A nyugdíjasok túl spórolósak és nem élvezik az életet (beszélgetés)
Egyszerűbb, ha ekkora értéket inkább ellopnak! A multiknak ez "aprópénz"! 😄
(Nem lopásra buzdítok, de az tudni kell hogy a vezetői kar úgyis az össz GDP felhajtást nézi! A profit neki mindennapos tevékenység!)
Ezt úgy hívják: NAGYVONAL 😄😐
[Édeseim😣]
megnéztem Ivánt, hogy kiről is beszélsz.
még 5 éves se volt, amikor én tőletek megint elpályáztam.
ezért nem ismertem őt.
☕
Ezért is gondolta a magyar a 2000-es évek közepétől, hogy beújít!
Tényleg nagyon finom, intenzív, zamatos kávé!
Néha el se hiszem hogy Arabica, inkább egy profi Robusta!
én nem nálatok élek, de erről a márkáról még nem hallottam, sorry.
nekem a Dallmayr caffe a fogalom csúcsa, évtizedek óta ezt szoktam meg.
Amikor vendéglátóztam, akkor citálták be hozzánk
az Illy-t,"
köszi, sokat segítettél nekem a rejtvényfejtésben.
ilyen nevű kávéról én még az életemben sem hallottam.
de a megoldás ez volt.
Egyre többször hallom vissza ezt a mondatot: "A történelem ismétli önmagát!" 😬
Nekünk meg minden történelem óra elején ez volt a jelszó!
Na akkor mondok neked jó kávét!
Amikor vendéglátóztam, akkor citálták be hozzánk az Illy-t, gondolván hogy kis hazánkban is elterjesztik, én ott voltam a minőség jellemzési bemutatóján!
Na az egy piszok jó kávé, azt adtuk minden reggel! ☀️☕
Illy Ferenc nevéhez fűződik, tehát "magyar" (többségében a pörkölés módja és a kávébab minősége határozza meg), a kávét Afrikából - Etiópiából importálják.
Bármelyik polcon megtalálod, aranyárban mérik, de az JÓ👌 kávé lesz!
Ez Arabica, tehát ilyen nyalakodós élvezeti kávé!
De véleményem szerint a Robusta az igazi keserű kávé, az a klasszikus! ☕🤎
Én annyira telítődtem a 8-as, 10-es robustákkal, hogy már csak az Ósan cikóriát veszi be a gyomrom! Nem vicc! 😂😂
Még Lavazzát rendeltünk nagyobb tételben, az még egy egész jó élvezeti kávé, el lehet nyalogatni!
Csak az se 2 forint már!
ORO (arany) a klasszikus!
Dehogy kértem ki magamnak, mosolyogtam:)
Egyébként igazad van, én is így gondolom. Más világ volt és 30-40-50 év múlva megint merőben más lesz.
Jól van, nem kell ennyire kikérni magadnak, értem, semmi gond nincs ezzel.
Én arról beszélek hogy ezeknek az időseknek ez volt a valóság, és ezt szokták meg, ezt adják tovább!
Nyilván nem az ő életvitelük lesz a mérvadó, de érdemes elgondolkozni ezen!
Már bocsánat az uborka és bármilyen savanyúság levét én is megiszom mert jól esik:) Savanyúkáposzta, koviubi, káposzta saláta, uborka saláta, paradicsom saláta. Mind finom.
Én is spórolós vagyok de nem ész nélkül. Benne van a véremben, tehát nem esik nehezemre. Nem vonok meg magamtól semmit. Ami örömet okoz azt megveszem. Ugyanis véleményem szerint csak úgy van értelme ha hozzányúlsz a megtakarításodhoz és wellness, beülős, mozi, színház, utazás, új ruhák, cipők, táskák, múzeum, kastélyok kinek mi.
Tisztelet? Nem igénylem. Tisztelnek, szeretnek akik ismernek annyi nekem elég.
A banán narancs karácsonyra időszak is elmúlt, más világ van és ez így van rendjén. Nem baj ha több jut és marad.
Sokan olyan nélkülöző életben éltek évekig, hogy mi 1 perc alatt elhullanánk!
Édesanyám is a spórolást tanulta mamámtól, az ő anyjától!
Nem Starbucks kávét ittak ha különlegességre vágytak, hanem leitták az uborkáról az uborkalevet!
Karácsonykor kaptak egy narancsot meg egy banánt, nem iPhone 627000-et!
Úgyhogy több tiszteletet a lealjasult Z+ generáció részéről!
Ha meg nem rúzsoz akkor igénytelen, elhagyja magát. Kenceficézze magát a fiatal is.
Van aki elkölti van aki tartalékot képez. Az a jó ha ezek találkoznak. Én nem értem miért kell a másik zsebébe turkálni és hangulatot kelteni. Mindenki tegyen a pénzével amit akar. Senkinek semmi köze hozzá.
13. 14. havi nyugdíj? Örülök, hogy van. Nem a fiataloktól veszik el. Ha nem adnák attól nekik nem lenne több.
A nyugdíjasokat szeretik ekézni a nem nyugdíjasok.
Azt hiszik, hogy tele vannak pénzzel és azért nem mennek nyaralni, programozni, mert inkább kuporgatják a pénzüket. Főleg a 13. és a 14 1/4 nyugdíjukat, ők meg semmit nem kapnak.
Irigy a legtöbb ember, és nem mellesleg megy az uszítás ezerrel.
Nem régen teljesen ledöbbentem több külhoni magyaron.
Az egyik arról írt az FB-n, hogy nem érdemlik meg a magyar nyugdíjasok még a nyugdíjukat sem, nemhogy a pluszt. Mert látta Budapesten, hogy még a 85 éves nyugdíjas is kencefincéli magát, rúzsozza a száját, azt sem tudja, hogy mi a munka és a semmire tartja a markát. Menjen oda Erdélybe és majd ott megtudja, hogy mi a munka, mert ők bezzeg egész életükben keményen dolgoznak és ott nincs 13. havi nyugdíj.
Na, mindegy is, a többiről inkább nem írok, mert felhúzom magam újra.
Mi azt szoktuk mondani a nénikéimnek, hogy ne gyűjtögesse a nem létező pénzét. Van lakása, van ruhája, van mit ennie. A a maradékot pedig szórja el, ha van. És ne vegyen senkinek semmit, mert mindenkinek meg van az amire szüksége van.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ha valakiről tudom, hogy jogtalanul lett nyugdíjas, azt hol jelezzem?
- 10%-al emelik egyes nyugdíjasok juttatását. (Politikamentesen!)
- Akik élvezik az életet úgy, ahogy vannak!