Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A legjobb baratnod ferje meghalna, neked is fajna? Mit tennel erte es a gyerekeiert? fórum

A legjobb baratnod ferje meghalna, neked is fajna? Mit tennel erte es a gyerekeiert? (beszélgetős fórum)


17. fzsu88
2010. ápr. 5. 16:22
Mindenképp mellette kell állni de hogy hogyan az egyénfüggő. Nem mindenkinek ugyanaz segít a gyászban. Van aki szeretne beszélgetni róla, van aki azt se szereti ha szóba hozzák - de ha barátnő, mindenképpen tudod hogy ő milyen és mire van szüksége, tudsz olvasni a jelzéseiből, ha már "túl sok vagy", stb. Nem könnyű helyzet senkinek, de egy életre megmarad, hogy ki volt az aki a gyászban mellettünk állt, és ki nem. Amit semmiképpen nem szabad, siettetni a gyógyulást. A gyász hosszú foyamat, és nagyon nehéz, ki kell várni a maga folyamát, s mindenki másképp éli meg.
2009. jún. 30. 14:05
Ez nagyon kemény helyzet. Nem véletlenül kapott maga mellé barátnak Téged. Velem és a legjobb barátnőmmel ugyanilyen szituáció történt. Ők ugyan nem voltak házasok, de 5 éve éltek már együtt. Ők ketten és mi ketten a férjemmel, egy család voltunk. 27 éves volt a fiú és hirtelen szívinfarktusban meghalt. Iszonyú fájdalmat éreztünk mindannyian. Akkor én nem tudtam mit teszek, de automatikusan tartottam benne a lelket. Légy mellette, sírjatok együtt, beszéljetek róla és engedjétek el. Ugyanez a gyerekekkel is igaz! De Neked kell az erősebbnek lenned, mert neki most elment a másik fele. Öleld meg sokszor. Ilyenkor fontos az ölelés. Az igazi szeretetben mi megszűnünk létezni, csak a másik van. Elengedhetetlen a szeretteink mellett lenni, hiszen nem tudhatjuk, meddig maradnak az életünkben. Nem a mi egonk számít, hanem az Ő támogatásuk. Nekem akkor fordult meg az életem, és azóta más lett az értékrendem is. Végigcsináltunk mindent. Sok nehézséget, de azóta is együtt vesszük a levegőt. Én ma 34 éves vagyok. De ez egy 16 éves barátság. Illetve, egység.
2008. jún. 28. 16:12
benne voltam ebbe a szituációba,de sajnos a férje halála előtti évben "rugtunk fel"egy tizéves barátságot ami nagyon szoros volt.Nagyon rosszul éreztem magam a férje halála miatt nekem is nagyon fontos volt mint barát.Nem tettem semmit,még egy gyászjelentést sem küldtem amit a mai napig nem tudok megbocsájtani magamnak!15év után sem tudom,hogy vegyem fel vele a kapcsolatot.
2008. jún. 2. 11:52
ha jól kijöttem a férjével, akkor természetesen nekem is fájna. amiben tudnék mindenképpen segitenék, hiszen azért vagyunk barétnők
13. o.andi
2008. jún. 1. 20:45
nincs ilyen....de ha közelálló lenne hozzám biztosan segitenék ha tudnék!!!
2008. márc. 19. 15:26
Amikor az en ferjem meghalt,nemnagyon engedtem magamhoz kozzel senkit.A baratnom ideutazot meszirol egyszer es beszelgetunk majd kesobb surven felhivot.Ennyi epp eleg volt ,nembirtam elviselni senki sajnalo tekintetet meg a csaladet sem.igyvan ez ma is,legjobb magam.
2007. dec. 29. 23:27
szomorú lennék biztosan és mellé állnél, segítenék amiben tudnék, persze ha ő is igényt tart rá. lehet hogy egy vagy több beszélgetés, sírás stb. többet segít mindennél, bár ez a veszély nem fenyeget, hogy ilyen szituba kerüljek, szóval nagyon még nem gondolkodtam ilyenen, hirtelen ez jött ki belőlem, hogy így tennék
2007. nov. 27. 11:45
koszonom mindenkinek"
2007. nov. 23. 14:26
egy idegen orszagban tortent,teljesen mas alampolgarok voltak ,a baratnomnek senkie nincs csak en mint baratno,a gyerekei 17,14,11,6 evesek.a csaladja magyarorszagon el.a ferje csaladja pedig jordaniaban ,o meg egy harmadik orszagban lakik a gyerekeivel.szoval nem volt konyu mindanyian szenvedunk es en is ahogy latom a baratnomet.koszonom a jo tanacsokat amiket irtattok.
2007. nov. 23. 08:22

Nekem fájna a barátnőm férjének elvesztése. Igaz én igen lelkis vagyok, de nekünk úgy érzem, hogy szoros a kapcsolatunk a barátnőmmel és családjával. (szülők, férj, gyerekek). Mindenben számíthatnk egymásra. És hiszem (remélem nem túlzok), hogy ilyen nagy tragédiában sem maradnánk a barátnőnk segítsége nélkül. Se Ő, se Én. De az biztos, hogy meg kell érezni, hogy meddig "esik" jól a segítség, és mikor szeretne "eyedül", illetve a családjával lenni.

Szerencsére még nem volt ilyen!

2007. nov. 23. 08:11
Természetesen segíteném oly módon amire épp szüksége van.Ez nem kérdés!!
2007. nov. 23. 08:08

Egy igaz barátnőnek a barátnő melett a helye a jóban és főként a rosszban. Az igaz barátnő őszintén szól amikor már terhes számára a segítség és mer kérni ha szűksége van rá. A gyerekeknek közvetve, az anya támogatásával is sokat lehet segíteni.

(Az apukám elvesztésekor, anyukám a barátnőjére is számíthatott, egy barátnővel másképp lehet megbeszélni a lelki dolgokat.)

2007. nov. 23. 07:57
Egyébként nem feltétlenül fájna. Csak a barátnőm fájdalma.
2007. nov. 23. 07:56

Egy barátnőnek a barátnő mellett a helye. Egyébként minden a körülményektől függ. Milyen a barátnőd családi háttere, van-e egyáltalán családja akire számithat. Bármit teszel is vigyázz, nehogy terhes legyen a család számára, próbáld megérezni mire is van szükségük. A tapintat a legfontosabb.


Nekem nemrégiben a barátnőm halt meg, akit testvéremként szerettem. egész életünkben nagyon közel voltunk egymáshoz.Fölkészült a halálra és azt kérte, amig élek egyik szememet mindig a gyerekén tartsam (felnőtt fiú, aki teljesen egyedül maradt, két unokatestvérrel és egy nagynénivel) Mondhatom nagyon nehéz megtalálni a helyes arányokat, hogy ne telepedj rá.


Mindenesetre okos légy!

2007. nov. 23. 07:15
Elősször is a legjobb barátnő mellett kellene állni lelkileg!a gyerekek?nekik az anyjukra van szükségük de teljesen igaza van az előttem szólónak!!!!Erre a család alkalmasabb!
2007. nov. 23. 06:12

Hogy fájna-e? Erre így konkrétan nem tudnék válaszolni. Hogy szomorúsággal töltene el, az bizonyos. A barátnő férjéért már nem sokat lehetne tenni...:)

A barátnőnek elsősorban lelki támaszra van szüksége. A legjobb barátnő nagyon megfelelő erre. A gyerekeiért? Kérdés, milyen anyagi körülmények között maradtak magukra. Mekkorák a gyerekek. Nem biztos, hogy a barátnőnek kellene értük tenni. A család? Ők biztosan közelebb állnak a gyerekekhez, mint az édesanya legjobb barátnője.

2007. nov. 22. 23:58
A legjobb baratnod ferje meghallna, nektek is fajna?Mitt tennetek erte es a gyerekeiert?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook