A szerelem érzés kinek mit jelent, mit jelentett? (beszélgetés)
5. peterelemer (válaszként erre: 4. - Judebyjude)
dec. 16. 07:31
A szerelem több, sokkal több. Túl mutat ezeken a meghatározásokon. Lelki állapot. Ám azzal is tisztába kellene lenni, hogy lélek van. S maga az élet fizikája is, több mint az elismert fizika. Jelenleg minden ami az itteni élet: a napi megélhetés, szaporodás berögzitett tudatvilágból áll. Pedig nem csak ennyi az élet!
4. judebyjude (válaszként erre: 1. - Peterelemer)
dec. 15. 15:48
Soha nem tudtam pontosan megmondani kit miért szeretek- ez csak egy érzés, vagy van, vagy nincs.
A szerelmet meghatározni szerintem nem lehet, vagy nekem soha nem ment. Ha már meg tudnom mondani, hogy azért vagyok XYZ-be szerelmes mert ilyen-olyan tulajdonságai vannak, akkor az már nem szerelem. Akkor már nem az embert látom, hanem azt hogy ő mit adhat nekem, és így már ezt a pozíciót kb más is betöltheti.
A szerelem így talán az amikor azt érzem, hogy millió szál köt a másikhoz, de nem tudom megmagyarázni miért. Mindegy, hogy hasonlóak vagyunk-e (ellentétek vonzzák és/vagy taszítják egymást? hobbi, munka érdeklődés körében), vagy sem.
3. peterelemer (válaszként erre: 2. - K-né Zsóka)
dec. 14. 12:57
Azt tudod-e, hogy ezt lehet fokozni?
2. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Peterelemer)
dec. 14. 11:55
Nekem elsősorban biztonságot nyújt a szerelem/szeretet. És most nem a fizikai biztonságra gondolok. Tudom, hogy számíthatok rá, ő kimondja amit én nem bírok, megnevettet, és merem hinni, hogy ez kölcsönös. Azt mondják az ellentétek vonzzák egymást, de mi inkább egyformák vagyunk. És ez így tökéletes!
1. peterelemer
dec. 14. 09:39
A szerelem érzés kinek mit jelent, mit jelentett? Valódi érzés a kérdés. E érzés kérdése , a szerethez is társul, de ki, hogy értékeli érzéseit? Van köze a most eljövő ünnepünknek e érzésnek is. Viszont ne csak egy pár napra korlátozuk a legszebb emberi érzést! A Karácsony is és a szerelem is nagyon anyagias lett? A szerelem, csak a szaporodási vágyhoz tartozó, megfelelőpartner találása, vagy van sokkal, mondom sokkal másabb vonatkozása? Ahogy a Karácsony szelleme is mese lett. Csak filmekben megjeleníthető szorakozás, vagy van, lenne több is? Ez egy indító gondolat, melynek van folytatása, van több fórásból való elgondolkodtató elfeledett jelenség, mint a régészeti feltárások, mint látható, megfogható dolgokból fakadó fúrcsaságok. A szerelem nem látható, csak érezhető, de ez is olyan eltorzult, mint sok más egyébb, mely az életünk értelmét is sokkal másabb irányát mutat melyet élünk, élni vélünk.
További ajánlott fórumok:
- Ki hogyan jelentette be a párjának/férjének, hogy bizony babát várnak?
- 30-on túliak.....nektek is mást jelentett régen a szilveszter mint most?
- Ártatlanul jelentettem fel
- Ti, hogy jelentettétek be a terhességeteket a párotoknak?
- Mikor jelentettétek be a terhességet?
- Van olyan ember az életetekben, aki sokat jelentett nektek, de sosem mondtátok el neki?