Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A munkaügyi támogatással létrejött munkaszerződést lehet a későbbiekben változtatni? fórum

A munkaügyi támogatással létrejött munkaszerződést lehet a későbbiekben változtatni? (tudásbázis kérdés)

9. 12d083b51b (válaszként erre: 8. - Csimicsanga)
2014. nov. 5. 15:43

Az igazság az, hogy elég sok ilyen munkaügyi központ - munkáltató közötti megállapodást olvastam már munkámhoz kapcsolódóan. Ezekben a megállapodásokban csak a továbbfoglalkoztatási kötelezettség hossza volt megállapítva, tehát ahogyan te is írtad, hónapokban számolva.

Azt, hogy az időszak alatt napi hány órás munkaviszony keretében köteles a munkáltató tovább-foglalkoztatni a dolgozót, azt nem írták külön bele. Persze gyanítom, hogy mindenki a napi 8 órát érti alatta, ezért nem mer senki kockáztatni.

8. Csimicsanga (válaszként erre: 7. - 12d083b51b)
2014. nov. 5. 09:44

Ez a bajom nekem is, hogy ilyen áron nem szeretnék 6 órában dolgozni. Sőt, ha nem 8-ban, akkor 7-ben dolgoznék inkább. De én is veszélyben érzem magam, és féltem is ettől, amit te mondasz, csak az lett volna a kérdésem, hogy lehet-e a támogatás miatt módosítani az eredeti szerződést, anélkül hogy bontanánk és újat kötnénk.

Mert ha amúgy lehetne módosítani, még is bontani szeretné a főnökasszony, akkor elég egyértelmű, hogy ki akar játszani.

7. 12d083b51b (válaszként erre: 6. - Csimicsanga)
2014. nov. 5. 07:50

Ez esetben nehogy felmondj! Mert abban a percben meglépi, hogy mégsem vesz fel 6 órában, hanem a munkaügynél keres egy másik emberkét, aki után további 6 hónapra kap támogatást.

És mivel te bontottad fel a jogviszonyt, a munkaügyre hiába mégy vissza, 6 hónapig nem fog neked fizetni semmit. Így könnyen előfordulhat, hogy 2 szék között a földre ülsz.

Maradj nyugton, a napi 8 órás "védelemben", örülj, hogy még pár hónapig van munkahelyed, van jövedelmed.

Kezdj el magadnak keresni egy másik munkahelyet, és csak akkor mozdulj, ha van ez helyett valami biztos.

6. Csimicsanga (válaszként erre: 5. - 12d083b51b)
2014. nov. 4. 20:16

Köszi a válaszod!

Az a helyzet, hogy a munkáltató is 6 órásat szeretne, mert eddig kapta rám a bértámogatást, de a következő 3 hónapban már nem fogja, így neki kellene fizetnie a 8 órást munkabért. Számításai nem jöttek be, nincs elég megrendelés, elegendő lenne neki a napi 6 órás munkám.

De én viszont ódzkodok ettől a szerződés bontástól, és új szerződés kötéstől, mert félek, h januárban vagy akármikor nehogy úgy gondolja, hogy arra a 6 órás munkára sincs szüksége. Ha minden maradna a régiben, akkor február végéig "biztonságban" lennék.

(Mivel kis cég, így ha a főnökasszony visszaállna a munkába, akkor simán elláthatná az én munkakörömet, és félek, hogy úgy fog dönteni, hogy inkább dolgozik ő, mintsem kifizessen ennyi munkabért...)

5. 12d083b51b (válaszként erre: 2. - Csimicsanga)
2014. nov. 4. 20:08

Csak abban az esetben van bármi lehetőség, ha a munkaviszonyt te magad írásban kéred felbontani. Ebben az esetben a munkáltatót nem kötelezik a már eddig leutalt támogatás visszafizetésére. Új munkaszerződést, új jogviszonyt köttök, és nem napi 8 órás, hanem napi 6 órás munkavégzésre. Persze kérdés, hogy ebbe a változatba a munkáltató belemegy-e? Ha őneki olyan dolgozó kell, aki az adott feladatot napi 8 órában végzi, akkor ott a veszély, hogy elfogadja a felmondásodat, de nem téged fog felvenni, hanem ismét bemegy a munkaügyre és kap helyetted a másik "támogatott" dolgozót, stb. stb. Még jól is fog járni...

... alaposan gondold meg!

4. Csimicsanga (válaszként erre: 3. - Rityi54)
2014. nov. 4. 19:25
Köszönöm szépen, de ha nem gond, akkor én szeretném eldönteni, hogy mennyit dolgozok :)
2014. nov. 4. 19:18
Szia szerintem a mulkáltatódnak igaza van. A másik meg nem hogy örülnél hogy 8 órás munkahelyed van. nagyon sokan 2-4 órában dolgoznak, és tudod ha már felkelt és bement az ember akkor még mindig jobb 8 órában mint 6-ban dolgozni .
2014. nov. 4. 18:31

Bővebben az a kérdésem, hogy a munkaszerződésem létrejöttekor a munkaügyi központ támogatta a munkáltatót, akinek 6+3 hónap továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van.

Azonban most a 8 óráról szeretnénk csökkenteni a a munkaidőt 6 órára, de a munkáltató szerint erre nincs mód a támogatás miatt.


Tudna ebben valaki segíteni?

2014. nov. 4. 18:29
Tud valaki segíteni abban, hogy munkaügyi támogatással létrejött munkaszerződést lehet a későbbiekben változtatni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook