Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A körforgalmak növelése javítaná a közlekedést? fórum

A körforgalmak növelése javítaná a közlekedést? (beszélgetés)

15. 80ASIQ (válaszként erre: 12. - Jooeva)
febr. 16. 12:07
Jaj Istenem! Járok néha Szegeden. Nem szeretek ott vezetni! A legkisebb körúton nagyon-nagyon észnél kell lenni!
14. 80ASIQ (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 16. 12:05
Az érdekesség kedvéért: 1984-ben volt szerencsém Párizsban járni. (Ladával!) A diadalívnél van egy nagy kerületű körforgalom, már nem tudom, 4(?) sávos és több mint 4 út csatlakozik bele. (A Google Earthon majd ránézek.) Ott az a szabály, hogy azoknak van elsőbbségük, akik becsatlakoznak a bentlévők hátrányára! Hát, persze, hogy óriási torlódás. Lehet, hogy azóta változtattak rajta...
febr. 16. 11:28
Én azt gondolom, hogy igen. Jól belátható és egyértelmű szabályok vannak. Le kell lassítani így biztonságos is.
12. jooeva (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 16. 11:18

Nem vezetek (csak háztartást), utasként látom a mi kis városunk közlekedését...

Egyre több a körforgalom, ami normál esetben folyamatos haladást biztosít.

De.

Mikor minden kijáratnál zebra/biciklis átkelőhely van + mi vagyunk azok a szerencsések, akiknek még a tram train is átszel sok körforgalmat (heti szinten ütköznek neki), nem igazán haladós.

1-1 utcán szinte fél km-enként van körforgalom, a reggeli és délutáni csúcsban egy biciklis hamarabb célba ér, mint egy autós.

Sokszor körforgalomtól körforgalomig tart a sor...

Nagy forgalmú, többsávos utaknál segít becsatlakozni a forgalomra.

Szegeden olyan körforgalmak is vannak, amikben lámpa van...

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - 80ASIQ)
febr. 16. 07:43
Én a többsávost se szeretem, de persze mindent meg lehet szokni. Olyan helyekre kellene, ahol kis utcák keresztezik a nagyot. vagy nem tudom, mi segítene, de ami most van, az borzasztó kellemetlen.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Horex)
febr. 16. 07:42
Nem vagy hülye, nem kell magad lehülyézni. Arra az esetre céloztam, amikor én jövök már sebességgel a körforgalomban, ő meg jön be oldalról és látja, hogy már ott vagyok, de neki luxus meállni, bevág elém és nekem kell fékeznem, hogy neki ne kelljen, pedig nekem van elsőbbségem és jogom a megszakítás nélküli haladásra a körforgalomban.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Imisz)
febr. 16. 07:40
Tényleg nem jó, ha túl sűrűn vannak. Ahol én közlekedem, ott is lámpa van lámpa hátán, kis kereszteződések, ahonnan senki nem jön, plusz a zebrák, de ezek legalább már gombnyomósak. De valahogy nincsenek a lámpák jól hangolva, egyen átjutok, a következő juszt is piros. Amikor egyszer egyszer zöldhullámot kapok, az olyan mint a lottó ötös.
febr. 16. 07:38
Látom, itt is jellemző az alapvető frusztráltság meg a muszáj beszólnom hozzáállás.
febr. 15. 23:40
Vagy nem vettem észre a körforgalmat, mert a barátom/barátnőm posztolt valami cukisat!
febr. 15. 23:38
Ott is lehet piásan-drogosan, index nélkül 200-al venni az ívet!
febr. 15. 21:10

Igen, a körforgalom javítja a közlekedést, viszont nem mindenütt célszerű alkalmazni. Nagyon jó 2 sávos (1 előre, egy szembe) utak kereszteződésében illetve akkor is ha nem két út kereszteződik, hanem több irányból is jön a forgalom.

4 sávos (2 előre, 2 szembe) utak kereszteződésében már azt gondolom bonyolultabb a helyzet. Akkor még hagyján amikor az egyik út 4 sávos, a másik kettő. Nagyobb forgalom esetén már inkább a lámpák jobbak illetve a több szintes kereszteződések. Még nagyobb forgalomnál már számomra riasztó a látvány amikor már több emeletes csomópontok vannak. Mi még nem tartunk ott, de Amerikában, Kínában már igen.

4. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 15. 20:19
Maradj otthon.
3. horex (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 15. 19:55

Azt írod :idegesítő tud lenni, hogy sok hülye így is be akar furakodni

És amikor te akarsz bejutni a körforgalomba, akkor is hülyézed pl. magadat?

Ha a visszapillantóban látom hogy sokan jönnek mögöttem, van hogy villantok a várakozónak , gyorsan nyomuljon elém. Naná, le is hülyézhetném magamban.

febr. 15. 19:36
Szerintem a körforgalomnak nagyobb az áteresztő képessege, több kellene -felénk-. Mondjuk az is idegesítő mikor 2-300-500 méteremként van egy körforgalom, vagy ahol sima T kereszteződés van, és odaraknak egy körforgalmat. Ahol én élek ott lámpa lámpa hátán, ott is ahol simán elférne akár kétsávos körforgalom is! Már arra gondolok, a lámpákat üzemeltetők lefizették a városvezetést...sokszor csak fölöslegesen pöfögjük ki a drága üzemanyagot, sehonnan senki de állni kell, mert piros. :(
febr. 15. 18:45

A körforgalmak szerintem gyorsítják a közlekedést, mert nincs az a sok várakozás a lámpáknál, hogy sokszor gyakorlatilag piros hullámba kerülsz és mindenhol meg kell állnod. Meg a balesetek is sokkal ritkábban súlyosak a körforgalmakban, ellentétben a kereszteződésekkel.

Viszont az baromi idegesítő tud lenni, hogy sok hülye így is be akar furakodni, tojnak a kreszre, meg hogy ott jössz, szóval városban néha jobb lenne valami más. De mi.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook