Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A szalagos fánkba jó a rumaroma vagy mindenképpen alkohol kell bele? fórum

A szalagos fánkba jó a rumaroma vagy mindenképpen alkohol kell bele? (tudásbázis kérdés)


2012. aug. 7. 21:04
Szóval legalább 40%-os szesz.
2012. aug. 7. 21:03
Látom, hogy már lejárt a fórum,de a sütőrum azóta is gyenge maradt...:D Fánkba bármilyan pálinka jó, de akár vodka is, csak alkohol legyen. Olyan kevés az a mennyiség, hogy nem érződik az ízén, de nem szívja meg magát a tészta zsírral.
2012. márc. 12. 20:28
Bocsánat, ha h...-e kérdés, de sütőrum is jó bele?
2012. márc. 12. 19:16
Az aroma szerintem nem jó, én rendes rumot teszek bele. Ha lángost sütök, abba is, nem szívja úgy tele magát olajjal.
2012. febr. 28. 07:54
Én nem teszek bele sem alkoholt, sem aromát.És nem szívja magába az olajat, szép magas, szalagos, foszlós.Isteni!
11. falcsy
2012. febr. 26. 18:03

Kell bele alkohol, mégpedig azért, mert akkor nem szívja magába a tészta sütés közben az olajat. Ezt még a dédimtől tanultam, és nagyon igaza van. :D

Már rá is éheztem.....

10. 2a69f78972 (válaszként erre: 8. - 814f8b8f23)
2012. febr. 26. 17:58

Hát nekem személy szerint a Nagyanyám! A többiekről nem tudok nyilatkozni:)

Ő is azt mondta, hogy nem kapja be annyira a zsiradékot.

Hogy igaz vagy sem, a fene tudja!...de én is így tanultam.

2012. febr. 26. 17:50
na ezért nem fogyok én, hiába eszek fánkot! eddig nem tettem bele alkoholt!
2012. febr. 26. 17:48
nem kell bele alkohol, ki mondta ezt, hogy kell bele?
7. 2a69f78972 (válaszként erre: 6. - Mmacus)
2012. febr. 26. 17:43
...és ez így igaz !!!!!
2012. febr. 26. 16:35
A rumaroma felesleges bele, éppen az alkoholtartalma a lényeg a rumnak, az gátolja meg, hogy beszívja a zsiradékot sütés közben. Tehát nem az íze vagy illata miatt kell, így semmi értelme aromával pótolni.
2012. febr. 26. 15:44
jó de csak egy teáskanállal
2012. febr. 26. 14:53
Igen, mindenképpen kell bele egy kis alkohol, hogy kevesebb zsiradékot szívjon magába sütéskor. Őszintén bevallom viszont, nem tudom, tényleg kevesebbet vesz-e fel, ha benne van a rum, mert nélküle nem próbáltam. olyat viszont már csináltam, amikor nem volt itthon rumom, hogy pici pálinkát tettem a tésztába, olyan is volt, hogy emellé cseppentettem rumaromát is, hogy ismerősebb íze legyen, mindkét esetben jól sikerült a fánk, íze is jó volt.
2012. febr. 26. 14:52
Én semmibe sem teszek alkoholt. A rumaroma is tökéletes, a múltkor én is azt tettem bele.
2. Anyagi (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2012. febr. 26. 14:50
Lemaradt egy L betű, elnézést kérek!
2012. febr. 26. 14:49
A szalagos fánkba jó a rumaroma vagy mindenképpen alkohol kel bele?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook