állandó 2es fokon 50 perc.Ha megsült körbevágod éles késsel,és kiboritod egy tálcára,a papirt most huzd le róla,ésforditsd vissza .hidd el tökéletes magas nem esik össze!(8-10cm nak kell lennie,Csak ha kihült akkor szabad három lapra vágni és bármivel tölteni,
Teszek majd fel róla képet a naplómba holnap. =)
Szuper!
Tehetnél fel róla képet!Szivesen megnézném.:)
A 2. tökéletes lett, így a 2-ből egy hatalmas tortát alkottam.:-D
Az én sütőm is gázsütő.
4-es fokozaton sütöm és mikor elkezd színt kapni akkor vissza veszem 3-asra.
Az a baj, gőzöm sincs, a sütőmön melyik hány fok, mert csak egyszerű gázsütő. :/
Itt a baj.Mert így rögtön kérget kap,és belül nyers marad,ezért esik össze.
A legjobb,ha 160-170C° fokra teszed,és azon sütöd végig:)
Maxon szoktam kezdeni, pár perc után leveszem közepesre és azon sütöm végig.
Nem mindig azonos hőfokon sütöd?
Én is gyakran csinálok tortákat,megrendelésre is.:)
Pedig annyi, de annyi sütit sütöttem már, meg tortát meg mindenféle dolgot. Nem nyitom rá az ajtót, de összeesik. Néha sikerül, néha nem.:S
:(
Barátnőm jár mindig így.Az övé is visszaesik.
Köszönöm szépen, kifogom próbálni őket.:-D Most sül a 2. adag piskótám az oroszkrém tortához, mert az első totál összezuhant. =(
És nekem se valami szuper a sütőm,de ez tökéletes benne!
Szia!Én nem rég találtam meg az eddigi legjobb receptet.Azóta minden hétvégén sütök.8 tojás,16 dkg cukot,18 dkg liszt.Nem kell külön szedni a tojást,hanem a cukorral fehéredésig kevered,aztán bele a liszt.Előmelegített sütőben sütöd,de csak a közepes fokozaton.Nekem ez jött be idáig!
Nekünk az elektromos sütő, légkeveréses funkciója csodákat művelt:)))
Szerintem a sütővel van baj, nem a receptekkel :)
Szia.
Nekem a következő ami tuti bevált.Mindig ezt sütöm:
6 egész tojást felverek 6 csapott evőkanál kristálycukorral jó keményre.
6 púpos evőkanál lisztet összeszitálok 1 kávéskanál sütőporral és 1 kávéskanál szódabikarbónával és óvatosan a tojáshoz keverem.
Én mindenhez ezt sütöm.Tekercshez,tortához....
Csak a mennyiség változó.
8tojás,8kanál cukor,8kanál finomliszt+egy szuper villanytűzhely ventilátorral.Azóta mindig isteni!:)))
Nagyon régóta sütögetek, cukrásznak is készülök, de egyszerűen még nem sikerült rájönnöm a tökéletes piskóta receptjére. Sütöttem már, forróvizeset, az nélkülit, sütőporosat, sütőpor nélkülit, olajjal, mindennel, de valahogy sosem az igazi. Mondjuk a sütőm sem a legjobb sajnos. Valakinek van esetleg olyan receptje/trükkje ami mindig beválik? =)
További ajánlott fórumok: