Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Diéta & Fitness témák » A kiegyensúlyozott nő cikk

A kiegyensúlyozott nő


Edita Sipeky: A fogyás magasiskolája című könyv leegyszerűsített változatát szeretném megosztani úgy, ahogyan én láttam, mert sokan nem értették a könyv lényegét. Szerintem maga az élet élvezete az, amit nyújt.. Nekem nagyon sok mindenben felnyitotta a szemem. Kezdve a legtermészetesebb táplálkozási módszerrel, bezárva azzal, hogy igazi nők legyünk. Remélem, hogy nektek is segítségetekre lesz..

Javasolnám egy kis idő múlva az újraolvasást, mert nekem is ez kellett ahhoz, hogy megértsem a lényeget. Láss a mélyére...

A kiegyensúlyozott nő

Először is nagy vonalakban:


1, Öltözködj nőiesen, hogy az ösztrogén felszabadulhasson a szervezetedben.

2, Egyél azt, amit megkívánsz, és a szervezeted meghálálja, nem fog raktározni. Ennek következménye, hogy kb. 4 óránként leszel csak éhes.

3, Dicsérd meg magad, és a tested. Bármit, amit szeretsz magadon, és nőni fog az önbecsülésed.

4, Minimalizáld a stresszt, amennyire csak lehet.

5, Tornázz, hogy ne lógjon rajtad a bőr, a fogyás után.


A, Kísérlet:

Normál méretű patkányokon kísérleteztek.

Elektromos impulzusokkal szuggerálták őket, (ez nálunk a stressz). Következményként elkezdtek hízni, és elvesztették nemi identitásukat.

Felfüggesztették a stresszhatást, és a nőstényeknek ösztrogént, a hímeknek pedig tesztoszteront juttattak a szervezetébe. Következményként visszanyerték eredeti testsúlyukat.

Magyarázat:

Az ösztrogén akkor termelődik, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, úgymond igazán nőnek érezzük magunkat. Ehhez kell a nőies öltözködés.


B, Kísérlet:

A szervezet kiadja az utasítást, hogy mit szeretne. Pl: csoki. :)

Te, mivel fogyókúrázol, ezért inkább eszel egy almát. A szervezetednek erre semmi szüksége sincs, elraktározza. (Így lehet akár egyetlen almától is hízni.) 20 perc múlva megint jelez a szervezeted, mert most ért el az agyba, hogy nem kapta meg amit kért. (Így lehetséges, hogy 20 percenként éhes az ember.) Te még mindig nem vagy hajlandó megenni a csokit, ezért iszol egy joghurtot. (Ez is megy a raktárba zsírként.) 20 perc múlva megint jelez, hogy nagyon fontos lenne végre az a csoki. Ekkor már, mivel a falat kaparod egy csoki után, csak megeszed.. (Most megnyugszik a szervezet, mert megkapta, amit akart.)

Hogy mennyi mindent eszik az ember feleslegesen..

De ennek vége!


És egy kicsit részletesebben:


Edita most 46 éves, a fiai már felnőttek, mégis tartja a súlyát. 6 évvel ezelőtt 18 hónap alatt sikerült neki 96 kg-ról 38 kg-t fogynia. Azóta 58 kg. Lezserebben áll az élethez, és életvidámabb, mint valaha..

Állítása szerint a férjétől tanult meg lazítani..:)

A férje mindig is vékony volt, és összehasonlította a maga életvitelét a férjéével.

Eredmény:

A férjének, ha nehéz napja volt hazament, elterpeszkedett a díványon, és nekiállt TV-zni. Ha Editának volt nehéz napja hazament, és folytatta a munkát.. Főzés, mosás, takarítás..

Ha a férjének fájt a feje, Edita lehúzta a redőnyöket, borogatást tett a fejére, és mindenki lábujjhegyen közlekedett a lakásban. Ha viszont Editának fájt a feje, akkor bevett egy szem gyógyszert, és folytatta a napi robotot..

HÁT NEM EZT CSINÁLJUK MI NŐK MINDANNYIAN???

A testnek igenis szüksége van rá, hogy regenerálódjon, mert egy nyugodtabb, kipihentebb testnek kevesebb energiára, azaz ételre van szüksége, mint egy agyonhajszoltnak.

Ott van a megoldás az orrunk előtt, mégsem látjuk..


Edita úgy kezdte a pihenést, hogy egy 5-10 percre ledőlt minden délután. Utána már elég volt, ha a buszon hazafelé megálmodta a maga karcsúságát.. Az is pihenés! Nem is akármilyen..:D


Talán nagyon egyszerűnek tűnik az étkezési javaslata, de nem az. Elég nehéz betartani néha, hogy ne kezdjek el nassolni. Viszont (majdnem) minden étkezés után beiktatok egy kis édességet, így kevesebb az esélye, hogy két étkezés között éhezzek meg.


Az egész lényege az, hogy ne helyettesítsd az ételt, amit kívánsz.


Kövér nő, kontra vékony nő:

Ha egy kövér nő kinyitja a hűtőt, mert sajtot szeretne enni, de nincs, akkor addig kotorászik benne, míg valamit nem talál helyette. Ellenben egy vékony nő ugyanebben a helyzetben kétféleképpen cselekszik. Vagy bezárja a hűtőt, és nem eszik semmit vagy elmegy a boltba és vesz sajtot. Így nem keletkezik felesleg a szervezetében, nincs mit raktározni...

(Nekem ezen még van mit dolgoznom...:-( Ez megy a legnehezebben.. )


Editának rossz tapasztalatai voltak a tornával, mert mindig fogyózott, és a túl kevés energiabevitel mellett, nagyon rossz volt a kondíciója. De mikor pár hónap alatt 14 kg-t fogyott a módszerével, saját bevallása szerint még rosszabbul nézett ki, mint előtte, így elkezdett tornázni. Mivel neki a Callanetics volt a legkézenfekvőbb, ezért azt csinálta, de nem szerette, ezért átváltott a táncra, és hetente 2 napot ezzel tölt. Persze ilyenkor a családot teljesen kizárja, és magában, vagy a barátnőivel ropja. Van egy szellemileg leépült anyukája, két eleven fia, és persze a nyugodt férje. Emellett kell egy kis kikapcsolódás...


Nagy kérdése, hogy miért érez egyből bűntudatot egy nő, ha nem teszi meg azt, amit kérnek tőle? Tényleg elgondolkodtató.. Talán nevelés kérdése.


Szerintem érdemes megfontolni Edita tanácsait. Mit veszítünk, ha nem sikerül? Kipihentebbek leszünk, és nőiesek, önbizalommal telve. Már csak ez is megérné, de ha még fogyhatunk is tőle, az maga a Mennyország..:D
Írta: 0716d92a9e, 2010. július 13. 10:08
Fórumozz a témáról: A kiegyensúlyozott nő fórum (eddig 75 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook