Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A szójatermékek egészségkárosító hatásai fórum

A szójatermékek egészségkárosító hatásai (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A szójatermékek egészségkárosító hatásai

2012. ápr. 30. 14:56

Nekem 2év alatt fejlődött ki a méhemen egy 10-12cm!!-es mióma, mely általában az ösztrogén túltengés miatt alakulhat ki.

A szója fogyasztásom, az Atkins diétám alatt megnőtt húsfogyasztásnak (gondolok itt a felvágottak, virsli, és szójaliszt, szójatejpor ...stb termékek) "köszönhetően" valószínűleg az egeket verte.

A szója pedig megnöveli az ösztrogénszintet, a megnövelt ösztrogénszint pedig mióma kialakulásához vezet. És az, hogy 2év alatt 10cm-re nőtt, is csak az bizonyítja, hogy igencsak nagy dózis ért. Vannak nők, akiknek magasabb az ösztrogén szintjük, de általában nekik évente 1cm-rel nő a miómájuk...

Azóta nagyon vigyázok, és nem eszem ilyen dolgokat, kerülöm az olyan termékeket amiben szójafehérje van! Igaz nagyon nehéz, mert szinte már mindenben ott van!

5. winny (válaszként erre: 3. - Csillag85)
2009. márc. 20. 20:27

Felvágottat nem eszem.

De olyan döbbenet ért a tejjel kapcsolatban.

Kiöntöttem a zacskóból mert már nem volt friss majd megalszik.

A tetején ott volt a tejfől másnap és azt hittem ehetek aludtejet.

Olyan undorító volt,hogy semmihez nem hasonlítható.

Tudom,hogy ez szója fórum...bocs de ezt le kellett írnom.

2009. márc. 20. 10:49
Egyik kolléganőm a szójatermékek fogyasztásától allergiát kapott. Szegény, amíg rá nem jöttek, mi a baj, egész nap vakarózott, a bőrén nagy kiterjedésű vörös foltok jelentek meg. Azóta nem eszik semmilyen terméket, amiben, mégha nyomokban is, de szója van. Szépen helyrejött, az étrendje viszont nagyon leszűkült, mert a csokitól a bolti felvágottakig szinte minden iparilag előállított élelmiszerben ott figyel a szója.
3. csillag85 (válaszként erre: 2. - Winny)
2009. márc. 20. 10:42

Jaaaajjj, miért gyártják? Hát azért mert van aki megveszi. :D Én biztos nem enném meg, még felvágottakat se nagyon, mert azokban is szója van, meg egy csomó mindenben.

Amúgy egy példa, a gumicukor is rákkeltő, mégis gyártják, mert vannak olyanok akik a gyerekeiket mérgezik vele.

2008. okt. 2. 11:55

Nem értem ezt az ellenségeskedést a szójával szemben.Nagyon régen használok szója granulátomot és nincs semmi bajunk.

Tiszteletlenség lenne egy nagy tudású emberrel vitatkozni,de lassan oda jutunk,hogy minden káros és rákkeltő.Akkor,ha ez így van miért gyártják?

A granulátum 250g.-os kiszerelésben van.Azt három vagy négy alkalommal használom fel.

Minden esetben beáztatom este mint a babot.Növénnyel dúsítom.Fasírtot szoktam belőle készíteni.

Ezen ismeret birtokában is!

2006. júl. 8. 22:44
A nagyüzemi hústermelés és a tehéntej iránti egyre nagyobb méretű aggodalom a legtöbb embert a szójatermékek felé fordította. A reklámja szerint a szója egészséges húshelyettesítő a nagy fehérje- és kis kalóriatartalma miatt, nincs benne káros zsiradék és könnyen emészthető. Egyes állítások szerint rák-, szívbetegség-megelőző és segít a csontritkulás ellen. E cikk szerzője, Pusztai Árpád, tudományos forrásokra utalva, megkérdőjelezi a szója több ilyen, egészségesnek hitt tulajdonságait. Pusztai Árpád magyar származású, világszerte ismert biokémikus, akinek már a neve hallatán is valósággal kileli a hideg a géntechnológiában érdekelt cégek vezetőit.

Ugrás a teljes cikkre: A szójatermékek egészségkárosító hatásai

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook