Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A Semmelweis gyakorló és sport gimnáziumról és a Madách Imre gimnáziumról van valakinek tapasztalata? fórum

A Semmelweis gyakorló és sport gimnáziumról és a Madách Imre gimnáziumról van valakinek tapasztalata? (tudásbázis kérdés)


2013. márc. 16. 19:41

A tagozatokra vonatkozókat megtalálod az iskola honlapján, hét különbözőből választhattok. A Felvételi menüpont alatt minden fontos információt megtalálsz a mig.hu-n.


Könnyebb lenne ha leírnád, milyen irányú az érdeklődésetek. Az oktatás a Madáchban a nyelvek köré szerveződik, vannak haladó nyelvi tagozatok 4 évfolyamos, általános gimnáziumi tantervvel és kezdő nyelvi, 5 évfolyamos képzések is.


Az idei központiról sajnos nem tudok nyilatkozni. Minden évben változik a szám, az országos átlaghoz képest húznak egy határt. Anno, amikor én felvételiztem, 25-25 pontnak kellett lenni magyarból és matekból is.

Jegyeket és átlagot illetően 56 hozott ponttal kell minimum rendelkezni. Ez ugye a 7. év végi és 8. fél évi bizonyítványok alapján kerül összeadásra, magyar irodalomból és nyelvtanból, történelemből, matematikából, idegen nyelvből, fizikából VAGY kémiából és biológiából VAGY földrajzból.


A Madáchos diákok eredményei magukért beszélnek, ahogy minden évben, idén is rengeteg diák jutott a OKTV döntőjébe, egyéb országos versenyeken értek el dobogós helyezéseket, és az érettségik átlaga is magas, legyen szó emelt, vagy közép szintről. Az egyetemekre felvettek aránya is, az elmúlt években egy kezemen meg tudom számolni, kik azok, akiknek nem sikerült. Rengetegen folytatják külföldön tovább a tanulmányaikat.


A nyelvvizsgá(k)ra szintén garanciát vállalok. Én az 5 éves nyelvi előkészítő képzésen másdodikban ösztöndíjat nyertem, és egy nemzetközi konferencián voltam Magyarország képviselő diákja Frankfurtban. Az első, középfokú nyelvvizsgámat ott tettem le kint a Goethe intézetben, 0-ról kezdtem a tanulást, és másfél év után sikerült ez az eredmény.

Később felsőfokra mentem, sikeresen. Ebben a hónapban voltam angolból is vizsgázni, az eredményt még várom, de 98%, hogy ez is sikerült.


A hangulat a legjobb. Nekem az iskola választásnál rengeteget számított, mikor nyolcadikosként végigjártuk személyesen a sulikat. Az első gimi után könnyek között jelentettem ki: soha nem leszek közép iskolás. Nem titok, a Szent Lászlóban éreztem ezt.

Én is patinás, erős gimit kerestem, de nem minden áron. Ott minden túl katonás, rideg és elvont volt - nekem.

A Madách viszont egy családias, nyugodt hely, ahol az igazgató személye bűvölt el első alkalommal és az 5 év során ezt meg is őrizte. Imádom, imádjuk, őt is, és az itt tanító pedagógusokat is.


A tanár-diák kapcsolatról elmondhatom, hogy páratlan. Kevés helyen fordul elő szerintem, hogy online is folyamatosan kapcsolatban vagyunk, és minden esetben segítséget kapunk. Legyen szó iskolai, vagy iskolán kívüli gondokról.


Ráadásul a diákélet is igen színes. Színjátszó kör, pantomim társulat, énekkar, kirándulások, cserekapcsolatok, médiai és rengeteg féle kultúrális projekt zajlik az iskola falai között. Semmi sem kényszer, mindenki megtalálja a kedvére valót....


Huh, kicsit hosszúra nyúlik már ez a hozzászólás. Nem tudom miről írjak még, ha bármiben tudok segíteni, vagy kérdésetek van, keress meg bátran! :)

5. gyerekeim (válaszként erre: 3. - F3ecdcea82)
2013. márc. 16. 18:45
Bocsi,ezt elfelejtettem na meg,hogy milyen a hangulat milyenek a tanárok????
4. gyerekeim (válaszként erre: 3. - F3ecdcea82)
2013. márc. 16. 18:44

Szia!!!

Hát igazából,az érdekelne,hogy hányas átlagtól vesznek fel oda? Vannak-e tagozatok és ha igen akkor milyenek!!! Az idei központin milyen %-ot kellett elérni ahhoz,hogy bejuss? Igazából még csak 7.-es a fiam,de már most szeretnék érdeklődni,mert még semmit se tudunk,hogy mik szeretnénk majd lenni csak azt,hogy jó gimnáziumba kerülni.

2013. márc. 16. 18:33
A Madáchban érintett vagyok, kérdezz bátran :)
2013. márc. 16. 18:28
Bocs, elfejlettem ki írni,hogy Budapesti gimnáziumokról lenne szó!!!!Hogy van-e köztetek olyan aki esetleg ezekbe a gimnáziumokba járt,mert a honlapjuk sok mindent nem árul el róluk.
2013. márc. 16. 18:26
Szeretnék érdeklődni a Semmelwies gyakorló és sport gimnáziumról és a Madách Imre gimnáziumról?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook