Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A rokkantsági nyugdíj változik? fórum

A rokkantsági nyugdíj változik? (tudásbázis kérdés)


jún. 24. 12:45

Újabb fejlemények itt:


[link]


Tehát röviden, ahogy te is írtad:


"Minden érintett jogosult kompenzációra?


Nem, kompenzációra csak azok számíthatnak, akik 2012 előtt rokkantsági nyugdíjat kaptak, és a rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása miatt ellátásuk összegének csökkenése vagy elvesztése miatt anyagi hátrány érte őket, és nem kérik az állapotvizsgálat elvégzését."

jún. 24. 11:16

Köszi, Igen erre gondolok, de, nem nagyon értem olyan hosszú , röviden kellene megfogalmazni!!


Nekem 2018 ban csökkentették le és másik csoportba is tettek , közgyógyom is elvették, pedig semmi állapotjavulásom nem volt, na most velem mi a helyzet?


2012 ben nekem nem csökkentettek csak 2018 ban.

9. globus (válaszként erre: 8. - Napsugár8)
jún. 24. 10:37

Igen, ez így van. Nem volt rossz ötlet kiszűrni az ocsút, de másképpen kellett volna.

Mondjuk én ismerek több olyant, akik a korábbi időszakos felülvizsgálatok helyett véglegeset kaptak, ők megnyugodhattak.

8. Napsugár8 (válaszként erre: 7. - Channa*)
jún. 24. 08:22

Az általam említett ismerős megkérdezte tőlük még a telefonba: mert úgy gondolják, hogy közben kinőtt a lábam??

Persze ezzel kiszűrtek sok olyan nyugdíjast is, aki korábban úgy jutott nyugdíjhoz, hogy "megvette", de a többit nem kellett volna átsorolni.

7. Channa* (válaszként erre: 6. - Napsugár8)
jún. 24. 08:14

A tesóm (férfi) nem kapta meg a rokkantnyugdíjat, mert szerintük csípő protézis nélkül tudna 4 órában takarítani és 8 órában villanyt szerelni.

Már munkába menni sem tudott volna járókerettel...Azt nem árulták el, hogy hogyan kell járókerettel felmenni a létrára...

6. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Channa*)
jún. 24. 07:45

Amikor behívtak minden rokkant nyugdíjast, állapotuk ismételt felülvizsgálata céljából, az egyik ismerősöm betelefonált nekik, hogy nem tud mivel beutazni a megye-székhelyre, és hát látják a kórlapján, az ő állapota soha nem fog javulni.

Letorkolták, hogy majd ők felülvizsgálják az ő állapotát, és menjen be, különben elveszíti a nyugdíját: az illetőnek évekkel korábban térd fölött amputálták mindkét lábát. Ettől függetlenül a rokkantsági fokozatot javították, mondván: telefonközpontos, és egyéb ülőmunkát fel tud vállalni, ha akar! Az meg sem fordult a fejükben, hogy ki lesz az, aki majd munkaidőben segít neki WC-re menni, ülni... de a nyugdíja ezek alapján kevesebb lett. Erről ennyit.

5. Channa* (válaszként erre: 4. - Napsugár8)
jún. 24. 07:38

Hát persze, hogy az!

Akiktől elvették a nyugdíjukat, sokkal többet vesztettek ennél...

4. Napsugár8 (válaszként erre: 3. - Channa*)
jún. 24. 07:12
Ebből még nem mostanában lesz, (ha lesz is belőle valami) valóban elkölthető, guruló forint. Inkább érzem ezt is mézes-madzagnak, mint valóban végrehajtandó célkitűzésnek.
jún. 24. 07:06
Szerintem erre gondol: [link]
jún. 24. 07:02
Ezt hol olvastad, hallottad?
jún. 24. 05:10
Nemértem mi ez a 500 ezer forinos kompenzálás vagy mi, a rokkant nyugdíjasoknak, felülvizsgálat változott vagy , tudtok róla valamit?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook