Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » A pozitív gondolkodás ereje cikk

A pozitív gondolkodás ereje


Hiszek benne, hogy a pozitív gondolkodásnak komoly hatása van. Az életemet nagyjából én irányítom, az élethez való hozzáállásomat illetően pedig teljesen a saját kezembe vettem a gyeplőt.
A pozitív gondolkodás ereje
kép: pixabay

Hogy egy élethelyzetre hogyan reagálsz, főleg a habitusod, hangulatod, beállítottságot határozza meg. Azonban a viselkedésed befolyásolja a szituációban részt vevő többi ember reakcióját is. Így hatsz más emberekre.

A negatív attitűdök, a negatív gondolatok a tudatalattid részévé, a személyiséged részévé válnak. Lehet, hogy már nem is észleled, hogy negatív a hozzáállásod, mert már régóta így gondolkodsz. Ha rosszul állsz a dolgokhoz, ha eleve a kudarcot és a katasztrófát várod, szinte mágnesként vonzod be ezt az eredményt. Ezután ez ördögi körré válik: a legrosszabbra számítasz, így a legrosszabb bekövetkezik. A negatív hiedelmeid megerősödnek.


Hogyan lehet ezen változtatni?


Nem egyszerű és sok odafigyelést, belső munkát igényel. Egyenként kell kielemezni a gondolataidat és a rosszakat -akarattal- jóra cserélni. Ezt folyamatosan végezni kell, míg automatikussá nem válik.


Az én technikám a következő.

Naponta néhány alkalommal keresek egy csendes helyet és mély lélegzetvételek mellett gondolom át a történéseket, tennivalókat, napi eseményeket. Közben hasi légzést végzek, próbálom kitisztítani a fejem és a fontos ügyekre koncentrálni, azokra pozitív megoldásokat találni.


Reggelente igyekszem pozitív életszemlétre beállni (ma már automatikusan megy, régen erre külön kellett koncentrálni). Ma is szép napom lesz. Ha esik az eső, az sem baj, feléled a természet, beszívom a megtisztult, esőillatú levegőt. Ha összefutok a goromba munkatársammal, szélesen rámosolygok, hiszen remekül érzem magam a bőrömben.

Gondolataink erősek. Érzelmeket hoznak létre, ami olyan cselekedetekhez és viselkedéshez vezetnek, amelyek meghatározzák, hogy napunk jól megy-e majd. A pozitív gondolkodás megtanulása, az egyik legerősebb dolog, amit tehetünk az életünkért.

Reggelente beállítom az aznapi szándékomat önmagamban, egy apró célt, amit el szeretnék érni, vagy egy érzést, ahogy érezni szeretném magam.


Esténként átgondolom, aznap miért lehetek hálás. Nem kell nagy dolgokra gondolni, apróságokra. Ennek a listának a felállítása segít abban, hogy meglássuk a kellemes történéseket, a jó dolgokat minden napban, amelyek mellett könnyen elszaladunk, ha csak a rosszakkal foglalkozunk. Megköszönöm, ha láttam valami szépet, ha valaki kedvesen fordult hozzám, ha sikerült valamit elérnem, elintéznem, megtanulnom.


Fontos, hogy ha lehetséges, csökkentsük a ránk háruló, felesleges negatív energiákat. Például reggel ne hallgassunk híreket, mert csak tele vannak tragédiákkal, bűnügyekkel és borúlátó jóslatokkal. Ha mindenképpen szólnia kell valaminek, inkább zene legyen, ami jó hangulatot biztosít.Próbáld ki egy hétig a fentieket!

- Reggel csak zene

- Pozitív napindítás

- Negatív gondolatok tudatos átfordítása

- Esténként lista a jó dolgokról


Meglátod, nyugodtabb és derűsebb napok köszöntenek rád. Én már így élek egy ideje és elmondhatom, sok jó dolog történik velem, rengeteg jó ember sodort felém a sors és hiszem, hogy ennek köszönhetően. Tudatosabb lettem, távol tartom magam azoktól az emberektől és dolgoktól, amik csak a rossz érzéseket, dühöt, pesszimizmust fokoznák bennem. Természetesen nem lehet minden ilyet elkerülni, de azt meg lehet tanulni, hogy magabiztosan a helyén kezeljük ezeket.


Kellemes, derűs napokat kívánok!
Írta: szeretekolvasni, 2019. április 12. 09:35
Fórumozz a témáról: A pozitív gondolkodás ereje fórum (eddig 17 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook