Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A filmekhez képest mennyire más a szülés, mint amilyen valójában? fórum

A filmekhez képest mennyire más a szülés, mint amilyen valójában? (beszélgetés)

szept. 11. 17:30
Azt azért a filmek is jól megmutatják, hogy nagyon fáj. Legalább ennyire felkészítenek.
22. globus (válaszként erre: 20. - Tumbo2)
szept. 11. 10:13
Erre én is emlékszem. Orvos balról ült az ágyon, szülésznő jobbról, mindkettőnek csak zöld ruhás hátát láttam. Még a hasam sem :) Állítólag ez ma szabálytalan.
21. kentaurcica (válaszként erre: 19. - ~ Luna ~)
szept. 11. 10:07
Engem nem undorít, de tényleg azt hittem, hogy az ennyire bejáratott útvonalon már könnyebben kibújnak a babák.
20. tumbo2 (válaszként erre: 5. - Globus)
szept. 10. 10:50
a fene tudja,le akartan fekűdni, a szülésznő lezavart az ágyról.jó élmény volt, mire kipréselték belőlem a gyereket.
19. ~ Luna ~ (válaszként erre: 18. - Kentaurcica)
szept. 10. 10:33

Pfú, ebbe most belegondoltam 🤢

Nem lennék képes ezt tenni a testemmel.

18. kentaurcica (válaszként erre: 16. - Lompika2)
szept. 10. 10:28
Azt hittem a sokgyerekeseknél a hetedik már csak úgy kicsúszik 😂
17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Lompika2)
szept. 2. 18:50

Ez így van. Két egyforma szülés nincsen.

A kérdezőnek válaszolgatunk, de lehet ha ő kerül a szülőágyra, teljesen más tapasztalata lesz mint nekünk.

Amikor hordtam a fiamat és hatalmas hasam volt már, nagyon féltem. Nem tudtam elképzelni, hogy fog kijönni belőlem az a gyerek. Kérdeztem anyámat, neki milyen szülései voltak. Csak annyit mondott, hogy nagyon fájt. És ne féljek, előttem sokan túlélték már ezt. Ezzel jól fel lettem készítve, és meg lettem nyugtatva.😀

szept. 2. 18:41

A barátnőmnek három fia van. Midhárom terhessége más volt és minden szülése is.

Egy betegtársamnak a kórházban hét gyereke volt. Nem volt egyforma terhessége sem és szülése sem. Azt mondta,hogy ha tudja,hogy a hetedik ilyen borzalmas lesz,nem vállalja be.

szept. 2. 11:34

Én nem tudom, de párszor végig kellett hallgatnom, mekkora horror a szülés.

Emiatt mindig azt mondtam, hogy ha egyszer meggondolnám magam és lenne gyerekem, tuti programozott császárral hoznám a világra (ha lehet ilyet egyáltalán).

14. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
szept. 2. 11:10
A filmekben annyi köze van a valósághoz, mint pl. a szereplők. Ha a főszereplő megölel valakit, azt hiszem, a barátnője és kiderül, hogy az anyja. Ezért is utálom a mai (és 2000-e) amerikai filmeket.
13. birebora (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
szept. 2. 10:29
A valóság rosszabb.
12. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
szept. 2. 08:22

Van amelyik film valósra sikeredik, van amelyik nem.

Még mindig van, hogy az anya belehal valami komplikációba.

2 gyerekem van, egyik szülés maga volt a pokol, másik meg gyorsan lezajlott.

Tehát, ha valaki 10 gyereket szül,akár lehet a 10 mind más.

11. ssueB
szept. 2. 08:13

Ugyannak a nőnek 2 szülése sem egyforma, hát még egymáshoz képest milyen különbözőek vagyunk :)

A filmek meg paródiák ahhoz képest, hogy hogyan zajlik, azokban nem ez a lényeg, hogy valósan bemutassák, hanem hogy túl essenek 1-1 jeleneten, és lehessen örülni, sírni.

Nagyon tud fájni. Ebben is mások vagyunk, mert nyilván kinek mi fáj nagyon. De a szülés tényleg fáj.

Az elsővel úgy mentünk be este 8 körül, hogy nekem napközben már voltak fájásaim, de elég rendszertelenek, aztán elfolyt a magzatvíz, egyből kórház, 4 órával később megszületett.

A másodiknál reggel 6kor folyt el a víz minden előzmény nélkül, este 5kor lett meg, már császárral fenyegettek, annyira nem tágultam.

Harmadikat indítani kellett, kb reggel 8 körül repesztettek burkot, este negyed 5kor lett meg.

Négyeske szintén indított, őt muszáj volt, másnapra akartak éppen beírni indításra, mikor a doki közölte, hogy elfogyott a víz, azonnal szülünk. Zárt méhszájnál próbáltak többször burkot repeszteni, a lábam már kengyelben, teljes feltárással (mikor ezt mondták rendesen megijedtem, hogy ezek most mit fognak csinálni?!), 3 doki próbálkozott... az utolsó már azt mondta, ha a lenti ügyeletes szerint ennél a zárt méhszájnál lehet repeszteni, jöjjön fel és csinálja meg.... de végül az egyiknek mégis összejött... ennek a kb másfél órás próbálkozásnak a kínjai még napokkal később is érezhetőek voltak. Maga a szülés ehhez képest már gyalog galopp volt.

Egyébként azt a fájdalmat elfelejtjük.

TUDOM hogy borzasztó volt. TUDOM, hogy akkor mennyire fájt, és szét bírtam volna szakadni. De maga a fájdalom, hogy milyen volt, arra nem emlékszem. Viszont a születéssel ezt mintha elvágnák, egyből megszűnik.

Ebben a részben legalább van egyezés a filmekkel, utána tényleg nincs fájdalom :D

10. Anyagi
szept. 1. 20:09
Nagyon...
9. Piroska52 (válaszként erre: 8. - Globus)
szept. 1. 15:48

Zsoltival, 51 éve terhességi vesemérgezéssel mentem be, szombaton reggel.

Akkor még eszembe nem jutott, hogy 15,20- kor már anya leszek.

8. globus (válaszként erre: 7. - 55Judit)
szept. 1. 15:10

Én reggel vérzés miatt mentem be.

Felvettek, burkot repesztettek, este fél 6-ig nem volt semmi bajom. Bántam, hogy bementem. Isaura ment a tv-ben.

Akkor kaptam egy injekciót, na az olyan gyorsan hatott, még a bucit se volt időm levenni a helyéről. 3/4 7-re megszültem. Tulajdonképpen 1 1/4 óráig "szültem".

7. 55Judit (válaszként erre: 6. - 090716)
szept. 1. 15:00

Előttünk is sokan kibírták már.😀 Nem biztos hogy hiszti a kiabálás. Nem egyforma a fájdalomküszöbünk. csak aki jobban tud tűrni, vagy nem annyira fáj neki, az képes a másik szenvedését leértékelni.

Én pl. itt olvastam először, hogy vannak akiknek a kitolási szakasz fájdalmas volt. Nekem kicsit sem volt az, ellentétben a tágulással.

szept. 1. 14:41

24 évesen szültem az elsőt, 1998-ban, ricinussal indítottak

12 óra vajúdás után saját lábon felsétáltam a műtőbe, nem kaptam semmit, viszont altatásban volt a császár. Fájt persze, de láttam olyat, aki nálam fiatalabb volt, sokadik szülése volt, és épp letolta a farmert, és kiesett a gyerek belőle. Aztán 2008-ban magas vérnyomással feküdtem a szülőszobán egy napot. Ott hallottam olyan hisztiket, üvöltéseket, hogy bejött egy szülésznő, és azzal vígasztalt, hogy nincs ám ekkora baj.

Másnap 14 óra vajúdás után normál szüléssel született a lányom. Hidd el, kibírható, van persze aki hangosabb, de néma csendben is lehet csinálni.

szept. 1. 12:35

Előzetes tájékozódás mondhatni nulla volt akkoriban. Idősebb nők, sógornők elmondták, náluk hogyan zajlott.

Nekem szerencsém volt, gyorsan megtörtént, kezdetektől számított 9 óra alatt. Kitolás fájt, de nem volt idő nyavalyogni, katonásan levezényelte a szülésznő.

Igazából az lehet legrosszabb az egészben, hogy nem tudni, meddig tart. Ha valaki megmondja, pl. már csak fél óra, simán bírod.

szept. 1. 10:59
Nem valósak a filmek olyanok mint a paródia.
szept. 1. 10:57

Én 23 éve szültem. A tágulási szakaszt addig bírtam, amíg állhattam, sétálhattam. Amikor le kellett feküdnöm, sokkal rosszabb volt, amúgy nem volt akkor sem olyan vészes. Az volt pokoli, amikor a hentes-orvos kézzel tágított. De lehet, hogy mostmár ez nem szokás, nem tudom.

Nekem a kitolási szakasz sokkal jobban fájt. Ja és minden fájdalomcsillapító nélkül. Nem tudom, most adnak-e vagy hogy azóta mi változott.

Talán jönnek olyanok, akik mostanában szültek és friss élményeket tudnak megosztani.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
szept. 1. 10:46

Én 49 éve szültem, akkor még nem adtak fájdalomcsillapítót. Úgy tudom, ma már adnak.

A tágulási szakasz fájdalmas, legtöbb szülő nő nem tudja csendben kibírni. De olyan is van, hogy szinte kipottyan belőle a gyerek. Mind másak vagyunk. A kitolási szakaszban már nincs fájdalom, a filmekben erősen eltúlozzák. Az megvan hogy nyomni kell, de nem parancsszóra. Jön egy erős toló inger, hasonló mint mikor székelni készülsz, és akkor kell rásegíteni a nyomással. nem amikor gondol egyet az orvos és mondja hogy nyomjál.

Mindenkinél máshogy zajlik ez, 2 egyforma szülés nincsen.

A filmekben erősen túloznak, arra ne adjál. Hallasz majd sok tapasztalatot, de a sajátod mindtől különbözni fog. Nehéz dolog legtöbbünknek a szülés, de a világ legcsodálatosabb dolga. Én örülök hogy átélhettem.

szept. 1. 10:19
Azoktól kérdezem, akik szültek. A filmekben mindig megy az üvöltözés, kiabálás, nyomjonanyuka és kész, gyerek sír, nagy boldogság. Ez mennyire valós?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook