Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » A kínai ételek vajon hízlalnak? fórum

A kínai ételek vajon hízlalnak? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. jan. 17. 12:18
Minden étel hizlal,ha sokat eszel.Semmi sem hizlal,ha betartod a szabályokat,mindenből keveset:-)
2010. aug. 14. 00:19

Nem tudom, hogy hizlal-e! Valószínüleg igen, mint minden, ennek ellenére nagyon szeretem.

Hiába próbálkoztam otthon elkészíteni, valahogy jó-jó, de mégsem olyan, mint a kínai étteremben.

30. a14c035548 (válaszként erre: 29. - Db4f1eff6b)
2010. aug. 13. 23:26
:))))))))))
2010. aug. 13. 23:24
Egyszer megkérdeztem egy kínai étteremben dolgozó hölgyet, hogy van-e náluk cserebogár-pástétom. Azt mondta nincs. Pedig milyen jó volna megkóstolni! A cím hibás, mert a hízlalnak helyesen:hizlalnak.
28. Binky (válaszként erre: 26. - Maszatt)
2010. aug. 12. 14:48
Én meg hogy rizsliszttel:)
2010. aug. 12. 14:40

most a nyáron nincs lehetőségem főzni, de igaz is...szeptembertől, ha hazamegyek, kipróbálok párat.

eddig miért is nem tettem... pedig még kínai (mármint magyar nyelvű, nem kínai :)) szakácskönyvem is van... meglátjuk. legalább lesz mivel lefoglalni magam.

26. maszatt (válaszként erre: 10. - A14c035548)
2010. aug. 12. 14:39
Én úgy tudtam a savanyú csípős leves keményítővel van sűrítve....szerintem fogyasztható, csak meg kell kérdezni tesznek-e bele cukrot!
25. maszatt (válaszként erre: 7. - Gaby76)
2010. aug. 12. 14:37
Szerintem is lehet fogyni,ha kínait eszel csak ne a bundás,agyoncukrozott verziókat válaszd.Szerintem mivel sok a zöldség bennük a köret teljesen elhagyható!
2010. aug. 12. 14:29
Igen,a nagyon olcsó helyekre nem szabad menni.
2010. aug. 12. 14:21
így van: rengeteg (ki tudja, hányszor felhasznált)olajat , keményítőt, rizst, tésztát használnak.
22. xti_
2010. aug. 12. 13:59

minden étel attól hízlal, ami benne van, nem a származásától : )

ha édes, zsíros, keményítős, +tészta vagy rizs, akkor naná, hogy hízlal.

21. bbibe
2010. aug. 12. 12:59
Én is imádom. De már annyira olajosan főznek, hogy rosszul vagyok tőle. Így megtanultam megfőzni őket! :D
20. Binky
2010. aug. 12. 12:58
Ha rendes kínai konyhában eszel, nem, sőt. Viszont az ilyen 500 forintos menüs helyeken mindenképpen, én kerülöm is. Ja meg vettem egy wokot és próbálok pár dolgot majd itthon elkészíteni:))
19. Gaby76 (válaszként erre: 17. - A14c035548)
2010. aug. 12. 12:50
a midmegette oldalon talaltan kinai leves receptet, az első 2-3 alkalommal tenyleg nem volt olyan, de aztan az ember raérez
2010. aug. 12. 12:44
Szeretem a kínait, ha lehet, eszem is, szerintem nem hízlal...
17. a14c035548 (válaszként erre: 14. - Gaby76)
2010. aug. 12. 12:40
Én is szoktam, de akkor sem olyan, mint a kínaiban. Nekem az jobban ízlik. :( ha esetleg van vmi tuti recepted, szívesen venném:)
16. a14c035548 (válaszként erre: 12. - Birgi74)
2010. aug. 12. 12:39
ne is mondd, annyira megkívántam én is
15. Gaby76
2010. aug. 12. 12:39
Különben azt mondják, hogy a kínai kajákkal inkább a kukoricakeményítő a gond. hogy az hizlal. lehetséges. mindenesetre magamon már kiprobaltam, igenis lehet a kínaival fogyni és nem csak azzal, mert általában semmi jót nem vonok meg magamtol (a rántott húst kivéve)
14. Gaby76 (válaszként erre: 12. - Birgi74)
2010. aug. 12. 12:36
Miét nem főzöl? Én szoktam kinai levest is főzni
13. Gaby76 (válaszként erre: 11. - Birgi74)
2010. aug. 12. 12:35
kung pao, kacsa, curry, stb... ilyeneket ettem. az teny, hogy nem mindegyikben foznek jol. amelyikben olajat latok a tanyer aljan, abba nem megyek többet. különben meg a legtöbb kinai ételt elkészitem itthon. gombat, bambuszt zoldsegeket nem problema venni
2010. aug. 12. 12:34

csípős leves... bakker (bocsi) mennyit megettünk az elmúlt évben!!! imádjuk.

sajnos, ahol most vagyok, nincs kínai... pedig azonnal elszaladnék levesért.

11. birgi74 (válaszként erre: 7. - Gaby76)
2010. aug. 12. 12:32

Gaby,

és akkor mit ettél a kínai éttermekben? :) nem kukacoskodásból kérdezem, ne haragudj, csak az én tapasztalatom szerint még a sima illatos csirke is olyan olajos, h csak na... sajnos.

olyan párolt dolgokat, amik tényleg pároltak, és nem olajon futtatottak, szinte nem is látni náluk.

segítesz?

más:

az én nagy szívfájdalmam, h a sok zöldség, a legtöbb kínaiban (itthon legalábbis) egyenlő a káposztával. tészta sült zöldséggel, általában azt jelenti, h kis sárgarépa, és nagyon sok káposzta. pedig régebben ettem már olyan kínaiban (még az ősidőkben), ahol a zöldséges tészta tényleg sokféle zöldséggel készült. nyami :))

üdv.

2010. aug. 12. 12:32

én imádom a kínai kaját, a gyorséttermeset is. Attól függetlenül, hogy örökké diétázom, néha belefér egy kis chilis csirke (jaj de ennék most is)...amúgy egyik ántsz-es barátnőm azt mondta, ne merjek ilyen helyen enni, de nem bírom megállni:)))

Meg a csípős leves...nyammmmm

megkérdeztem egyszer az egyik kínai srácot, azt mondta tápióka liszttel lesz olyan állagú. És tényleg:) (azóta kipróbáltam az olcsóbb kukoricalisztet, az is tökéletes)

2010. aug. 12. 12:28

ha nem is hízlalnak, de a szénhidrát-tartalmuk nagyon durva.

rizs, olaj, tészta, cukros szószok (kóla!).

tényleg nem az az autentikus kínai.

azon akadtam ki nagyon (bár igen finom volt sajnos), amikor megkérdeztük a csajszit a kínaiban, h mitől amerikai ez a csirke... azt mondja, nekünk elárulja, h kólával készítik... olyan márcos a bevonata, h csak na :)

sajnos éppen akkor kellett (volna) szénhidrátmentes diétán lennem, mert a várandósság alatt picit megemelkedett a cukrom).

szóval szerintem fogyókúrára nem alkalmas.

de amúgy a mértékletesség a diéta-fogyókúra alapja. szerintem :)

2010. aug. 12. 12:15
Nekem van egy cukorbeteg ismerősöm, aki azt mondta, hogy amikor kínai étteremben evett, a kínai kajától nem emelkedett meg annyira az vércukorszintje, mint más kajáktól (mint ha pl más étteremben evett volna), ezek szerint biztos a fogyókúrában is lehet alkalmazni. Viszont én azt javaslom, hogy készítsd el otthon a kínai ételeket, és akkor tudod, mi van benne. Olcsón be lehet szerezni kínai szakácskönyvet, vagy a neten is biztos sok receptet találsz.
2010. aug. 12. 12:03
Sziasztok! 33 kilot fogytam az elmult évben és rengetek kinai ételt ettem. csak nem ettem hozza rizst!! inkabb plusz salatat vagy parolt zoldséget kértem. És persze semmi olajban sultet nem ettem a kinai ettermekben
2010. aug. 12. 12:01

Nem a magyarositott íz a lényeg, ha nem a sok-sok zöldség! Szerintem lehet vele diétázni, csak nem kiló számra hozzá a főtt rizst, a piritott tésztát!

Barna rizs, köles és kukusszal is finomak én mindig azzal eszem!

2010. aug. 12. 12:01
inkább ne diétázz vele.sok olaj és cukor van bennűk.pl a szójaszósz amit szinte mindenhez használnak tele van cukorral.stb.
2010. aug. 12. 12:01

rizs = szénhidrát = hízás

és tényleg rengeteg olajat használnak.

2010. aug. 12. 11:54
Amit itthon csinálnak és nem autentiskus kínai az hízlal. Sok olajat raknak bele. Magyarosítják az ízeket! Állítólag!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook