Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A legjobb pizzatészta fórum

A legjobb pizzatészta (beszélgetős fórum)


2014. nov. 6. 16:32
Végül nem sütöttem, de majd talán ezen a héten. :)
2014. nov. 6. 15:05
a legjobb pizzatészta amit a barátom készít
26. 7a3a05277b (válaszként erre: 23. - 0a13a7d41c)
2014. okt. 31. 20:31

Igen, a durumlisztnek durumliszt a neve. Durumbúzából van.


A pizzát kemencében sütik, abban nincs 160 fok, 260 annál inkább :) Az is igaz, hogy amit sokan pizzának csúfolnak, az valami vastag tésztás rettenet, kukoricával, tojással és hagymával megrakva, annak tényleg sokáig kell sülni alacsony hőfokon, hogy átsüljön :)))


A pizza kenyértészta, de durum. Ezért nem híznak meg tőle, mert az egy lassú felszívódású búza, abból készítik a tésztáikat is. Vékony tészta, finom feltétek.

2014. okt. 31. 17:50

Vasárnap majd kipróbálom valamelyik receptet, bár nem lettem sokkal okosabb. :)

Majd megírom milyen lett.

2014. okt. 31. 17:48
Az olaszok biztosan nem lacafacáznak ennyit a liszttel... és még csak nem is elhízottak a sok pizzától, spagettitôl.
23. 0a13a7d41c (válaszként erre: 21. - 7a3a05277b)
2014. okt. 31. 17:30
Hol lehet kapni durumlisztet? Ez a neve?
22. 0a13a7d41c (válaszként erre: 21. - 7a3a05277b)
2014. okt. 31. 17:29
Hmmm...elég ellentmondó, valaki itt 160 °C-ot mondott. :-/
2014. okt. 31. 16:08

Tejet soha ne tégy bele, mert az kalácstészta, a pizza pedig kenyér.


Durumliszt szükségeltetik hozzá, hogy autentikus legyen.


Füszert nem teszünk a tésztába soha, kivéve a sót.


A sütési hőfok pedig -ha nincs kemencéd- 250 fok, a tésztát pedig előforrósított lapra kell tenni. 10 perc alatt megsül.


Vastag tésztával pedig nem pizza készül.

2014. okt. 30. 20:52

50 deka sima liszt

50 deka rétes liszt

1 dl olaj(oliva)

élesztő, cukor, só

oregánó, bazsalikom, tört fokhagyma

víz amennyitől lágy de nem ragadós tésztája lesz

kenyérsütőbe bedagasztom és kelesztem, már készíthető is

19. yoya
2014. okt. 30. 20:14
2014. okt. 30. 19:30
2014. okt. 30. 19:28

Jamie Oliver egyik tésztareceptjét készítem.


Hozzávalók:


- 800 gr olasz, 00-ás fehérliszt (vagy 800 gr erős(!), gluténban gazdag (!) fehérliszt )

- 200 gr búzadara

- 2×7 gr szárított, tasakos élesztő

- 650 ml langyos víz

- egy csapott evőkanál tengeri só

- egy evőkanál barnacukor (vagy méz)


Mivel ez rengeteg, ezért mindent osztottam NÉGGYEL, és még tettem hozzá egy evőkanál olajat is, így lesz egy tepsivel, nagyon vékony tésztával, de mi így szeretjük. Jah, és búzasikért teszek hozzá, hogy a simaliszt sikértartalmát javítsam, de anélkül is készítettem már.


Kenyérsütőben dagasztom, kelesztem.

2014. okt. 30. 19:19
Én is a Stahl-félét szoktam.
15. 3d787b167a (válaszként erre: 13. - 0a13a7d41c)
2014. okt. 30. 18:38
Na azt tuti ne. :)
2014. okt. 30. 18:22
Köszönöm a tanácsokat, majd jövök! :)
13. 0a13a7d41c (válaszként erre: 10. - 3d787b167a)
2014. okt. 30. 18:19
Hogy bonyolultabb legyen, ráadásul kétféle fűtőszál van, egyik valami grillféle.
2014. okt. 30. 18:19

40 dkg fehér liszt

2 dkg élesztő

kb 1 dl víz+tej keveréke

1 lapos teáskanál só

pici cukor

11. gkreka
2014. okt. 30. 18:13

Stahl Judit féle recept (nekem bevált):


[link]


Óriási adag lesz belőle, egy focicsapatnyi kiskamaszt jól tudok lakatni ennyivel.

10. 3d787b167a (válaszként erre: 9. - 0a13a7d41c)
2014. okt. 30. 18:09

Én csak simán a légkeverést használom, nekem ilyen fűtőszálas funkciók nincsenek a keverés funkció mellé.

Itt a passz.

9. 0a13a7d41c (válaszként erre: 7. - 3d787b167a)
2014. okt. 30. 18:08
Alsó vagy felső fűtőszál, vagy mindkettő?
2014. okt. 30. 18:07
30-35 perc sütési idő
2014. okt. 30. 18:07

légkeverés 160 fok

sütő közép tájékon

2014. okt. 30. 18:06
És a megfelelő sütő beállítás (hőm, tálca magasság, alsó, felső, grill, légkeverés, stb.) is érdekelne.
2014. okt. 30. 18:05

3 dl víz vagy tej

2 kiskanál só

1 ek. cukor

2 ek olaj

50 dkg liszt

kávéskanál bors

evőkanál bazsalikom és oregánó

1/2 élesztő

4. 0a13a7d41c (válaszként erre: 3. - 3d787b167a)
2014. okt. 30. 18:05
Melyikből mennyi?
2014. okt. 30. 18:04
liszt, só, bors, oregánó, bazsalikom, olaj, tej, élesztő
2014. okt. 30. 18:03
A tökéletes, otthon villanyos sütőben süthető, kenyérsütőben dagasztható pizza receptjét keresem.
2014. okt. 30. 18:02
A legjobb pizzatészta

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook