Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A szerelem érzés kinek mit jelent, mit jelentett? fórum

A szerelem érzés kinek mit jelent, mit jelentett? (beszélgetés)

5. peterelemer (válaszként erre: 4. - Judebyjude)
dec. 16. 07:31
A szerelem több, sokkal több. Túl mutat ezeken a meghatározásokon. Lelki állapot. Ám azzal is tisztába kellene lenni, hogy lélek van. S maga az élet fizikája is, több mint az elismert fizika. Jelenleg minden ami az itteni élet: a napi megélhetés, szaporodás berögzitett tudatvilágból áll. Pedig nem csak ennyi az élet!
4. judebyjude (válaszként erre: 1. - Peterelemer)
dec. 15. 15:48

Soha nem tudtam pontosan megmondani kit miért szeretek- ez csak egy érzés, vagy van, vagy nincs.

A szerelmet meghatározni szerintem nem lehet, vagy nekem soha nem ment. Ha már meg tudnom mondani, hogy azért vagyok XYZ-be szerelmes mert ilyen-olyan tulajdonságai vannak, akkor az már nem szerelem. Akkor már nem az embert látom, hanem azt hogy ő mit adhat nekem, és így már ezt a pozíciót kb más is betöltheti.

A szerelem így talán az amikor azt érzem, hogy millió szál köt a másikhoz, de nem tudom megmagyarázni miért. Mindegy, hogy hasonlóak vagyunk-e (ellentétek vonzzák és/vagy taszítják egymást? hobbi, munka érdeklődés körében), vagy sem.

3. peterelemer (válaszként erre: 2. - K-né Zsóka)
dec. 14. 12:57
Azt tudod-e, hogy ezt lehet fokozni?
2. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Peterelemer)
dec. 14. 11:55
Nekem elsősorban biztonságot nyújt a szerelem/szeretet. És most nem a fizikai biztonságra gondolok. Tudom, hogy számíthatok rá, ő kimondja amit én nem bírok, megnevettet, és merem hinni, hogy ez kölcsönös. Azt mondják az ellentétek vonzzák egymást, de mi inkább egyformák vagyunk. És ez így tökéletes!
dec. 14. 09:39
A szerelem érzés kinek mit jelent, mit jelentett? Valódi érzés a kérdés. E érzés kérdése , a szerethez is társul, de ki, hogy értékeli érzéseit? Van köze a most eljövő ünnepünknek e érzésnek is. Viszont ne csak egy pár napra korlátozuk a legszebb emberi érzést! A Karácsony is és a szerelem is nagyon anyagias lett? A szerelem, csak a szaporodási vágyhoz tartozó, megfelelőpartner találása, vagy van sokkal, mondom sokkal másabb vonatkozása? Ahogy a Karácsony szelleme is mese lett. Csak filmekben megjeleníthető szorakozás, vagy van, lenne több is? Ez egy indító gondolat, melynek van folytatása, van több fórásból való elgondolkodtató elfeledett jelenség, mint a régészeti feltárások, mint látható, megfogható dolgokból fakadó fúrcsaságok. A szerelem nem látható, csak érezhető, de ez is olyan eltorzult, mint sok más egyébb, mely az életünk értelmét is sokkal másabb irányát mutat melyet élünk, élni vélünk.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook