Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A muffinba tehetek finomliszt helyett, félfogó- vagy réteslisztet? fórum

A muffinba tehetek finomliszt helyett, félfogó- vagy réteslisztet? (tudásbázis kérdés)

15. 2e0264df59 (válaszként erre: 14. - 9cf0020815)
2011. jún. 8. 12:49

a házi zsemlegombócnak nem igazán van gombóc formája :-)

szóval ragadt...Lehet, hogy leöblítetted főzés után mint a tésztát?

14. 9cf0020815 (válaszként erre: 13. - 2e0264df59)
2011. jún. 8. 06:57
Köszönjük aranyos vagy!:-) Nemrég zsemlegombócot szerettem volna csinálni,ill., el is készítettem,de a végeredmény siralmas lett...,olyan laskák lettek.Minden úgy történt,ahogy a nagykönyvben le van írva,csak nem lettek gombócok,azt nem tudod,hogy mi lehetett a baj? Kérdeztem fórumon is,de nem nagyon kaptam választ.Nagyon,nagyon ragadt:-)
2011. jún. 7. 21:23

ja, és persze örülök csajok, hogy információval szolgálhattam :-)


kicsit jót tesz az egómnak így a kismamaság ideje alatt :-)


kész csoda, hogy még emlékszem :-) amúgy....

12. 2e0264df59 (válaszként erre: 11. - Eb8bb4fdc0)
2011. jún. 7. 21:20

nem, az a sütemény állagát befolyásolja

ezért hívják "fogós"-nak


a lazító anyagokból hő hatására gázbuborékok keletkeznek, ha magasabb a sikértartalma akkor ezek a buborékok jobban benne maradnak. Lazább, állósabb lesz a tészta.

11. eb8bb4fdc0 (válaszként erre: 9. - 2e0264df59)
2011. jún. 7. 17:29

Köszi, igen mindig tanulunk valamit:)


de az miért jó hogy magasabb a sikértartalma, ez amolyan szénhidrát csökkentett liszt szerűség?

10. 9cf0020815 (válaszként erre: 9. - 2e0264df59)
2011. jún. 7. 17:20
Mindig tanul az ember lánya...,én sem hallottam még róla:-)
9. 2e0264df59 (válaszként erre: 6. - Eb8bb4fdc0)
2011. jún. 7. 16:39
magasabb a sikértartalma a sima lisztnél, de nem annyira mint a réteslisztnek (ami kétszeresen fogós), de a szemcsemérete kisebb.
8. 2e0264df59 (válaszként erre: 5. - Noncsy18)
2011. jún. 7. 16:32

szivesen! :-)

örülök, hogy segítettem

2011. jún. 7. 16:20
-k
2011. jún. 7. 16:19
mik az a félfogó liszt? Bocsi ez nekem újdonság:)
2011. jún. 7. 16:12
Nagyon köszönöm, rengeteget segítettél! :))))
4. 2e0264df59 (válaszként erre: 3. - Noncsy18)
2011. jún. 7. 16:11
én réteslisztet szoktam az ilyesmikbe tenni
2011. jún. 7. 16:09
Köszi a választ! :) Melyikre gondolsz a réteslisztre vagy a félfogó lisztre?
2. 2e0264df59 (válaszként erre: 1. - Noncsy18)
2011. jún. 7. 16:08

igen

ha simát csinálsz akkor csak részben, de ha valami gyümölcsöset akkor többet is tehetsz mert az abból készült tésztát kevésbé áztatja el

2011. jún. 7. 16:04
A muffinba tehetek finomliszt helyett, félfogó- vagy réteslisztet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook