Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » A mi gazpachonk - melegen recept

A mi gazpachonk - melegen recept

A mi gazpachonk - melegen hozzávalói:
2 nagy burgonya meghámozva és apró kockákra vágva
25 dkg szikkadt kenyér héj nélkül, kockákra vágva
1 l. víz
4 nagy érett paradicsom, lehámozva, kimagozva, és kockákra vágva
l piros, v. sárga húsú paprika kimagozva és kockákra vágva
1 kis fej vöröshagyma,apró kockákra vágva
1 kígyóuborka meghámozva és kockákra vágva
1 gerezd fokhagyma összenyomva
6 dl paradicsomlé
3 ek. vörösborecet
3 ek. étolaj
1 kk. só
frissen őrölt bors
1 zellerszár tisztítva és kockákra vágra

Hozzá: fokhagymás pirítós


A mi gazpachonk - melegen elkészítési módja:
A hozzávalókból pár kanállal félreteszünk, díszíteni. A többi hozzávalóból levest főzünk oly módon, hogy mindent beleteszünk egy fazékba, a boreceten kívül és csak addig főzzük, míg a burgonya kicsit megpuhul, de a zöldségek még ropogósak. A borecettel ízesítjük még. Ekkor tányérokba szedjük, a félretett zöldségekből teszünk minden tányérba és jól megfokhagymázott pirítóssal tálaljuk - langyosan!:)

(A Világkonyha c. kiadvány nyomán készítettem el. Én nem rajongok a hideg levesekért, kivéve a gyümölcslevest...)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mi gazpachonk - melegen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook