Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » A kenyér ami nem hizlal - 2 fórum

A kenyér ami nem hizlal - 2 (beszélgetős fórum)


dec. 9. 16:50
Szerintetek lehet itt beszélni a "jó" kenyérről, mint a diétás étkezés egyik zászlóshajójáról, vagy ez is elszalad a fogyókúrás receptek idióta irányába?
17. VersEmber (válaszként erre: 16. - Lualaj****)
dec. 3. 01:46
Én is köszi az első pozitív visszajelzést. :)
dec. 3. 01:09

Finom a kenyér, aminek receptjét feltetted.


Köszönöm!

15. VersEmber (válaszként erre: 14. - VersEmber)
dec. 3. 00:00

Helyesen:

ÉS TUDOD, HOGY MI VAN BENNE!!!


Elnézést.

14. VersEmber (válaszként erre: 10. - Hópihe14)
dec. 2. 23:59

Kiszámoltam ennek a kenyérnek a pontos bekerülési költségét.

---

A leírt recept szerint elkészített kenyér 60 dkg-ja: 320.- Ft, azaz 540.- Ft/kg

Ugyanez szezámmag nélkül: 250.- Ft/60 dkg, azaz 420.- Ft/kg.


ÉS TUDOD? HOGY MI VAN BENNE!!!

Ez azért nem elhanyagolható szempont.

13. VersEmber (válaszként erre: 11. - VersEmber)
dec. 2. 23:53

Mikor gyógyít egy étel?

- Ha a bevitt összetevőket "örömmel" fogadja a szervezet, azaz jól emészthető, értékes tápanyagokat tartalmaz.

- Minimális benne a kiválasztandó méreg anyag.

- Az állaga "megtornáztatja" a renyhe beleket.

- Nem löki fel az inzulin termelést a hasnyálmirigyben.

- Ízletes, örömmel fogyasztjuk.

------

- Gondolati előny: ha tudod, hogy ilyet eszel. :)

12. Guruljka (válaszként erre: 8. - Hópihe14)
dec. 2. 23:46
Nézd meg azért élelmiszerboltokban is! Hátha esetleg olcsóbb is.
dec. 2. 23:44

Azért nyitottam ezt a második fórumot erre, mert az első elkalandozott.

Semmi gond.Járja az útját.

Ez a "kettes" legyen tényleg a kenyéré!

A GYÓGYÍTÓ kenyéré.

----

Kicsit többet írok most, hogy mi a "buli" ebben a kenyérben az emésztés szemszögéből, azaz miért "működik" úgy, ahogy.

1) Több ideig rágod a benne lévő magok miatt, a megnyúlt rágási idő az éhség központnak azt üzeni, mintha egy fehér kenyérből már 3 falatot megettél volna.

2) Az emésztési, gyomortraktusi felszívódása több, mint a duplája, így az inzulinválaszt a pankreasztól sokkal később váltja ki.

3) Fentiek miatt ebből kb. 2x kevesebbet eszel abszolút értékben , mint a fehér kenyérből, azaz a szénhidrát bevitel kb. a fele.

4) A benne lévő rostok miatt szintén kb. duplájára emeli a bél perisztaltika munkáját a továbbításhoz, azaz több energia kell az emésztéséhez.

5) Szintén a benne lévő sok-sok rost miatt valóban mondhatjuk, hogy a bélfalakat "lesikálja".

6) A benne lévő búzakorpa a vastagbélben sok toxikus anyagot szív fel, így az egyéb ételekkel bekerült kiürítendő méreganyagok jó részét is magával viszi.

10. hópihe14 (válaszként erre: 9. - VersEmber)
nov. 27. 08:55
Köszi! Mondjuk nem Pesten élek, de bio boltunk, meg gyógynövényesünk van a városban jónéhány. Majd körbe nézek.
9. VersEmber (válaszként erre: 8. - Hópihe14)
nov. 26. 19:47

Rengeteg biobolt van Budapesten.

Ha vidéken élsz, akkor a legközelebbi városban is megtalálod.

Csak keress rá a neten!

nov. 26. 07:33
Ehhez a búzacsírát és a búzasikért hol lehet megvásárolni???
nov. 25. 18:53

Hello mindenki!

Elkészült a mai, rendszeres vasárnap délutáni kenyér is.

Képek feltöltve.

Láttok ott olyan képet, hogy a kenyér alján két lyuk van, és nem a kenyérsütő gép lapátjai vannak benne.

Ezt én találtam ki.

Amikor a gép utoljára kever és leáll, akkor a tésztát kiveszem a gépből, a tengelyekre ráteszek sütőpapírból kivágott kb. 5x5 cm-es négyzeteket (ezt is lefényképeztem) és a tésztát kézzel kicsit megformázva visszateszem a gépbe. Így a keverőlapátok nem szakítanak ki nagy részt a kenyér aljából.

Szerintem most már minden infotok megvan a mindennapi betevőhöz.:)

6. hópihe14 (válaszként erre: 5. - VersEmber)
nov. 25. 16:18

Egyébként a témához szeretném hozzáfűzni.

A kenyér nem azért hízlal, mert kenyér, hanem azért, amiből készül.

Tehát ha olyan alapanyagokból készül, amelyekből a szervezet nem tud elraktározható ch-t kivonni, akkor talán (ahogyan VersEmber is írta) nyugodtan lehet belőle naponta eszegetni, mértékkel, módjával.

5. VersEmber (válaszként erre: 4. - Hópihe14)
nov. 25. 15:27

OK,

Jó ötlet, köszi.:)

4. hópihe14 (válaszként erre: 1. - VersEmber)
nov. 25. 08:30

Ha nem haragszol, ide rakom azt a bizonyos 8. pont szerinti receptet, talán itt már nem kanyarodik el a téma, az eredeti céljától. :))


"Száraz anyag összetevők:

60 g búzakorpa

40 g lenmag

40 g tisztított napraforgó mag

40 g búzasikér

40 g szezámmag

20 g búzacsíra

10 g só

150 g finomliszt


A folyadék keverék a következő.

200 g víz + 25 g élesztő + 20 g cukor


------


A fentieket beleteszem egy kenyérsütő gépbe és a "teljes kiőrlésű kenyér", vagy hasonló programot beállítva kb. 3 óra alatt kész a kenyér.


Az előkészítése nem több, mint 5 perc.



Mi van, ha nincs kenyérsütő gép?


Semmi, ez a recept működik akkor is, ha sütőben készíted, de akkor sokkal több idő"

3. VersEmber (válaszként erre: 2. - *Zolcsika*)
nov. 25. 02:47

Várd ki a végét!

Tudod.

A végén csattan az ostor...:)

2. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - VersEmber)
nov. 25. 02:23
nov. 25. 01:49

Sziasztok.

A kenyér ami nem hizlal - de táplál fórumon megtaláljátok a 8. hozzászólásban a receptet.

Azért kellett ez a kettes, mert az egyes elszaladt.

Elnézést kérek a nevükben is.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook