A hegymászás, mint üzlet: amikor a csúcshódítást a pénz vezérli (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A hegymászás, mint üzlet: amikor a csúcshódítást a pénz vezérli (Napi érdekes)
Az jutott még eszembe, mennyire megütődtem, amikor talán Erőss Zsolt felesége mondta a tragédia után egy interjúban: gondolkoztak, miből lehetne még megélni, dehát ő ehhez értett.
Ezen akkor teljesen kiakadtam: hegymászás mint megélhetés? A profi focit is undorítónak találom, ami körülötte megy, de hogy már a hegymászást is ide süllyesztették a mindenhol jelenlévő szponzorok...
Közhely, hogy egyre embertelenebbé válik a világunk, de sajnos igaz. Ennek az egyik eleme ez is, amiről a cikk ír. A természet iránti tisztelet sok emberből kiveszett, ezek a nem profi hegymászó akciók is ezt bizonyítják. Régebben aki meg akart mászni egy hegyet, addig kalapozott, amíg talált olyan embereket, akik bíztak a sikerében, támogatták - de azok olyan emberek voltak, akik már fel tudtak mutatni valamit, különben senki nem támogatta volna őket. Azok is úgy vágtak neki a hegynek, hogy kétesélyes volt, visszatérnek-e.
Amikor valamiből divat lesz, akkor elvész a varázsa. Most sok gazdag embernek ez sikk, hogy megmásszák a Mount Everestet, és mivel jóval fejlettebb a technika, mint régebben volt, most már meg is próbálhatják. Száz évvel ezelőtt eszükbe sem jutott volna, a nagy erőfeszítés és a komoly életveszély miatt.
Ugrás a teljes írásra: A hegymászás, mint üzlet: amikor a csúcshódítást a pénz vezérli
További ajánlott fórumok:
- Apróhirdetések (magán, nem üzleti célú)
- Amway, mint üzlet.Érdemes belevágni, eladható?
- Mi az, amitől egy üzletben ideges leszel?
- áruházak, áruházláncok, magyar üzletek/élelmiszer, vagyes/
- Titeket 'tetszikeltek' már üzletben? 40 éves vagyok, és egyre több eladónő mondja, hogy tetszik....
- Ha lehetne módod arra, hogy vállalkozást nyiss, milyen üzletben gondolkodnál?