A nagyobb fiam minden pénzét elkölti. Nem tudtam... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nálunk is ugyanez van, csak nálunk a kisebbik fiam költi el a pénzét. A nagyobbik nagyon tud takarékoskodni.
Már felnőttek, de kicsinek is ilyenek voltak.
Erre jó egy füzet, egy notesz, egy táblázat, amit erre alakítottunk ki. Időnként rá kell nézni a pénzünkre és kalkulálni, átírni az értékeket, mennyi maradt, közben fejben eldönteni hogy ezzel és ezzel a kiadással mennyit veszíthetek.
Ismerek olyat aki nem tud vele bánni, és saját magát kergeti csapdába a fölösleges kiadásaival, főleg ha nem tudja pótolni a pénzét!
Én nagyon tudok bánni a pénzzel, de valami mesterien, tanulhatna tőlem!
Költségvetést kell időnként csinálni, és 10.000-szer meggondolni hogy mire adod ki a pénzt, kell -e az a valami, akkor lesz, marad! :)
Húgom olyan mint a te nagyobb fiad... minden pénzét eltapsolja. Mindig irigyeltem ezért, sosem lennék ilyen bátor.
Persze még ott van mögötte a család, aki kihúzza a kulimászból ha baj van.
Végül is, ha ő keresi meg azt csinál vele amit akar. Nem egy jó szokás, mert bármikor beüthet a baj amikor kéne tartalék, de majd megtanulja (vagy nem), ha nem lesz kihúzva a szarból.
Hány éves?
Régen én sem tudtam bánni a pénzzel. Aztán elköltöztem szüleimtől és rájöttem, hogy nem ajánlatos mindent elszórakozni.
További ajánlott fórumok:
- Egyel nagyobb helyiértékű szám
- Mi a legnagyobb gondod? Mindenkinek lehet búja, baja
- Minden párkapcsolat nagyobb lemondással jár a női részről?
- Bukik a 3 hónapos kisfiam, majdnem minden evés után. Néha picit, néha nagyobbat. Van hasonló tapasztalatod?
- Minden nagyobb karácsonyfakereskedő jóval előbb vágja ki a fákat?
- Ha nagyobb stressz ér, rögtön intenzíven görcsölni és vérezni kezdek, ha megvan ha nincs. Minden tanácsot szívesen fogadok!