A kenyerem sütésnél miért vízszintesen terül el? Miért nem lesz magas? (tudásbázis kérdés)
Nekem is mindig elterül. Ha keményebbre gyúrod, az a tésztán is érződni fog, nem lesz ugyanolyan, de amúgy kézzel is lehet dagasztani, és akkor bármilyen keménységűre csinálhatod. Limara oldalán van fent ez a recept, nekem még ez szokott legjobban sikerülni:
Szerintem az a titka, hogy a sütés előtt kb. utolsó pillanatban fordítja ki a kenyeret a tepsire a kelesztőkosárból, így kelés közben már nincs ideje szétfolyni, ill. ha megnézed, elég magas hőfokon kezdi sütni, már forró sütőbe teszi be, ez szerintem szintén rásegít arra, hogy inkább felfelé nőjön ne széltében.
Ha ez sem válik be, még mindig van csomó olyan recept, ahol római tálban sütik a kenyeret, vagy épp kacsa sütő jénaiban fél időig lefedve. Én az utóbbit nagyon szeretem, mert vékonyabb lesz a héja :)
Inkább egy ovális jénaiban, vagy egy lábasban
kéne megsütnöd.
A tűzhely sütőjében sütöd ?
(kisebb edényben kellene sütni)
Ezt a receptet készítem: 75 dkg liszt, 1,5 zacskó porélesztő, 1,5 tk. só, 1 tk. cukor, 4 dl langyos víz.
Nagyon finom, csak lapos lesz. Mit ronthatok el? Ennél keményebbre nem tudom a tésztát gyúrni, mert a dagasztógépem nem bírja.
További ajánlott fórumok:
- Szédülés 1-2 másodpercig, csak vizszintes helyzetben fekve... mitől lehet?
- "Ciklus"-ban vezetett hőgörbén mit jelent a vízszintes és a függőleges vonal?
- Ma este a combomon észrevettem, hogy van egy pici kiütés, amiből egy vízszintes vékony piros csík indul ki. Ez lehet vérmérgezés jele?
- Van olyan pihenőszék, amit vízszintes helyzetbe lehet állítani?
- Hogyan tudom a naplómnál beállítani, hogy ne vízszintesen legyen a szöveg(fekvő), hanem függölegesen terüljön el(álló)?
- Majdnem vízszintesig dönthető babakocsi jó 4 hónapos babának?