Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A termékbemutatóval egybekötött egy napos kirándulásokról fórum

A termékbemutatóval egybekötött egy napos kirándulásokról (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A termékbemutatóval egybekötött egy napos kirándulásokról

29. Bártfai Andrea (válaszként erre: 28. - Taesho)
2011. ápr. 30. 07:21

Szia! Ha nem veszel részt az előadáson, nem kapod meg az ajándékaidat. Csak szükség esetén mehetsz ki pár percre. Egyébként az előadó munkatársai figyelik a közönséget.

Most voltunk a barátnőmmel "majális"-on, - jókat nevettünk.

A hollókői kirándulás is nagyon jó volt, gazdag programokkal vártak minket a palóc asszonyok. Volt babgulyás, rétes és bor.

Két hét múlva hajókirándulás lesz. Ráérünk, nyugdíjasok vagyunk. A befizetett 1200-1400 nem olyan nagy összeg, - jól érezzük magunkat, jókat nevetünk és az ennivaló sem rossz, persze viszünk is magunkkal.

És nem állnak mögöttünk ostorral, hogy vásároljunk. Régebben voltak erőszakos, agresszív előadók, - de azokkal már nem találkozunk, biztos elküldték őket. Úgy nem lehet üzletet kötni, hogy a fejét mutogatja az előadó: "annak itt nincs semmi, aki nem vásárol, vagy nem szereti az unokáját". A mostani időkben ilyent már nem tapasztalunk.

28. taesho
2011. ápr. 29. 02:56

És mi van ha nem veszel részt az előadáson?

Vagy iratnak valami szerződést felszálláskor, hogy hazaszállítás:), ebéd és egyéb programok csak akkor vannak, ha részt veszel az előadáson is?


Örökké dobálják ezeket a hirdetéseket, egyszer ki kéne próbálni úgy érzem. Bár engem az előadás is érdekelne elsőre tuti, márcsak a pszichoterror módszereik megfigyelése miatt is. :)

27. Hmkati (válaszként erre: 18. - Emagdi)
2011. márc. 15. 21:04

Két Órás előadás? Hol élsz? már 5-6 óra! a programra alig marad idő. Sőt ha nem vásárol senki, volt ilyen a program sztorno.

pedig az szerződésük minimum két órát ír elő a levelezőlapon szereplő program ra. Ezt egy panaszom alapján tudtam meg.

26. Hmkati
2011. márc. 15. 20:57

Helló!


Észrevettétek, hogy a csodakotlákat, gyakran túlsúlyos pasik reklámozzák e bemutatókon, Egyszer rákérdeztem: azért duci, mert lenyon napi 2-3 bemutatót, és ott eszik éppen ahol van. így nem tudja élvezni az asszony föztjét az általa ajánlott kotlában.

Másik, ez felháborított. Egy előadó: Gyakran mutatnak a tv-ben rákban haldokló gyerekeket. minap egyik előadásom mikor azt a fóliát mutattam be mely a sugárzástól véd. Egy idős hölgy zokogni kezdett. Ki kellett vezetni. Kiderült ő volt az egyik tévében mutatott gyermek nagymamája. a gyerek meghalt. Mikor a néni megtudta, hogy ennek nem kellett volna bekövetkezni, ha a szülök megfelelően gondoskodtak volna a gyerekről. Kiderült van a kicsinek testvére a néni azonnal megrendelte, s kitapétázta vele a gyerekszobát. Nem akarta elveszteni a másik unokáját is. Ezt az előadó sikertöténetnek nevezte! Nyomatékosan mondta: a gyerek nem halt volna meg, ha a szülök nem sajnálják a pénzt a védőfóliára.

Ezzel akar vásárlásra bírni időseket.

Másrészt ezek alapja az érzelmi zsarolás. És tapasztalatom szerint nagyon eredményesen.

25. Sirga
2011. márc. 13. 07:08
Tavaly elmentünk egy ilyen kirándulásra, és sajnos beugrottunk: rendeltünk egy terméket. Végül a foglalót bukásával emgúsztuk - lemondtuk a rendelést. Nemrég ugyanez a cég a városunkban tartott előadást, és az ajándékra pályázva elmentem. Végigröhögtem: ugyanaz a páncélszekrénytrükk, ugyanazok az árak, ugyanazok a poénok és történetek: szánalmas! :D
24. syria (válaszként erre: 23. - Babi11)
2011. márc. 13. 06:18
Csak annak, aki hagyja magát. :)
23. Babi11
2011. márc. 12. 17:12
Becsapás, átvágás az egész!
22. syria
2011. márc. 12. 11:08
Számomra a legjobb ilyen kirándulás Kalocsára vitt. Az előadó olyan nagyszerű volt, hogy gurultunk a röhögéstől. A termékre már nem is emlékszem, nem vásároltam. Viszont az ajándékba kapott kalocsai mintás kis korsó a mai napig megvan. Ellátogathattunk a porcelán manufaktúrába, ahol kis előadás keretében megismerkedhettünk a porcelángyártással, láttuk a festőket munka közben. És a nem 100%-os, ám még így is gyönyörű termékekből vásárolni is lehetett, jóval a bolti ár alatt. Ugyanúgy fűszerpaprikát is.
2011. márc. 12. 07:57

Az utazással egybekötött termékbemutatók ma már 5-6 órákat is tartanak, azért van az a sok kecsegtető ajándék. Nem semmi végigülni a kemény székeken. A programra már csak 1-2 óra jut. Mi is megyünk néha a barátnőmmel, ha "pasimentes" napot akarunk tartani, ilyenkor előre megfőzünk a férjeinknek, és végig röhögcséljük az egészet.

Vannak jópofa, jó humorú előadók, - de vannak goromba, erőszakos, rámenősök is.

Persze sokan vásárolnak és eladósodnak, - viszont a többségnek már megvan mindene: vagy igaz, vagy nem, - aki nem hiszi, járjon utána!

20. judit47 (válaszként erre: 16. - B789d47c89)
2011. márc. 12. 07:01

Hozzászólásod eszembe jutatta, sok évvel ezelőtt voltunk egy nem kirándulással egybekötött előadáson,, amelyen exluzív külföldi üdülőhelyen lévő üdülési jogot reklámoztak.Mi nagyon naívak voltunk ,nem tudtuk előre,hogy miről lesz szó.

A filmvetités nagyon szép ,hangulatos volt, de ami utánna következett az rettenetesen kínos, alig tudtunk megszabadulni, szerencse,hogy végül sikerült nemet mondani, de mi éreztük magunkat rosszul.

19. emagdi (válaszként erre: 16. - B789d47c89)
2011. márc. 11. 17:10

igen, sajnos minden ilyen dolog arra van kiélezve, hgoy valamit rád sózzanak.


kicsit fel kell készíteni magad v akit küldesz ilyen helyre, hogy milyen módszerekkel élhet az ügynök, s ha felismeri ezeket, akkor sokkal könnyebben lepattintja.

de mondom, a legjobb mindig azt mondani, hogy köszi már van ilyened (vagy hasonló). és persze soha semmit nem aláírni.

18. emagdi (válaszként erre: 6. - Zakkanat52)
2011. márc. 11. 17:06

ahogy anyu elbeszéléseiből hallom, főleg nyugdíjasok mennek.

de amúgy miért ne mennének, ha ráérnek? kicsit kirándulnak az ismerősökkel,barátokkal (általában összeszervezik és együtt mennek), azt a 2 órás előadást meg kibírják :D


ahogy hallom, azért pár embert minden előadáson sikerül bepalizni, s ha valaki vásárol, akkor már megtérül az egész busznyi utas költsége (mert annyira marha drágán adnak mindent).


de szerintem nyugdíjasoknak, akik esetleg másképp nem biztos, hogy mennének kirándulni ez egy jó lehetőség: kimozdulnak otthonról, látnak egy-két érdekes helyet, és még ajándékot is kapnak.

2011. márc. 11. 13:40
Miután hazajöttek újra felhívtam a céget, mintha egy új érdeklődő lennék és ugyan úgy ment a ködösítés amikor az előadásra rákérdezem, mindig csak annyit mondtak, hogy a hotelről kell csak 1 egy órás előadást meghallgatni....
2011. márc. 11. 13:39

Én egy ennél sokkal undorítóbb sztoriba kerültem.


Kedvezményes wellness hétvége, de nem mondták el előre, hogy mi lesz, csak azért kedvezményes mert új a hotel és a hotelről kell meghallgatni eegy db 1 órás előadást.


Persze a jó ár miatt elküldtük a szülőket, akik szintén csak ennyit tudtak, mint mi hogy egy órás előadás és utána azt csinálnak amit akarnak Sárváron.Jah csak az 1 órás előadás után személyes megbeszélés jött, ahol pszichológiai módszerekkel megfűszerezve aláirattak velük egy üdülési jogokról szóló szerződést.


Mondnaom sem kell, hogy még aznap megbánták és csak ügyvédi közbenjárással több tízezer Ft-os költséggel lehetett kilépni belőle :-(


Nekünk volt a legkellemetlenebb, mert ajándékba adtuk, nekik meg egy nagyon rossz élmény maradt.


Na én ez óta gyűlölöm az ilyeneket.

15. Sylvia81 (válaszként erre: 14. - Vakri)
2011. márc. 11. 12:44
Azért az kicsit más tészta. :)
14. vakri
2011. márc. 11. 12:10
Mi ilyen jellegű üdülési jogokat áruló bemutatókra szoktunk járni. De csak akkor, ha kedvezményes üdülést adnak "ajándékba". Így voltunk pl Zalakaroson 4*-os apartmanhotelben 19.990 ft ért, 3 napot 2 éjszakával öten a 3 gyerekkel, svédasztalos reggelivel. Vagy Hajdúszoboszlón, igaz azt maximum 3*-osnak mondanám, ott ketten Apával, szintén 19-ért 3 éjszakát. Ilyeneknél arra kell figyelni, hogy az ajándék garantált, de általában azt mondják az előadás végén, hogy majd hívnak az időpont egyeztetés miatt. Nos, ez nem igaz, neked kell telefonálni. De Szoboszlón pl. olyan volt, hogy az üdülés 2. napján volt az előadás. Mi is azt szoktuk mondani, hogy nagyon kecsegtető, de már van üdülési jogunk. Járjon utána, hogy tényleg van e :)
13. syria (válaszként erre: 11. - Pocakmanci)
2011. márc. 11. 11:30
Persze, az is benne van, hogy elvárják a vásárlást, de az utat nem ezért fizetik, hanem annak a pénznek a töredékét adják ki, ami egyébként reklámra menne el.
12. syria (válaszként erre: 6. - Zakkanat52)
2011. márc. 11. 11:28

Ez a legolcsóbb és legkényelmesebb módja az országjárásnak.

A cégeknek sokkal olcsóbb ezeket az utazásokat finanszírozni, mint méregdrága reklámra költeni. És ráadásul máris begyűjtöttek egy csomó potenciális vevőt.

2011. márc. 11. 11:19
Szerintem direkt azért fizetik az utadat (mert valljuk be, nem sok pénzt kérnek érte), hogy vegyél valamit. Így csak a kirándulás miatt elég gáz elmenni.
10. Sylvia81 (válaszként erre: 9. - Zakkanat52)
2011. márc. 11. 11:09

Má'mééér??? Nem kötelező a vásárlás.

Egyébként én azért nem mennék, mert marhára nem lenne hangulatom órákat hallgatni valamit, ami nem érdekel. Bár mondanak érdekes dolgokat is...

2011. márc. 11. 11:07
Nekem az jutna az eszembe, hogy egy ilyen előadó-kereskedő micsoda szánalommal (lenézéssel) nézne rám, hogy ha nem vennék semmit sem... És valahol igaza van.
8. Sylvia81 (válaszként erre: 6. - Zakkanat52)
2011. márc. 11. 11:00
Nem is hinnéd, mennyien! :)
2011. márc. 11. 10:59

Egyébként jók ám ezek az utak...

Igaz, hogy az előadás miatt a látnivalókra nem sok idő jut, de 1-2 dolog belefér. És ha utánaszámolunk: az utiköltség + esetleges belépő(k) + ebéd (ami általában elég nagy adag ahhoz, hogy bőven jóllakjon az ember) simán nem férne bele az általuk kért árba, ha az ember magának akarná megszervezni... Jah, és az ajándékot ki is felejtettem: hol mosópor, hol utazótáska, hol mosópor, evőeszköz, teáscsésze. Minden ajándék alsó hangon a negyede a kirándulás teljes árának.

Vásárolni meg nem kötelező! ;)

2011. márc. 11. 10:57
De most komolyan... Van olyan ember, aki elmegy egy ilyenre?! Nem gondoltam volna... Érdekes!
5. Sylvia81 (válaszként erre: 3. - Emagdi)
2011. márc. 11. 10:55
:DDD
2011. márc. 11. 10:21

ez amúgy bármelyik hasonló taktikával dolgozó ügynöknél beválik.

telefonos ügynököknél azzal lehet a legegyszerűbben rövidre zárni a hívást, ha közlöd, hogy nem járulsz hozzá a beszélgetés rögzítéséhez (mert ezzel kezdi minden ilyen cég, na már itt le lehet állítani az egészet:))

2011. márc. 11. 10:19

anyu is néha elmegy ilyenekre, azt mondta, hogy szerinte a legjobb, ha azt mondja, hogy neki már ilyen van, és erre ugye nem igen tud mit lépni az eladó, onnantól őt békén hagyja :))


de amúgy arra sem igen tudnának reagálni, ha az általad idézett "önnek nem fontos a gyerekei egészsége?" kérdésre egyszerűen azt feleled, hogy nem. :P ezzel is simán le lehet rázni, mert ki lehet zökkenteni őket azzal, ha az általuk "egyválaszosnak" ítélt kérdésre mást válaszolsz:)

de akár vissza is lehet kérdezni valami hasonlóan személyeskedőt, arra sem biztos hogy jól tud reagálni az ügynök. szeretni nem fog ezek után, de legalább békén hagy és nem folytatja a tukmálást:)

2011. márc. 11. 10:14
Hú én is sok ilyen kiránduláson voltam már anyukámmal azelőtt. Jó volt kikapcsolódni és az ára sem sok.Ami igaz, az igaz, az előadók dumája néha nagyon nem tetsző tud lenni, de így vannak kiképezve, valahogy rá kell beszélni az embereket, hogy vásároljanak.Van, akinek sikerül, van akinek nem. És igen ezután ők jutalékot kapnak.
2011. márc. 11. 10:08
A postaládánkba bedobott szórólapok között gyakran akad meghívó egynapos buszos kirándulásokra, termékbemutatóval, ajándékkal.
Az utóbbi időben disznótoros ebéd, borkóstoló, 3 órás fürdés valahol (télen, náthásan) nem igazán vonzó meghívás számunkra.
A korábbi években viszont sok ilyen kiránduláson részt vettünk.

Ugrás a teljes cikkre: A termékbemutatóval egybekötött egy napos kirándulásokról

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook