Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A nagyobb fiam minden pénzét elkölti. Nem tudtam... fórum

A nagyobb fiam minden pénzét elkölti. Nem tudtam... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

17. globus
júl. 9. 17:20
Nálunk inkább én toszogatom, hogy vegyen már végre egy új cipőt... :DD
16. Egnisz
júl. 9. 16:53

Nálunk is ugyanez van, csak nálunk a kisebbik fiam költi el a pénzét. A nagyobbik nagyon tud takarékoskodni.

Már felnőttek, de kicsinek is ilyenek voltak.

júl. 7. 15:38
Mi is mások vagyunk a tesómmal és az unokáimnál is ezt látom. Nem baj. Majd alakul.
14. Idhikai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 7. 15:26
Kicsiként az én aprókám is gyűjtögetett szorgalmasan, perselyben, meg vezette a füzetében, hogy mennyit kap, kitől, mire költ... aztán "nagy" lett.... :D
13. semleges (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 7. 15:23
Mindhiába. Ez van.
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Semleges)
júl. 7. 12:56
Pedig egy alom, ugyanazon szabályok, szülői minták, satöbbi.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Görögtánc)
júl. 7. 12:55
Csak technikumi ösztöndíjas.
10. fatalista (válaszként erre: 9. - Fatalista)
júl. 6. 14:56

Erre jó egy füzet, egy notesz, egy táblázat, amit erre alakítottunk ki. Időnként rá kell nézni a pénzünkre és kalkulálni, átírni az értékeket, mennyi maradt, közben fejben eldönteni hogy ezzel és ezzel a kiadással mennyit veszíthetek.

Ismerek olyat aki nem tud vele bánni, és saját magát kergeti csapdába a fölösleges kiadásaival, főleg ha nem tudja pótolni a pénzét!

9. fatalista (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 6. 14:52

Én nagyon tudok bánni a pénzzel, de valami mesterien, tanulhatna tőlem!

Költségvetést kell időnként csinálni, és 10.000-szer meggondolni hogy mire adod ki a pénzt, kell -e az a valami, akkor lesz, marad! :)

júl. 6. 05:27
A testvérek nem egyformák. Nálunk is ez van. És több helyen is ezt látom.
7. Görögtánc (válaszként erre: 6. - Levarosbukta)
júl. 5. 21:03
Jah. Mondjuk az már a család dolga, ha eltartják.
6. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Görögtánc)
júl. 5. 15:34
"Végül is, ha ő keresi meg azt csinál vele amit akar." Kivéve ha a mamahotelben és nem önálló.
5. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 5. 14:52

Húgom olyan mint a te nagyobb fiad... minden pénzét eltapsolja. Mindig irigyeltem ezért, sosem lennék ilyen bátor.

Persze még ott van mögötte a család, aki kihúzza a kulimászból ha baj van.

júl. 5. 14:44
Végül egyik sem jó. Meg kell találni az arany középutat.
júl. 5. 14:10

Végül is, ha ő keresi meg azt csinál vele amit akar. Nem egy jó szokás, mert bármikor beüthet a baj amikor kéne tartalék, de majd megtanulja (vagy nem), ha nem lesz kihúzva a szarból.

Hány éves?

Régen én sem tudtam bánni a pénzzel. Aztán elköltöztem szüleimtől és rájöttem, hogy nem ajánlatos mindent elszórakozni.

2. Myra
júl. 5. 13:52
Nem vagyunk egyformák

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook