Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » A legegyszerűbb túrós, sajtos pogácsa recept

A legegyszerűbb túrós, sajtos pogácsa recept

A legegyszerűbb túrós, sajtos pogácsa hozzávalói:
25 dkg túró
2 púpos kk só
30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás sárgája+1 tojás sárgája a lekenéshez
25 dkg sajt


A legegyszerűbb túrós, sajtos pogácsa elkészítési módja:
A túrót egy tálba öntjük és jól áttörjük (erre a krumpli törőt használtam), hozzáadjuk a sót, a lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját és belereszeljük a sajt 2/3-át. Alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen fél cm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Hajtogatjuk, mint a pogácsát. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. Ismét elnyújtjuk, és újra hajtogatjuk pihentetés nélkül. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk és egy lisztbe mártott pici pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert nem terülnek sütés közben, hanem emelkednek). Lekenjük vékonyan a tetejüket egy tojás sárgájával és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A legegyszerűbb túrós, sajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook