Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A jó anyukának zsíros a haja fórum

A jó anyukának zsíros a haja (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A jó anyukának zsíros a haja

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
1067. a0c1361e44 (válaszként erre: 1063. - 8b7e22b4a7)
2012. szept. 18. 08:34
Igen, nekem is van 100 kiló feletti nénikém, akiről sosem az jut az eszébe az embereknek, hogy ápolatlan és igénytelen, mert a súlya ellenére jól néz ki, mindig illatos, mindig rendben van a haja, stb. És nagyon anya és nénike is:) És ő pl. örül annak, ha a lányai vagy az unokahúgai csinosak, ápoltak és nem piszkál azért senkit, mert az alakjához, súlyához megfelelő ruhákat hord, nem zavarta, ha pl. én is olyan fürdőruhát vettem fel, amiből kilógott mindenem, mert a koromhoz és az alakomhoz illett és persze mi sem mondjuk neki azt, hogy nézel ki ilyen kövéren!, mert jól néz ki a kora ellenére:)
1066. Mirandas (válaszként erre: 1050. - Mazsinka)
2012. szept. 18. 08:30
Az anyaság egy csodálatos dolog. Ne foglalkozz a médiából sugárzott marhaságokkal. Az kizárólag valamilyen üzleti célt szolgál. Nem akarok senkit minõsíteni, de vajon a Norbi birodalom mitõl hízna, ha nem sulykolná a nõkbe, hogy nem elég soványak, sõt... Mint istennõt szabályos Réka kultuszt épít fel... ami már sokszor enyhén szólva is SOKK.. A példát most kizárólag azért róluk hoztam, mert nekik kifejezetten célközönségük a kismamák. "Légy fitt kismama" vagy valami hasonló blabla..... Én elhiszem, hogy neki és a fitness illetve fogyókúra piacból élõknek hatalmas üzlet ez... De sajnos sok nõ esetében ez önértékelési problémákat vált ki., és bizony súlyos gondokat okoz, nem pedig egészséget eredményez. Az a helyes, ha mindenki inkább a saját dolgaival, gyerekével... foglalkozik, és nem mást kritizál. Mert hibátlan ember nincs, és nagyon igaz az, hogy más szemében a szálkát..., magáéban a gerendát sem..
1065. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 1050. - Mazsinka)
2012. szept. 18. 08:30

Mikor én szültem, volt bent egy olyan nő aki nem akart szoptatni,hogy ne lógjon a melle.A szívem szakadt meg látva a picúrt.Pedig annak idején a Balázs show reklámjaiban,kutyább emberek is mutogattak.

Butaság emiatt nem szülni :).

Akkor jön majd csak igazán az a csodás érzés,hogy ki nem tesz bárkire is, olyan boldog vagyok!

Mindenhol vannak jó és rossz emberek,állítólag ez a világ rendje,mindenkinek más problémái vannak.

1064. a0c1361e44 (válaszként erre: 1062. - Banyaci)
2012. szept. 18. 08:30

Elhiszem, hogy valakinek nem fontos, hogy ápolt legyen, és ettől még jól érzi magát, de sokaknak fontos, ahogy nekem is.

Igen, van olyan, hogy jó a több napos borosta, de csak hatásban, azaz ha pl. a férjem épp olyanra növeszti a szakállát, de ehhez természetesen nem kell a necc trikó és nem kell sörszagúnak lennie, ugye?


Nem tudom miért ismertél magadra? Én most pl. ülök itt a gépnél pizsiben, mert csak délután fogok dolgozni. A hajam már rendben van, mert megfésülködtem, megmostam a fogamat is, a cuccom rendben, mert kék kockás pizsi nadrág van rajtam és kék póló, valamint felvettem egy kék melegítő felsőt is:) Simán találkozhatok valakivel, mert nem mondhatják rám így sem, hogy igénytelen vagyok.


Nézz körül egy kicsit és lásd kiről beszélünk. Nem rólad valószínűleg, hiszen nem ismerlek, hanem arról a típusról, akit egy kicsit nem érdekel, hogy néz ki. Ezek nem csak a külsőségekről szólnak és nem arról, hogy milyen ruha van rajta.


Lelenc gyerek? Ilyet mondasz egy gyerekre? Miért? Hogy mondhatsz ilyet egy gyerekre? Mitől lelenc gyerek az illető? Mert te úgy látod? Biztos vagy benne, hogy mindenki úgy látja? Azért esetleg, mert nem adidas cucc van rajta? Vagy miért gondolod ezt róla?


Tehát, te is véleményezel embereket a külsőjük alapján, látod? Csak te jobban szereted letagadni, hogy megteszed, de elszóltad magad. Lehet én azt a gyereket nem látnám lelencesnek...

1063. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 1048. - Banyaci)
2012. szept. 18. 08:15

Jaj Banyaci látom te is hamar berágsz :),de van már két élő példa is rá,hogy a belőtt hajú nőknek is miért tud tele lenni a töke.Nem kell vékonynak lenni és nem kell sminkelni,ha érzed magadról,hogy te anélkül is szép vagy!Anyukám típusú nők, osztálytársai sem mind vékonyak, de olyan ízlésesen összedobják magukat,pezseg a levegő az osztálytalálkozókon,eszméletlen jókat lehet nevetni ,köztük is vannak vékonyak, molettek akik sminkelnek,nem sminkelnek stb., mégis örülnek egymásnak,eszméletlen jó fejek!

Mindenki egy alap szinten ad magára,nem hiszem,hogy bárki kifingott koszos ruhában elindulna otthonról:),tehát tényleg nem a külsővel van baj,hanem a Tizi és Ditti típusú emberekkel,akik hasba tudnak akasztani,és látod így jön ki az,ha engem valaki sért én sem tolerálok.Emiatt élesedik ki zsíros haj kontra belőtt haj.

Gondolhatod milyen lehet bárkinek is,hogy most amiatt b*sztatják, mert lök magára szempillaspirált és ő nem.Ugyan olyan idegesítő mint a másik verzió.Mégis mi köze hozzá.Csak az ilyenek miatt tud így elharapózni a dolog,pedig szerintem a hajlakk alatt sem zavarna engem,hogy más nem sminkel.Amúgy nem lakkozom a hajam,de vesszek meg,ha most nem fújok egy dobozzal magamra:).Anyukámmal tudok érvelni, nekem ő gyönyörű,és ápolt,és nem sovány a fene egye meg:),120kg de ő az én csodálatos nem hétköznapi anyukám!!Nem piszkafa,nem sminkel, és ő sem ítél rossz anyának,hülye libának,vagy hurrog le mert szempillaspirált használok.

Viszont ilyenkor, mikor engem próbálnak sértegetni,hogy rám gerjed a hentes, na menjen már magával!

Ezek a szörnyen primitív emberek okozzák a két végletet, és biztos cicababák is vannak ilyen sznob-ok.Ezért van már az,hogy nem csak a ducit, hanem a szépet is csúfolják.Megáll az ember esze.

1062. Banyaci (válaszként erre: 1058. - A0c1361e44)
2012. szept. 18. 08:15

Igen, neked legyen ez (is) fontos, de ne várd el, hogy másnak is az legyen. Én szeretem, ha a férfinak van egy kis borostája. Csak akkor sminkeltem, ha a munkám megkívánta. Ettől még nem tartom magam ápolatlannak.

Soha nem ítélkezem első látásra, mert nem tudhatom, hogy mi van a háttérben.

Juteszembe tegnekp elkísértem a gyerekem barártját a boltba, na most ő tényleg úgy néz ki mint egy lelenc. Láttam a pillantásokat. Magamban mosolyogtam, mert én tudtam, hogy miért vagyok ott. Igaz más nem engedné be azt a kisfiút az életébe. Tény, hogy nekem is egyszerűbb lenne. Viszont nem érdekel, hogy hogyan néz ki és a durva héj sem érdekel. Mert még látszik, hogy belül nem romlott. Még lehet tisztogatni(én nem a külsejére értem).

1061. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 1047. - 0a84e34983)
2012. szept. 18. 07:45
Ez így van, utána pedig fújogja anya 1-et,mintha ő lenne a hibás!
1060. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 1046. - Titzi)
2012. szept. 18. 07:44
Ez sem semmi hülyeség.Sovány vigasz,hogy jobban érezd magad.Üdvözöllek ítélkező a köbön.
1059. a0c1361e44 (válaszként erre: 1046. - Titzi)
2012. szept. 18. 07:43

Nem adok ebben igazat:)

Bár biztos a szerencsés gének, de a fiam 23 éves, én 45, de még mindig az 1-es kategóriába vagyok sorolható:)

Az igény megmarad, valamint a környezetünk elvárása is, aminek tudta alatt is meg akarunk felelni, így tesszük a dolgunkat mert, hogy nézne az ki, hogy a korom előrehaladtával egyre igénytelenebbül jelennék meg a munkahelyemen?

Nekem is kényelmesebb lenne minden este otthon ülni a TV előtt és enni, inni, aludni, de nem teszem, hanem elmegyek tornázni hetente 3x, megfürdök ugyan úgy minden nap, hajamat is megmosom hetente, ahogy mindig és ráadásul minden reggel megcsinálom, ugyan úgy kifestem magam, ha olyan helyre megyek, illetve minden nap kifestem a szemem szemceruzával, ugyan úgy nem szakadt, foltos ruhákban vagyok otthon, stb.

Tehát az igény megmarad, csak többet kell dolgozni magunkon, de ekkor már jó eseteben nincs kisgyerek és van rá időnk:))))

Persze biztos szerencse, hogy nem vagyok ráncos és hálás is vagyok érte a felmenőimnek:)


Tehát az évek múlása nem ment fel minket az alól, hogy az anya kategóriánkat megtartsuk, hiszen anyák maradunk az életünk végéig...

2012. szept. 18. 07:31

Jaja, itt a hoxán sok dologgal, elképzeléssel, stb. megismerkedhetünk, akár el is hihetjük, hogy valóban a mi agyunkkal van a baj, mert mást gondolunk valamiről, mint a többség.


Ezen a fórumon a legtöbben azt írják, hogy az 1-es kategóriába tartoznak, de egy másik fórumban ugyan ezek az emberek, szétszedtek, mert azt mertem mondani, hogy a szülés után is jól kell kinézni, nem kell mackónadrágba, zsíros hajjal, ducin élni, hanem meg kell találni azt az időt bokros teendőink között, amikor magunkkal is tudunk foglalkozni, mert ez esetben a férjünk is nőként fog ránk tekinti szülés után is. Nem fog anyunak szólítani és nem csorog a nyála egy ápolt nő láttán. Na erre kaptam mindent, mert nekem csak 1 gyerekem van és úgy könnyű és eszükbe sem jutott, hogy nem ezért teszem meg, hanem azért, mert az igényem az ápoltságra megmaradt, és továbbra is tetszeni szeretnék nem csak a férjemnek:)

Persze ilyenkor azt mondják, hogy a stílusom miatt volt bicskanyitogató, de szerintem nem, hanem azért, mert magukra ismernek egy-egy leírás alapján, mert épp zsírtól csöpögő hajjal ülnek a gép előtt, fut a lakás, a férjük más nők után kajtat és rosszul esik nekik, hogy valaki leírta, hogy milyenek.

Jobb lenne, ha ilyen esetben nem háborognának, hanem tennének azért, hogy ne így legyen.


És igen is számít a kinézet, hiszen az első az, amit látunk a másik emberből. Ez alapján döntünk, hogy szóba állunk e vele vagy sem. Akárhogy is bizonygatja bárki is, hogy nem a külső a fontos.

És ha valakinek zsíros a haja, akkor az próbáljon valamit tenni. Samponokat próbáljon ki, sűrűbben mossa a haját, ugyan is ezen nem a smink fog segíteni, hanem az, hogy jól ápolja e valaki a haját. Nehezen hiszem el, hogy nincs olyan sampon, ami jó a zsíros hajra. Nekem a hajam normál, de ha olyan sampont veszek, ami zsíros hajra való, akkor nagyon kiszárad a hajam, illetve ha száraz hajra való samponnal mosom a hajam, akkor bezsírozza a hajamat. Gondolom másoknál is hasonlóan működik.

Persze kényelmesebb kibúvókkal jönni. Nincs időm a háztartás mellett magamra, nekem semmi nem használ, stb., de tudjuk, hogy ez nem igaz, mert ennyi erővel fürödni sincs ideje az embernek, mert ahelyett is a háztartással foglalkozik az ilyen, nem?, illetve nem fürdünk, mert úgy is koszosak leszünk....

Tehát, nekem az ilyen emberekről az a véleményem, hogy igénytelenek és így jó anyák sem lehetnek, hiszen az ő habitusukkal kitermelnek ugyan ilyen igénytelen embereket, hiszen a gyerek ezt viszi tovább óhatatlanul, mi pedig akik az osztálytársuk, kollégájuk, sporttársuk leszünk, feszengünk, hogy megmondjuk e neki, hogy nincs épp jó illata, csináljon valamit a hajával, stb.


A másik végletet jobbnak tartom, mármint ha valaki túl ápolt, mert ugyan lehet elvesz időt a gyerekétől, mert amíg sminkkel, fodrászol nem vele foglalkozik, de a gyerek jó mintát fog tovább vinni.


Persze ez csak külsőség és ettől nem biztos a jellem és tudás kevesebb, de ugye mindenki jobban szeret egy ápolt kollégával dolgozni, ugye mindenki szereti ha a párja ápolt. Nagyon kiábrándító lenne, ha arra mennék haza, hogy a férjem több napos borostával, necc trikóban ül a TV előtt egy doboz sörrel a kezébe...Ha ilyen lenne, akkor nem hiszem, hogy együtt élnénk ilyen régen és ez igaz fordítva is, hiszen milyen lenne számára, ha hazajönne és azt látná, hogy az a jó nő, akit elvett, zsíros csapzott hajjal ül a gép előtt és osztja az észt, ahelyett, hogy megfürdene, hajat mosna és felvenne egy nem pecsétes ruhát. Nem hiszem, hogy valamelyikünk is szívesen járna haza a másikhoz.

És már ismerkedéskor figyeljük ezeket a jeleket. Én mindenképp. Nem fontos? Dehogy nem! Én igenis megnéztem, hogy milyen a keze, a körme, borotválkozik e hétvégén, illatos e hétvégén is, mos e fogat akkor is, ha otthon vagyunk, milyen ruhát vesz fel otthonra, ápolja e a lábát, stb. És igen, észre vettem, ha ilyeneket figyelt ő is. Hiszen számtalanszor mondta, hogy milyen szép a hajam, a kezem, a körmöm, még sosem láttam a lábadat szűrösen, kell egyáltalán szőrtelenítened?, milyen szép fehérek a ruháid, milyen szépen vasalsz, de jó illatod van reggel is, stb. És így jó néhány év után jó dolog ám látni, hogy a férjem nem csak megjátszotta magát az első időben (ilyet el sem tudok képzelni, hogy bárki is csinál), hanem valóban olyan, amilyennek láttam. Még mindig szépek a kezei, ahogy nekem is, sosem láttam koszos körmökkel, ahogy ő sem engem, és igen, hét végén is fontos neki, hogy ápolt legyen és nem vesz otthonra sem necc trikót:))))))

1057. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 1043. - Banyaci)
2012. szept. 18. 07:28

Ezért írtam,hogy az én anyukám molett és csodálatos anya,majd magammal is érveltem,hogy én is annak gondolom magam,láttam én már tűsarkún himbálózó nőt is,aki mellett a gyermeke úgy volt öltöztetve mint a lelenc,de a szomszédunkban lévő anya típus sem volt épp csodálatos anyuka....ezért hangsúlyoztam,hogy nem a külsőségek alapján eldönthető dolog ez, hanem akinek fontos a gyermeke egészséges testi és lelki fejlődése,már nem lehet rossz anya.Viszont attól még vannak ilyen emberek,akik így ítélnek.

És értem azt is ami zavar.De sajnos úgy gondolom a fórumindító egy darabig arra a típusra lesz mérges,mert nem tudhatni miket kapott és ilyenkor sajnos képes az ember skatulyázni,ez majd elmúlik idővel.Egy ideig arra panaszkodunk, akiktől a rosszat kaptuk.

Egyáltalán nem ellenkezek veled, mert megértem,hogy számodra,mint nem érintettnek elég bosszantó lehet a téma,hisz valószínű szerencsére téged még nem értek ilyen bántalmak.

Én már tapasztaltam.

1056. michelle.r (válaszként erre: 1050. - Mazsinka)
2012. szept. 17. 16:08

Ez ne tartson vissza :)). Nem erről szól, és szólhat egyszerre a tornagyakorlatokról és a diétáról, ugyanakkor a gyerekről, sőt arról is, hogy férjem is van, aki csak a kölykeimnek apa, nekem továbbra is a FÉRFI. És ha nem arra figyelsz, hogy mások mit mondanak, mit várnak el, hanem arra, hogy te hogy érzed jól magad, akkor minden részét jól fogod csinálni.

Túl van ez az egész lihegve, nem egy másik életbe csöppenünk, csak újabb "funkció" is bekapcsol, de attól hogy gyereked van, még te sem szűnsz meg létezni. Igenis vannak igényeid, ha előtte is voltak és ha lemondasz róla, az csak elfojtásokhoz vezet.


Olvasd el, ki mit ír, vedd ki belőle azt, ami számodra elfogadható, a többit pedig lapozd át.

A nők olyan toleránsak egymással kb. mint egy kőkerítés :/. Látod, még azon is képesek gúnyolódni, hogy ki hogy nevezi a gyerekét.

1055. Mazsinka
2012. szept. 17. 15:41
Természetesen szülök majd gyereket, de attól függetlenül elszomorítanak, és kicsit hátráltatnak bizonyos tényezők, pl. amik ebben a fórumban is felmerültek.
1054. Banyaci (válaszként erre: 1050. - Mazsinka)
2012. szept. 17. 15:31
Szülj babát(ha szeretnél) és ne hagyd, hogy a kívülről jövő értelmetlen dolgok elkeserítsenek. Mert a gyermekvállalás tényleg arról szól, hogy két szerelmesből család(is) születik. Tedd azt mindig amit te helyesnek tartasz.
1053. 130454e42d (válaszként erre: 1050. - Mazsinka)
2012. szept. 17. 13:58
Emiatt ne mondj le a gyerekről. Az első, amit meg kell hozzá tanulnod: lesz.rni mások véleményét. Bármit csinálsz mindig lesz aki beleköt. Míg neked és a családnak jó addig jól csinálod, a fikázók meg tehetnek egy szívességet.
1052. tilbog (válaszként erre: 1050. - Mazsinka)
2012. szept. 17. 13:36
Na, ezért nem láttam értelmét hozzászólni ehhez a cikkhez-fórumhoz. Amúgy meg olvasom. Véleményem a cikkről? Felesleges. Ki így, ki úgy, az értelmesebbje meg gondolkodó ember.
1051. 0a84e34983 (válaszként erre: 1050. - Mazsinka)
2012. szept. 17. 13:25
Mondjuk sok felesleges hisztivel én is itt a Hoxán szembesültem.
1050. Mazsinka
2012. szept. 17. 13:22

Én konkrétan amióta Hoxázom, azóta szembesülök ilyen problémákkal. Pontosabban: korábban sosem fordultak meg a fejemben olyan gondolatok, amiket itt egy-egy fórum keretében néha felvetnek egyesek. Hogy a jó anyuka ismérve, hogy nem zsíros a haja, vagy háztartás kontra gyerek, esetleg visszanyeri-e valaki az alakját szülés után vagy sem...és hasonlók. Én 16 voltam, amikor anyukám szült, és visszanyerte az alakját, mert visszanyerte, semmit nem tett érte, nem görcsölt rá, nem az izgatta, hogy hogy fog kinézni szülés után, mennyi marad rajta. Az egész olyan természetes volt. Adott magára egészséges körülmények között, nem hisztizett azon, hogy vajon meg bírja-e szülni a gyerekét, vagy császár lesz, és utána depressziózhat, mert belemagyarázzák, hogy nem teljes értékű anya és társai. Annyira elferdült már a világ, hogy az hihetetlen. És ezért az a hibás, akinek megfordul a fejében ilyen hülyeség, ki is nyilvánítja, és másoktól el is várja. Így a nők egymást túllicitálva próbálnak szuperanyák, szupernők, szuperszexistennők lenni, ahelyett hogy a babára koncenrtálva megpróbálnák boldogan és kiegyensúlyozottan élni mindennapjaikat.


Egyre inkább nem akarok gyereket a sok hülyeséget olvasgatva. Azt hittem, ez egy boldog időszak, nem fogyókúráról szól, nem divatfotózásról, nem tornagyakorlatokról, nem depresszióról, nem szoláriumról és nem a külvilágnak, hanem a babáról és a kis családról. És ráadásul ma olvastam valamit ami teljesen ledöbbentett: egy anyuka már két babáját vesztette el, mert nem volt hajlandó abbahagyni a sportot a terhesség első trimeszterében, nehogy meghízzon, és ezek után sem hajlandó elfogadni, hogy nem az alakja az első, mások meg biztatják, hogy úgyis elment volna a baba, nem a sport az oka, hajrá, csak kísérletezzen tovább! :(

1049. 0a84e34983 (válaszként erre: 1048. - Banyaci)
2012. szept. 17. 13:22
Én csak arra reagáltam,hogy a hozzászóló szerint időbeosztás átszervezés kell,hogy eltudjon menni szoliba,ami mondjuk 10-20 perc.Nem kötelező sminkelni,anélkül is lehet ápolt valaki,de valóban sok olyan anyukát látni aki durván tohonyán indul el otthonról.Egyáltalán nem törődik a külsejével.
1048. Banyaci (válaszként erre: 1047. - 0a84e34983)
2012. szept. 17. 12:41

Én azt nem értem, hogy miért kell mindenkinek sminkelnie? Mert csak akkor ápolt valaki, ha sminkel? Csak ez a két véglet létezik? Sőt a különbség csak nő. Tehát sminkelt belőtt hajú, kontra zsíros hajú és fésületlen. Egyre jobb. Én még tudom fokozni, Egyik tábor: sminkel, mindig belövi a haját, konditerembe jár esetleg otthon tornázik, tehát csak karcsú lehet, szolizik és mindemellett a saját állítása szerint jó anya (én ezt nem is vonom kétségbe, mégis állandóan lenézik, mert hát nem lehet mégsem jó anya, hasminkel. Másik tábor: elhízott, zsíros hajú, fésületlen perszóna, akit mindenki jó anyának gondol, pedig biztosan nem az.

Nekem ez nem tetszik. Mert akkor sem csak ez a kétvéglet van.Mert igenis, vannak sminkelt szolizós mamik között igazi cicababák, akik tojnak a gyerekükre és vannak zsíroshajú behavazott nők, akik tényleg jó anyák.

Kérdezem én, ha nem sminkelek, akkor csakis zsíros hajam lehet és ha zsíros a hajam, nem is fésülködöm?

1047. 0a84e34983 (válaszként erre: 1045. - Dittti)
2012. szept. 17. 11:35
Én nem járok szoliba,de az egyébként is 10-20 perc.Nekem nem kellett soha nagy időbeosztást szerveznem,hogy kicsi sminkkel és megfésült hajjal induljak el otthonról.De sok anyuka a gyerekre fogva,még ennyit sem tesz meg magáért.
1046. titzi
2012. szept. 17. 11:31

ez nem semmi cikk

amiben csak az az ironikus,hogy most még el sem tudod képzelni,de az öregedés folyamatában anya 3-at alúlról fogod súrolni idővel:D

tudod, az a fránya telomeráz enzim:D

1045. Dittti
2012. szept. 17. 11:08

Soha nem gondolkozom azon, vajon hol hagyhattam el a "superlady" mivoltom? vajon a terhességem alatt már? Vagy esetleg a szülés után közvetlenül? esetleg a szoptatás alatt alakult lassan, de biztosan. Lesz*arom :)

Nem ítélkezem, néha irigykedem. És nem, nem azért mert jól belőtte a sérót anyuka1 és mert szoláriumcsoki a bőre, hanem az idejére vagyis pontosabban az időbeosztására. Hogy lehet megoldani azt, hogy ha reggel 7-től este 6-ig a gyerekkel vagyok még eljutok szoliba is?? Este itt bezár 8kor a szoli, és valljuk be egy átfőzött-mosott-dajkált-játszóterezett nap után, ha Apuka haza is ér időben; pont nem az jut eszembe este 6kor, hogy most start és irány a szolárium, mert akarok újra superlady lenni :)Pedig akarok és tudom is mire van szükségem ahhoz, hogy utolérjem a régi énem. Plusz 2 órára a napból. Ha 24 óra helyett 26 órám lenne, esküszöm belepréselnék egy jó kis szolis-kondis programot is. :)

És még egy apróság: hol van az megírva, hogy a szülés után minden nőnek kötelező a régi formáját hozni? Sokan arról írnak, hogy visszanyerték a szülés előtti "formájukat". És itt nem csak a külsőségekről beszélek. Mi van akkor, ha nekem ez a nem kicsit "átkoreografált" életem IS tetszik. És nem attól érzem jól/jobban magam magam, mert nyamimami vagyok és mert a hentes rám gerjedt?! :)

1044. a0c1361e44 (válaszként erre: 1043. - Banyaci)
2012. szept. 17. 10:31
Azért mindkét véglet rámutat egy bizonyos jellemre...
1043. Banyaci (válaszként erre: 1042. - 8b7e22b4a7)
2012. szept. 17. 08:21
Nekem ebben a topikban az volt a szomorú, hogy míg az egyik oldalnak meg lett magyarázva a bizonyítványa, addig a másik oldal le lett húzva. Mintha ez külső alapján ennyire egyszerűen eldönthető lenne. Itt egyetlen hozzászólásban sem taglalta senki, hogy neki zsíros a haja és ő a bezzeganya. Ellenben több hozzászólásban arról olvastam, hogy számtalan zsíros hajú nőt ismernek a hozzászólók akik rossz anyák. Míg ők maguk soha nem lépnek utcára zsíros hajjal, sminkelnek és a környezetük rossz anyának tartja (?) őket. Ez így nem fer. Én nem szeretem a skatulyázást. Márpedig itt ez megy. Attól, hogy valaki sminkel még nem cicababa és attól, hogy valakinek zsíros a haja nem hanyagolja el a gyerekeit. A smink és a zsír nem ad hozzá a természetünkhöz semmit. Ezt kellene megérteni és elfogadni, nem pedig magyarázkodni a smink vagy a zsíros haj miatt. S mint írtam magamról is, itt majd mindenkiről a gyermeke fogja eldönteni, hogy milyen anya.
2012. szept. 17. 07:37

Valaki valakinek nem szimpatikus, mert szerinte cicababa,és következtetéseket von le a látvány alapján.Van aki látja a fától az erdőt,de van aki nem és beskatulyáz.

Van aki nem foglalkozik ilyesmivel,van aki igen.Minden ember más.

1041. rewt
2012. szept. 16. 21:54

(mosoly +egyetértés)...

Akkor, egy logikai következtetés következményeként értsem azt, hogy neki nem zsíros a haja...?

Tehát ő közvetve azt üzeni nekünk, hogy ő nem jó anyuka...? Vagyis: Ő rossz anyuka..?! (még egy mosoly)

1040. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 1039. - Banyaci)
2012. szept. 16. 14:42

Igen lehet valaki csak bebeszéli magának mert már a fellegek felett jár.Biztos van ilyen,de nem is hinnéd valóban mennyi ember van aki így gondolkodik.

És tényleg van..

Ezzel nem lehet mit tenni,csak néz az ember mint Jani a moziban,hogy akkor most,hogy is?


Még az a szerencse,hogy nem az egész világ :).

Lehet a fórumindító már becsömörlött,így alakult meg a cikk.

1039. Banyaci
2012. szept. 16. 13:55
A pikírt megjegyzés azoknak szól akik külső alapján kategorizálnak. Mintha tényleg alapból azt gondolná a világ, hogy a zsíros hajú nők jó anyák. Ez nem így van. A külső akár ilyen, akár olyan, megtévesztő lehet.
1038. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 1036. - Banyaci)
2012. szept. 16. 13:31
Értem, csak olyan pikirt volt a hozzászólás,hogy azt godoltam így is gondolod.Elnézést, de azoknak jó olvasmány lesz akik ilyenek.
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook