Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A lélektárs fórum

A lélektárs (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A lélektárs

márc. 19. 22:58
Szerintem a lélektársnak vagy lelkitársnak nincs feltétlen köze a párkapcsolathoz. Szerintem a lelkitárs az, aki része az életednek, akár messziről is. Akivel hasonlóan látjátok, érzitek az életet, egymást. Van hogy évekig nem is találkoztok, beszéltek, mégis valahogy összetartoztok. És amikor újra találkoztok, onnan folytatjátok, ahol anno abbahagytátok. Mert egy láthatatlan kapocs összeköt.
12. Cyberpunk (válaszként erre: 10. - *Zolcsika*)
márc. 19. 20:08

Azt gondolom, hogy valamilyen álomvilágban élsz! Miért ne lenne az az igény, hogy akit én választok, legalább rendelkezzen ugyanannyi javadalommal. Például legyen lakása, legyen állandó jövedelme, vagy ez számodra ördögűzés?


Tehát ébredj fel, mivel ezek jogos emberi igények.


Tehát nem szeretném, ha bárki is lerántana bármilyen mélységbe!


JÓBAN-ROSSZBAN működik, de szerintem 25 év alatt, amikor még senkinek sincs semmije. Azonban ha már valakinek van egy bizonyos vagyona, utána már gondolkodik ... és ez így van rendjén!


Üdv

11. 754b8a9996 (válaszként erre: 8. - *Zolcsika*)
febr. 22. 13:36
Szia, nagyon nagyon nagy igazságot írtál le. Biztos saját tapasztalat is van benne
10. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - VictorHUN)
febr. 11. 01:33

"Minden a hatalomról és a pénzről szól és a többség kizárólag az anyagi biztonságot keresi és semmi más nem érdekli, de azért legyen minden úgy, ahogy ő akarja, mert ő aztán nem adja lejjebb."


Csak éppen elfelejtik, hogy a pénzt nem lehet megenni és boldogságot sem lehet rajta vásárolni.


Arról nem is beszélve, hogy a halotti lepelnek nincs zsebe. (a vagyonodat nem viheted magaddal a túlvilágra)


A boldogságot az adja, hogy megbecsülöd azt, aki melletted van és akivel jól érzed magad, akármekkora trutyiban (is) vagytok.


Ezért mondják a házassági esküben, hogy: "JÓBAN-ROSSZBAN!"


Ha valakit a pénzéért és/vagy a hatalmáért választasz, azt nem önmagáért szereted, hanem a pénzéért és/vagy a hatalmáért.


Az első tehát az, hogy szeretem -e azt, akivel együtt vagyok? (A személyére gondolok.)


Aztán jöhet a többi... (ha jön...)

9. *Zolcsika* (válaszként erre: 7. - Kabatvar)
febr. 11. 01:13

"Mindig is lesznek nézeteltérések, konfliktusok, amiket az old meg, hogy mennyire fogadtad el társadnak a párodat és Ő téged és az ilyen helyzetekben mennyire tudjátok egymást tolerálni, elfogadni, segíteni."


Akár "lélektársról" van szó, akár nem, ezek mindig DÖNTŐ tényezők (lesznek)!


A legjobb hozzáállás, ha a legtöbb dolgot elfogadod! Még az "ELFOGADHATATLANT" is!


De ez csak akkor működik, ha tényleg SZERETED a másikat (minden hibája ellenére)!!!


Akkor K erős tartópillérje (stabilitása, harmóniája) lesz a kapcsolatnak.


Minél több a "fixa ideám", minél jobban nekifeszülök a másiknak, minél jobban elutasítom a dolgait, annál jobban borul a bili, rezeg a léc...


Megjelenik az instabilitás és a diszharmónia.


(Akkor minek a kapcsolat?)


Ki szereti, ha billegetik, b*szogatják??

8. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - VictorHUN)
febr. 11. 01:03

"Viszont ebben a világban van egy dolog, ami a lélektársak közé tud állni már a legelején és az nem más mint az ego. Minden a hatalomról és a pénzről szól és a többség kizárólag az anyagi biztonságot keresi és semmi más nem érdekli, de azért legyen minden úgy, ahogy ő akarja, mert ő aztán nem adja lejjebb. Ebből kifolyólag sosem fognak összejönni még az atyaúristennek sem! Ez oda-vissza játszik, nemtől függetlenül."


Ezek a legütősebb sorok és a TÉNYLEGES PROBLÉMA!


Ez a NEM ADOM LEJJEBB végül kihalasztja a lehetőségeit, elpörgeti az időt a feje felől és ott áll majd az út szélén, magányosan, az esőben. Mert nem a pillanatnak és a lehetőségeinek élt, hanem az elvárásoknak, a "fixa ideáinak" a fejében.


Lehet akármekkora "lélektárs", ha ez a mentalitás legalább az egyik fél fejébe ékelődik, az TÖNKREB*SSZA az egész életét/életüket.


Lélektársból pedig nem mindig akad. Ez a másik szomorú tény.


Tényleg csak akkor kapunk észbe, amikor már baj van?


Általános emberi mentalitás.

7. kabatvar (válaszként erre: 1. - VictorHUN)
febr. 10. 10:25

Úgy gondolom, hogy a hasonló a hasonlót vonzza és minél nagyobb a hasonlóság annál nagyobb a vonzalom. A nagyon hasonlót nevezhetjük lelki társnak, de szerintem semmiképen sem csak egy ember lehet egy másiknak a „lelki társa”.


Ha találsz egy olyan társat, akivel nagyon hasonlóan gondolkodtok a világról az jó, de nem elég ennyi, mert olyan nincs, hogy valakivel mindenben egyetértesz (már csak a nemek közti különbségek miatt sem). Mindig is lesznek nézeteltérések, konfliktusok, amiket az old meg, hogy mennyire fogadtad el társadnak a párodat és Ő téged és az ilyen helyzetekben mennyire tudjátok egymást tolerálni, elfogadni, segíteni.

febr. 10. 09:03
Nem hiszek benne.
febr. 10. 08:57
Én úgy gondolom a lélektárs nem feltétlen a párunk vagy a szerelmünk.Akivel nagyon egy hullámhosszon voltam, foglalt volt.Mi egyből egymásra hangolódtunk,jókat beszélgettünk.Megéreztük egymás hangulatát stb...Mivel túl közel kerültünk és ez félreérthető volt,így én kezdtem kerülni őt.Az anyagiakat illető résszel valamennyire egyetértek.Gyakran találkoztam(találkozom) ilyen alapú szemlélettel társkeresésnél is.
4. Enissa (válaszként erre: 1. - VictorHUN)
febr. 8. 11:33

Nekem van 2 lélektársam is, szinte ua. a véleményünk, ha hallgatunk ua. pillanatban szólalunk meg és ua. témában. Én ezt tartom lélektársnak.

Ezek igaz fiúk, de egyik a testvérem volt, a másik egy családtagom szintén. De több ezer km-ről egyszerre hívjuk egymást, megérezzük egymás betegségét stb.

Mint férfi partner, sosem hozott ilyennel össze az élet.

Nem tudom, milyen körökben forogsz, de az én ismerőseimre nem jellemző , hogy úgy találtak társat, hogy az anyagi biztonság volt a mérvadó és nem a kölcsönös szimpátia, nagyjából hasonló emberiértékek, érdeklődési kör.

Az a tapasztalatom, ahol csupán az anyagiak dominálnak, ott előbb-utóbb borul a bili.

febr. 8. 10:53

"Minden a hatalomról és a pénzről szól és a többség kizárólag az anyagi biztonságot keresi "

Durva általánosítás.

2. Pampalini (válaszként erre: 1. - VictorHUN)
febr. 8. 09:48
Lèlektárs? Nem hinném hogy létezik. Mi magunk is folyton változik. Lehet olyan partnert találni akibe őrült mòdon beleszeretünk, vagy akivel jòl kijövünk. De egy hosszù kapcsolatban mindig vannak kisebb nagyobb döccenõk. A kèrdès az hogy ezeket hogy tudjuk kezelni.
febr. 8. 09:35
Mindenkinek van egy lélektársa - szokták mondani, de biztos így van ez?

Ugrás a teljes cikkre: A lélektárs

Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook