Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A leander szerelmesei - minden, ami leander fórum

A leander szerelmesei - minden, ami leander (beszélgetés)

3730. alfoldi13
2011. okt. 11. 14:14
azt halottam hogy ne tetvesedjen az első fagyot jobb ha kint várja meg de lehet hogy ez csak vicc volt
3729. geridina (válaszként erre: 3727. - Enya78)
2011. okt. 11. 14:11
Na de a nagyok még tele vannak virággal
3728. globus
2011. okt. 11. 13:08
Sziasztok, én beköltöztettem őket már hétvégén, mert egy ideig nem járok feléjük :) Még sok bimbó volt rajtuk, az idén nem igazán tudtak kibontakozni.
3727. Enya78
2011. okt. 11. 12:47
Azthiszem mára és holnapra megkaptuk az utolsó bepakoláshoz szükséges szépidőt :) Hétvégére már fagyokat mond... igaz, a lea kibírja -5-ig, de én úgy érzem most jött el az ideje annak, hogy bepakoljak mindent :) Végülis október közepe van lassan...
3726. kozmami (válaszként erre: 3725. - Geridina)
2011. okt. 10. 15:21

Köszönöm.

Akkor még nem metszem vissza, mert szeretném, ha lenne egy hosszabb szára és úgy a lombja. Így is kétágú, de az nem baj. Akkor majd jövőre.

Köszönöm a segítséget.

3725. geridina (válaszként erre: 3724. - Kozmami)
2011. okt. 10. 15:04

Ha már elkezdett elágazni, akkor szerintem már mindegy, elágazás előtt érdemes metszeni. Mert ha már nagyon magas, és úgy ágazik el, az nem nagyon jó. Akkor lesz szép bokros, ha kicsit alacsonyabban vannak az elágazások. Idén is tudsz gyökereztetni, csak azt nem nagyon tudod elültetni, inkább tavasszal, mert megfázik télen. Viszont ha tavasszal metszed, akkor nem fog virágozni abban az évben, erre figyelj.

Behozni akkor kell, ha már éjszaka is tartósan plusz 5 fok alatt van a hőmérséklet.

3724. kozmami
2011. okt. 10. 14:56

Sziasztok!

Nekem van egy kis leanderem, idén kaptam, talán fél méteres lehet. Szerintetek ezt még hagyjam békén és majd jövőre metszem meg vagy akár most is? Ha szeretnék belőle hajtást, azt mikor érdemes?

És mikortól kell behozni az udvarról? Nem szeretném, ha kipurcanna szegény. :)

Köszönöm előre is a válaszokat!

3723. geridina
2011. okt. 10. 14:51

Nekem nagyon sok van vízben. Viszont megmutatta magát végre-valahára a narancsos balerina. Nagyon kis csinoska. Egy szem virág. Majd ma lefotózom, mert elhervad estére úgyis.

Az ovisok, bölcsisek már nálam is telelnek, uram tegnap mindent lefújt egy koktéllal.

3722. Enya78 (válaszként erre: 3721. - Mmacus)
2011. okt. 10. 08:34

Nekem is vannak még vízben olyanok, ami egyelőre nem mentek még semmire... volt olyanom, ami egy év letelte után indult be! Persze rakosgattam már mindenféle közegbe.

Ha nem rohad be, sztem simán maradhat a vízben. Előbb utóbb csak lesz vele valami :)

3721. mmacus
2011. okt. 9. 21:57
Ma elültettem az utolsó három gyökeresemet. Még a metszés mellékterméke vízben van, nem tudom, lesz-e belőle valami.
3720. Enya78 (válaszként erre: 3719. - Mmacus)
2011. okt. 9. 11:05

Én is lesem már a magtokokat :)

Biztos az is nagyon jó teleltető hely lesz! Pedig hallottam, hogy fagyot beszéltek a tévében... és elég hideg is volt éjjel! Lehet lassan tényleg be kéne pakolni mindent?

3719. mmacus
2011. okt. 8. 21:15

Sziasztok!

A "gyerekeket" ma behoztam az ablakpárkányra, a felnőttek egyelőre kint vannak. Anyósom fűtetlen, minden oldalról csupa ablak előszobájában lesznek majd, de éppen festés van nála, úgyhogy várniuk kell még picit.

Egy magtok úgy néztem teljesen száraz, picit megnyomtam, szét is nyílt. Lehet, megpróbálkozok magonc neveléssel.

3718. geridina
2011. okt. 8. 17:33

Sziasztok csajszik!

Én is megkezdem nemsokára a költözködést.

Engem eddig visszariasztottak a büdösbogarak. Kb 3 hete egyáltalán nem leandereztem. Gyorsan meglocsoltam őket és rohantam be. Itt nem panaszkodtam, csak az arra való fórumon, de sajnos nekem fóbiám van, visítva dobok el mindent, ha meglátok egy büdibogit. És sajnos most volt itt a szezonjuk, még dolgozni is úgy mentem ki a házból reggel, hogy lábammal ajtó kilök, kirohan, bezár és rohanás dolgozni. Sajnos ez van, most ezt az időszakot megsínylik a leanderek.

Elvileg most eltűntek már a dögök. Ma kimerészkedtem, próbáltam a kicsiket rendbe tenni. Kb 2 hónappal ezelőtti ültetések, eddig úgy gondoltam az ablakban fognak telelni a lakásban, mert féltem őket, de úgy érzem, a meleg radiátor még rosszabb lesz nekik. Úgyhogy mennek a teleltetőbe. Ezen kívül ma rendezgettem az ablakban a gyökereztetőt is, 30 üvegben gyökereznek különlegességek június óta. Sajnos többet már többször vissza kellett vágnom, mert berohadt. Ma pedig fájó szívvel kukásítottam a dottore hajtást is, ő már nem bírta, teljesen berohadt, de csutkáig.

3717. Enya78 (válaszként erre: 3716. - Lisy50)
2011. okt. 8. 12:03

:)

Ez is egy olyan épület, ami a ház mellé épült közvetlenül. Fagerendás és van egy kis padlástere is, talán azért nem hül le annyira. Asszem tavaly is olyan 4 fok körüli volt a hő, most csak jobb lesz, ha kicsit még rá is szigetelek a deszkaajtóra :) Meghát több fény is megy be a 4* akkora üvegablakon :))) Talán tökéletes lesz!

Csakhát ott is össze kell még pakolnom, mert tele van kacatokkal, + a kutyám buzgón egerészik és jól szét is túrt ottbent mindent...

Megha belegondolok, hogy a tavalyi teleltetéskor egyszer nem öntöztem meg leát és mégis átvészelte... idén biztos jobb sorsuk lesz már :)))

Idén már nagyon belelendültem a leanderezésbe... Fertőzött vagyok már én is rendesen :D

3716. Lisy50 (válaszként erre: 3715. - Enya78)
2011. okt. 8. 11:47

Enikő! Biztos az őzid is beakart menni!:))

Jó hogy van teleltetőd, én tegnap össze vissza rohangáltam, hogy hová tegyem a virágokat, hogy a párom ne morogjon:((

Még vár rám egy pincepakolás a nagyokat oda teszem.

3715. Enya78
2011. okt. 7. 21:21

A kicsiket én is beszállítottam tegnap este, a közepesek fedett helyen vannak, a nagyok meg még kint 'edződnek'... :) Azokat majd akkor, ha már készülődik a fagy.

Apum hozott nagyobb hőszigetelt ablakot a melléképületemre (előtte egy 20*30-as fa keret volt üveg nélkül, de úgy sem ment le fagypont alá a hőmi). Az ajtóra majd szegelek fel vastagabb kartont, úgyhogy tökéletes teleltető helyem lesz! lehet pár fokkal még melegebb is lesz... :)))

Meghát 12nm, úgyhogy fér bele 'anyag' bőven :)

És most örülök! Lassan minden a helyére kerül :)

Bár ért ma egy kis meglepetés:

Mentem ki valamiért a konyhába, látom ám a teraszajtón, h őzi vidáman legelészik és almázgat elől az udvarban... ki volt döntve a kiskapú, és előrejött... hát nem örültem! De szerencsére egy fángli kukoricával könnyedén vissza tudtam csalni a helyére. Úgyhogy holnap szerelés. Mindíg van valami... :)

Ja, és Yorkit is fürdettem ma, mert beköltözött ő is. Most itt alszik tisztán és illatosan az ölemben :)

3714. éva1951 (válaszként erre: 3713. - Lisy50)
2011. okt. 7. 17:24
Köszi! Én is csak a kicsiket viszem be, remélem lessz még jó idő.
3713. Lisy50 (válaszként erre: 3712. - Éva1951)
2011. okt. 7. 16:58
Én csak a kicsiket vittem!:)
3712. éva1951
2011. okt. 7. 16:43
Csajok beviszitek már a leandereket?
3711. alfoldi13
2011. okt. 7. 12:35
nálunk még leander csak most lesz ha lesz elöször
3710. cherry41 (válaszként erre: 3709. - Poggi)
2011. okt. 7. 08:15
Igazad van! :)
3709. Poggi (válaszként erre: 3708. - Cherry41)
2011. okt. 7. 08:03
Kihordáskor meg becipelés előtt szoktam csak én is.Eddig nálam se volt rajtuk semmi,most láttam a magházon 1-2 pajzstetűt.Nem örülnék neki ha elszaporodnának télen,akkor már nehezebb megszabadulni tőlük.Inkább elébe megyek.
3708. cherry41
2011. okt. 6. 23:35
Ha hiszitek, ha nem, anyum leanderei még sose voltak permetezve! Nem is tudja, hogy mi ellen mivel kell! Pedig már nem mai "csirkék"!
3707. geridina
2011. okt. 6. 18:21
Nekem is inkább most kellett volna permeteznem. De lehet, hogy még gyorsan ki is megyek
3706. Poggi (válaszként erre: 3713. - Geridina)
2011. okt. 6. 18:20
Én csak actarát adtam nekik,szerencsére atkám nincs.Remélem nem lesz még fagyközel éjjel se,figyelni kell az előrejelzést.Én az első fagyos napon behozom mindet,nem kockáztatok.
3705. Poggi (válaszként erre: 3714. - Enya78)
2011. okt. 6. 18:16
Pont jó idő volt a permetezéshez:) Kibírtam volna ha ez a késői nyár kitart mondjuk decemberig.
3704. geridina (válaszként erre: 3703. - Lisy50)
2011. okt. 5. 13:01

Nagyon csodás.

Emile-nek vetted, vagy névtelen volt?

3703. Lisy50
2011. okt. 5. 12:33

Sziasztok Lányok!

Kinyílt a Lidl-s leanderem, kép a naplómban!:)

3702. Lisy50 (válaszként erre: 3701. - Enya78)
2011. okt. 4. 20:39

Ezzel én is így vagyok!:( Annyira rossz hogy nem tudok kint lenni a kertbe:(

Már előre félek a párom mit össze fog morogni ha berámolom a virágokat!!!:))

3701. Enya78
2011. okt. 4. 08:24

Sziasztok :)

Hát sajnos eljött a pakolás ideje... Ilyenkor a leákat elpakolom és jöhetnek a különféle mécsestartó tökfejek és dísztökök a lépcsőmre... A belépőmbe a virágos függönyök helyett felteszem a sötétebb organza függönyeimet... igaz ennek is megvan a hangulata, de azért be kell valjam a virágokat jobb szeretem :)

Tavaly még csak a Biancom volt akkora, h nem fért már be a belépőmbe, de most már négyen lesznek kint télen. Még jó, hogy tavaly kipróbáltam a melléképületemet, hogy mennyire bírja azt a helységet (fűtés nélkül, minimális fénnyel) Igaz tavaszra megfakult pöppet a növényke, de semmi komolyabb baja nem lett :)

Nemszeretek bepakolni, mert olyan üres lesz az udvar... olyan élettelen... :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook