Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A porzselatint lehet használni befőtt készítéshez dzsemfix helyett? Tartós? fórum

A porzselatint lehet használni befőtt készítéshez dzsemfix helyett? Tartós? (tudásbázis kérdés)


5. cicaaa65 (válaszként erre: 2. - Elbb)
2019. ápr. 7. 18:18
A dzsemfix is csak attól tartós, hogy telenyomják tartósítószerrel.
4. Guruljka (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2019. ápr. 7. 17:59

Pont az alma az, amit lereszelve el lehet tenni simán is.

A zselatinból zselé lesz, nem befőtt.


Lehet dunsztolni is:

[link]


Lehet párolva:

[link]


Lehet anélkül is, de akkor kell tartósító:


[link]


Vagy reszeled és fagyasztod.

2019. ápr. 7. 17:59
Akkor lehet hogy egyszerűbb ha veszek dzsemfixet.
2. elbb
2019. ápr. 7. 17:56
A porzselatin állati eredetű, a dzsemfix pedig pektin. Lehet, hogy besűríti a dzsemet, de szerintem közel nem lesz olyan mint a dzsemfix. És szerintem nem is tartós.
2019. ápr. 7. 17:53
A porzselatint lehet használni befőtt készítéshez jamfix helyett? Tartós? Eláll a befőtt a zselatinnal is? A maradék almát szeretném eltenni, hogy sütibe majd tudjam használni később.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook