A nagyobb babákat tényleg nehezebb megszülni? (beszélgetés)
Ne félj!
Engem is riogattak az orvosok, hogy milyen nagy lesz a baba. Nagy is lett, de nem ment nehezebben a szülés, mint másnak kisebb babával.
A vajúdást nagyon megszenvedtem, de szerintem annak semmi köze a baba méretéhez.
A kitolási szakasz viszont gyors volt és egyáltalán nem volt vészes. Pár nyomás után ki is csusszant.
Emiatt felesleges idegeskedned :)
Szia!
barátnőmnek két kislány van,mindkettőt természetes úton hozta világra.
Az első lánya 4020-aszal született,2óra alatt!
A második lánya 4470 lett 4óra alatt és 2!!! nyomásra! :D
Szia!
Nekem két lányom van, a nagyobbik 2770gr volt, a kicsi 4280gr. Nyilván ég és föld volt a kettőt megszülni, de mindkettő 3,5 óra alatt megszületett. Nem volt nehezebb a nagyobb súlyú baba, inkább másmilyen volt. Nem tudom ezt megfogalmazni, de érzésbe, fájdalomba nem igazán volt számomra különbség. :)
További ajánlott fórumok:
- Jó pasit találni nehéz - jó nőt, még nehezebb.....!
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- 40 éves kor után nehezebb fogyni?
- Szerintetek létezik olyan, hogy valakinek akkora babája legyen, hogy ne tudja természetes úton megszülni?
- Két fiam van, a nagyobb nem közös a mostani párommal. Különbséget tesz (érzelmileg), amit egyre nehezebben viselek. Mit tegyek?
- Mei tai tapasztalatokat várok, érdekelne, hogy nagyobb korban, illetve télen is hordozzák-e a babákat, vagy az kényelmetlen?