Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A gyermektelen barátok, miért távolodnak el a gyerekesektől? fórum

A gyermektelen barátok, miért távolodnak el a gyerekesektől? (beszélgetős fórum)


ápr. 19. 10:41
Mert akinek nincs gyereke, az nem tudja átérezni, milyen az, amikor van.
ápr. 18. 21:58

Más lesz az életritmusuk. De aztán visszatalálnak. Átmeneti.


Én fiatalon szültem, mikor én gyereket altattam a barátnőim épp valami csapatós buliba készülődtek. Aztán 30 felé fordult a kocka, mikor én kiszabadultam a gyerekszobából ők vonultak be. Pechemre csapatosan.


De most már normalizálódik a helyzet.

15. Channa* (válaszként erre: 14. - Michelle.r)
ápr. 18. 21:22

Mi pont így voltunk.


Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, és annak ellenére, hogy a fiamhoz képest van amelyiknek csak 1, van amelyiknek 14 évvel fiatalabb a gyereke, senkinek ne okoz/okozott gondot.


És tényleg csak az a 3-6 hét volt, amikor nem hurcoltuk a gyerekeinket, utána már simán. És igen, ebben a pár hétben a barátaink jöttek hozzánk, illetve mi mentünk hozzájuk;)

14. michelle.r (válaszként erre: 13. - Channa*)
ápr. 18. 20:49

Egyetértek. Attól a rövid időszaktól eltekintve, amíg pár hetesek voltak, ugyanúgy összejártunk. Akinek volt kedve, felugorhatott, ha épp nem értem rá, megcsinálta magának a kávét, teát, ha éhes volt, kiszolgálta magát. Vagy éppenséggel meg is főzte az ebédet, tisztába rakta a purdét 😝


Volt, hogy együtt megfürdettük, aztán amikor elaludt/tak dumáltunk, borozgattunk. Sikerült úgy belesimulni egymás életébe, hogy emiatt nem szakadtak meg kapcsolatok. És ennek a mai napig húzzuk hasznait, bármikor bevállaljuk/bevállaltuk egymás kölykeit, így mindenki tud gyerekmentes programokat csinálni.

ápr. 18. 18:52

Én nem vettem észre ilyet.

Nekem megmaradtak a barátaim és azóta is megvannak.

Igaz, nekem legtöbben már gyerekkorom óta a barátaim. Fiúk és lányok vegyesen.

Illetve vannak a barátaim feleségei/férjei.


Attól, hogy valaki egy más élethelyzetbe kerül, nem kell a barátait lecserélni, mert ha ezt teszi, akkor mégis milyen barátok voltak addig.


Mitől nincs ideje egy gyerekes párnak a barátaira?


Miért kellene csak gyerekről beszélgetni, vagy nem csak gyerek témáról?


Én tuti, hogy megfeszültem volna, ha kötelező lett volna kisgyerekes anyukákkal barátkoznom, amikor kicsi volt a gyerekem.


Pont elég volt látnom a kakit, hányást, stb., nem voltam kíváncsi egy idegen gyerekének a kakijára;)Tehát, lehet gyerekesekkel is a barátságot fenntartani és nem kell kínnak megélni.


Ja, mint fentebb írtam: akik ilyenkor lemorzsolódnak, azok nem voltak barátok sosem.

12. Epresturmix (válaszként erre: 11. - Ikres_anyu)
ápr. 18. 18:13
Ezek valószínűleg a te érzéseid lehettek ameddig nem szültél. De ne süsd rá másokra is, mert egy kicsit sértő! Jelenleg gyerek nélkül vagyunk boldogok, ha lesz gyerek, majd vele is! 🙃
ápr. 18. 17:51

Ha pl nem lehet nekik, lehet hogy teher, hogy látják a mások boldogságát.


Ha társaságban vagyunk, igyekszem figyelni hogy ne mindig ugyanoda lyukadjon ki a beszélgetés. pl gyerek bölcsis, ovis, sulis dolgai, stb. mert ez untatja a gyerekesek jórészét.


Plusz a gyerekesek általában kötöttebbek. Fürdetés, kajaidő stb. Hamarabb mennek aludni/altatni.


Nekünk már 9 évesek a fiúk, elég nagyok ahhoz, hogy eltöltsék az időt, amíg mi társasággal vagyunk. Egy pici baba, vagy kisebb gyerek leköti a figyelmet, nem nagyon tudsz a társasággal fejben is ott lenni, ez persze az én véleményem, de nálunk így volt nagyvonalakban.

ápr. 18. 17:38
Az is lehet, hogy "irigyek".
ápr. 18. 17:31
Nem tudom.A nagyobbik fiamnak csupa házas 2-3 gyerekesek a barátai és összejárnak.
ápr. 18. 16:51
Őszintén szólva nálunk is van olyan pár (család), akikkel egy időben nem szívesen találkoztunk, ugyanis két egybefüggő mondatot nem tudtunk váltani, mert valamelyik gyerekükkel folyamatosan foglalkozni kellett. És itt nyilván nem arra gondolok, ha valamilyen szükséglete volt a kicsiknek, hanem hogy egy pillanata sem tudtak leszakadni egymástól. Másról sem szólt a találkozó, mint hogy a gyerekeket kellett csodálni, bámulni, én meg erre nem vagyok kíváncsi egy ponton túl.
ápr. 18. 16:43

Ha van lehetőséged néha pl. másik anyukára, vagy nagymamára bízni a gyerekeket, újra tervezhetnél a régi barátaiddal közös programot, vagy meghívhatod őket.

Lehet, hogy szívesebben jönnének.

ápr. 18. 16:42
Azt gondolom hogy az emberi kapcsolatok főként úgy alakulnak ki, hogy hasonló cipőben járnak. Így lesz közös beszédtémàjuk és így mennek eleve azonos helyekre. Egy szingli miert menne játszótérre vagy foglalkozásokra ? Ők a maguk körében vannak el, kirándulnak, hegyet másznak stb és onnan vannak a kapcsolataik ahová visszatérnek
ápr. 18. 16:41
Szerintem az a pár, ahol a baba megszületett, nekik sem marad annyi idejük, hogy vendégekkel foglalkozzanak, van nekik éppen elég tennivalójuk a baba mellett, hogy ráérjenek csevegni a régi barátokkal.
ápr. 18. 16:34
Mert gyorsan kiderül, hogy teljesen más élethelyzetben vannak, máskor érnek rá, más programok vonzzák őket, más a fontossági sorrend. Az is lehet, hogy nem vágynak gyerek társaságra rendszeresen, azért nincs nekik. Vagy pl.szingliként kínosnak tartják egy teljes család nyakára járni.
ápr. 18. 16:14
Ameddig nem születet gyerekem, egy kisgerekes program, hinta mondóka, stb engem is megöjített volna.
ápr. 18. 16:07
Talán mert eddig együtt töltötték a szabadidejüket, együtt mentek kirándulni, szórakozni, üdülni, stb. És amikor az egyik házaspárnál megszületik a baba, attól kezdve nincs már idejük és lehetőségük a közös programokra. Természetes, hogy a gyermektelen barátok elmaradnak, új társaságot keresnek, találnak maguknak.
ápr. 18. 16:05
Pedig nem mindig a gyerek a téma!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook